Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Eleonora.

Polecane posty

Gość gość

Bardzo mi się podoba. Co sądzicie?

Gość gość
Szczerze to okropne

Gość gość
Moja córka tak się nazywa, ma 2 lata. Nam się podoba. Reakcje ludzi sa bardzo dobre, mówią ze piękne imię. Teściom sie podoba. Rodzicom nie , ale im sie nic nie podoba.

Gość gość
Ludzie mowia ze ladne bo nie wypada inaczej powiedziec nawet jak im sie nie podoba a pojda za rog I beda sie dziwic dlaczego takie imie nadalas lub smiac , ludzi nie znasz ?

Gość gość
Z moją córką do przedszkola chodzi Eleonora, panie i dzieci zdrabniają Norka, Norcia. Jest niezbyt lubiana przez dzieci, bo szczypie, gryzie i bije, więc nikt nie chce się z nią bawić.

Gość gość
Całkiem ładne, zrobnienie to np Eleni.

Gość gość
Imię dostojne, kojarzy mi się z filmem "Znachor". Niestety już w dzieciństwie oglądając ten film zastanawiałam się jak można kogoś nazwać imieniem tak trudnym w wymówieniu. Całe życie dziewczynka będzie Elą (czyli w sumie inne imię), Norką (jak zwierzątko) lub w najlepszym wypadku Eleni. Eleonorą będzie tylko w dokumentach.

Gość gość
mi się wgl nie podoba, jakbym miała takie imię to czułabym się skrzywdzona.. no i właśnie nie wiem jak chcecie zdrabniać do Eli ( co uważam bez sensu, bo to zdrobnienia również od Elżbiety albo i Elizy), czy do Norki, ale w Polsce Nora to tak nie za bardzo chyba

Gość gość
brzydkie

Gość gość
Zbyt trudne do wymówienia. ZAWSZE będzie zdrabniane w jakiś sposób. Zły pomysł.

Gość gość
W sumie pierwszy skrót jaki mi się nasunął na myśl na Elena ale pewnie będzie Ela albo Nora/Norka. Mi się jakoś specjalnie nie podoba ale nie uważam żeby to było krzywdzące imię. W dobie często nadawanych różnych orginalnych imion nie będzie pewnie niczym nadzwyczajnym takie imie.

Gość gość
skoro podobają ci się takie imiona może spodoba ci się Róża.. wg mnie piękne imię

Gość gość
Moja babcia tak miala na imię. Zdrobniale wołali na nią Lonia.

Gość gość
właśnie-babcia...imię jest staroświeckie

Gość gość
w skrócie Nora zero życia w szkole....np w gimnazjum

Gość gość
Znam starsza kobitke i wszyscy od zawsze wolaja Ela,wiec po co nadawac takie skomplikowane skoro i tak wszyscy beda mowic do niej inaczej . Daj Elzbieta,na to samo wyjdzie.

Gość gość
tak na Edeltraudy też gadają Ela bo sama wiem od nich że się wstydzą swojego iminia i gdzieś przy obcych zawsze przedsatwiają się jako Ela, obawiam się że z Eleonorą może być podobnie

Gość gość
To my jestesmy z pokolenia gdzie byly same Kaski, Anie, Magdy i Aśki. Pracuję z danymi osobowymi i w pokoleniu sprzed prl u byly przeróżne imiona. Teraz tez ludzie dają przeróżne imiona. Wśród Julii, Oliwii, Mai i Wiktorii sa Zoja, Mira, Pola, Kira, Eleonora nie będzie sie wyróżniać.

Gość gość
Poza tym nie pytaj na kafe:) tu czy dasz Maja czy Eleonora - i tak cie zjadą :P

Gość gość
Mam na imię Eleonora i bardzo mi z tym dobrze. Jestem wdzięczna mamie, że się trochę wysiliła i nie poszła na łatwiznę i chwilową modę. Nie spotkałam się osobiście z nieprzyjaznymi komentarzami, a opisy znaczenia imienia pasują do mnie jak ulał.

Gość gość Nora
Mam na imię Eleonora i bardzo mi z tym dobrze. Jestem wdzięczna mamie, że się trochę wysiliła i nie poszła na łatwiznę i chwilową modę. Nie spotkałam się osobiście z nieprzyjaznymi komentarzami, a opisy znaczenia imienia pasują do mnie jak ulał.

Gość gość
Eleonora Gabriel ze zlotopolskich

Gość gość
według mnie moze byc, na pewno nie jest brzydkie