Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sucha, łuszcząca się skóra za uchem niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Córka 4msc od ok miesiąca ma za uszami suchą, łuszczącą się skórę. Nie wiem co to może być, dermatolog kazał smarować zwykłym kremem i oliwka, pediatra to samo :/... Czasem było tego mniej, tylko za jednym uchem a czasem za oboma. Słyszalam że może się tak robić jak dziecku się uleje za ucho ale zdarzyło się to może z 5x i zawsze od razu przemywałam.. miał tak ktos? Co mogę z tym zrobić

Gość gość
Może to świadczyć o wrażliwej skórze albo o azs. Moje dzieci mają to samo. Na razie mają podejrzenie azs. Mamy skierowanie do alergologa. Rób co lekarz zalecił i obserwuj całe ciało czy podobnych obszarów nie ma gdzieś jeszcze. Jak będą to dopiero możesz zacząć się martwić.

Gość gość
Moje dzieci miały to samo i to było od ulanego mleka. Wystarczy przy kąpieli pilnować, by tam wymyć i nasmarować kremem. Wyglądało to właśnie jak łuszcząca się skóra. Czasem nie zauważysz, że leżącemu dziecku się ulało i aż tam doleci i zaschnie. Przeszło gdy większość dnia zaczęły spędzać w pozycji bardziej pionowej ;)

Gość gość
posmaruj łojem z borsuka ewentualnie smalcem

Gość Gruszka94
Mam nadzieję, że nie jest to nic poważnego. Mimo wszystko najlepiej zrobisz, jeśli udasz się z tym do odpowiedniego lekarza. Ludzie z forum mogą Ci coś poradzić, ale tylko dzięki badaniu będziesz miała sto procent pewności, że wszystko z dzieckiem jest w porządku. Poczytaj http://www.forumpediatryczne.pl/dzial/choroby-dzieciece/216/1.html to może Cię to upewni, że z takimi problemami najlepiej udawać się do lekarza.