Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie ze w Polsce bardzo duzo rzeczy kosztuje tyle samo co za granica

Polecane posty

Gość gość

w szoku jestem ,ceny takie same a zarobki 10 razy mniejsze

Gość gość
Wiemy.To tTy wczoraj pytalas o cenę kurtki?

Gość gość
Amerykę w konserwie odkryłaś:D Dlatego ja nawet nie myślę, żeby do Polski wracać.

Gość gość
masz rację niestety, ja jak byłam we włoszech to oczy wytrzeszczałam ze zdziwienia- chciałam zrobić zakupy siostrze- gościła nas kasy nie chciała, pomyślałam, że zrobię większe domowe zakupy , naszykowałam większą kasę a tam ceny jak u nas... makarony w promocji po 2,5 na nasze pieniądze... a oni zarabiają 4 razy tyle co my, za podobną pracę

Gość gość
Dlatego życie tam jest łatwiejsze są mieszkania praca i przyzwoite zarobki - a w pl możesz trać i żyć jak nedzasz

Gość gość
Wiele rzeczy jest drozszych.

Gość gość
nieprawda. po laptopa wchodzisz w UK jak po bułki. ceny te same a zarobki tam pare razy wieksze.

Gość gość
prawda , moja mama z poczatku byla w szoku jak zauwazyla ze po ipoda , komputer , nowa pralke , rower konsole do gry wychodzimy z mezem jak po chleb do sklepu

Gość gość
ojejku kolejny ttemat na durny temat bo to po polskiemu tak nauczyli rodzice a teraz nie da sie oduczyc 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
tak mi wlasnie myknela reklama kawy z lidla , ostatnio maz kupil ta kawe , kosztowala 50 albo 49 koron szwedzkich to jest wlasnie okolo 22 zl tylko ze ja za godzine pracy netto moge kupic trzy paczki takiej kawy i jeszcze na zapalki wystarczy :)

Gość gość
Wiemy, granice otwarto po 1989 roku, dopiero teraz się zorientowałaś? :D

Gość gość
Wiele rzeczy w Polsce jest drozszych

Gość gość
W Polsce sa tansze nieruchomosci media i postawowe produkty spozywcze. Uslugi. Sa tez nizsze podatki. Reszta droga jak pierun. Mieszkalismy za granica. Szkola prywatna za dwojke dzieci kosztuje mniej niz w Polsce za 1.

Gość gość
http://www.cenynaswiecie.pl/porownanie-cen-ze-swiata/ ale głupoty gadacie, ceny za granica w wiekszosci sa znacznie wyzsze, fakt, ze nieraz ten sam produkt sie zdarza w tej samej, ale np. u nas szynka kg za 25 zł, w niemczech za 50, zreszta poszukajcie sobie w linku powyzej.

Gość gość
Mleko swieze pasteryzowane: 70/cento w Pl 3 zl. Maslo 1 €30 W Pl.5 zlotych

Gość gość
gość dziś troszke sie nie zgodze , jak wyjezdzalam z polski pod koniec lat 90 w Polsce wszystko bylo tansze a teraz przyjezdzam do Polski tak co 3-5 lat i widze ze roznica sie zaciera, ceny poszly w gore czuje to ze tak powiem w portfelu

Gość gość
W ubieglym roku chcialam obkupic dzieci w Polsce do szkoly. Oprocz butow skorzanych lasockiego wszystko bylo drozsze. Kupilam po powrocie.

Gość gość
heh dokladnie , kiedys to sie mozna bylo w Polsce za grosze obkupic tera juz sie nie oplaca ( tylko wodka sie jeszcze oplaca )

Gość gość
Hmmm... Ciekawostki można tu przeczytać. Chciałabym mieszkać za taka granicą. Tak się składa, ze u mnie rzeczywiście ceny wyglądają podobnie jak w Pl, tyle ze w € a nie PLN. Oczywiście jeśli ktoś lubi makaron za 0,70 centów albo masło za 1€ itp to smacznego.

Gość gość
Mojej kolezanki siostra z Niemiec przyjezdza do Polski specjalnie po zakupy. Nawet oplacalo jej sie przyjechac specjalnie na dwa dni do optyka po okulary i do dentysty i protetyka zrobic proteze,kolezanka jej to po tym wyslala te szczene i okulary,oczywiscie siostra z niemiec oplacila przesylke i jeszcze jej sie oplacalo. Kupuja wedliny,skarpetki te cienki i rajstopy,papierosy,pelne torby stad zabieraja.

Gość gość
ile w Polsce kosztuje paczka Marlboro? ja place 52 sek to jest okolo 23 zl

Gość gość
Tak mowia ci co za granica ni mieszkali ale duzo rzeczy jest drogich jak mieszkanie oplaty prad internet do tego jedzenie warzywa sa drogie zakupy na 2 osoby wynosza nas 400 euro miesiecznie na 2 osoby i nic tam wykwintnego nie ma

Gość gość
no raczej za 400 euro nie ma nic wykwintnego

Gość gość
Akurat okulary mam z ubezpieczenia pruwatnego przez zakladach pracy. Papierosa sa tansze i sezonowe warzywa i owoce. Reszta jest porownywalnz. Np woda mineralna, wedliny itp

Gość gość
W sobote bylam na targu kupilam marchewke rzodkiewke truskawki kiwi i Troche krewetek. Zaplacilam 11€. Oprocz krewetek wszystko bio. Starczy na surowki i desery do pn- wt. Jak jezdze do Polski to wlos mi deba staje, jak jest drogo.

Gość gość
Ale podatki i mieszkanie są bardzo drogie za granicą Co więcej w pl zarabia się coraz więcej My z mężem zarabiamy tyle co moja ciotka za granicą (USA) z tym ze my jesteśmy po studiach a oni pracują fizycznie bo ich studia nie mają tam znaczenia.

Gość gość
gość wczoraj W stosunku do polskiej pensji to wszystko jest tańsze? Wątpię...

Gość gość
gość dziś Drogie mieszkanie? My mieszkamy w mieście ok. 350 000 mieszkańców, 2 lata temu kupiliśmy mieszkanie 68 m2 za 155 000 euro, czyli 1 m2 wychodzi ok. 2 280 euro. Wcześniej wynajmowaliśmy 62 m2 płacąc ok. 650 euro z opłatami. W Polsce przeciętna cena za m2 w podobnej lokalizacji i standardzie to ok. 4500-5000 zł. A teraz porównaj to do pensji ("u mnie" minimalna wychodzi coś ok. 1050 euro na czysto...)....

Gość gość
Poza wielkili osrodkami jest tanio. Za dom 300 m2 zaplacilam 180 000 € Fakt podatki lokalne wyzdze., ale szkola za darmo, a prywatna za grosze. Fitness na rok niecale 150 euro, raz w tygodniu,basen 40 euro za 3 miesiace itd,dojazd do pracy, karta miesieczna 23 euro. Uslugi sa drogue. Zarabiam srednio: 4000€ na 4 osoby.

Gość gość
No jasne. Moja mama zawsze sie dziwi ze tu taniej niz w PL jak do mnie przyjezdza.