Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolina 91

Prawie 7 miesięczne dziecko nie chce się przekręcać

Polecane posty

Witam. Mój synek ma dziś 7 miesięcy, a nie potrafi przekręcić się z plecków na brzuszek, ani pełzać. Gdy tylko kłade go na brzuch zaraz przewraca się na plecki. Potrafi przekręcić się na dwa boki, siadać sam przez chwilę bez podparacia stawać na nużkach i utrzymywać się stojąc z podparciem. Niestety nie przekręca się na brzuszek nie jest też chętny do zabaw na nim jak prubóję go zabawić na brzuszku zaraz się denerwuje że nie może sięgnąć zabawki i z powrotem przewraca się na plecki, może ze dwa razy nieświadomie przewrócił się na brzuszek. Drogie doświadczone mamy, mam się martwić?, iść z nim do lekarza ? czy poczekać jeszcze troszkę ? z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Przepraszam za jakiekolwiek błędy te językowe i te literówki. Pozdrawiam

Gość gość
może troszkę przekarmiony klusek jest , poczekaj wzmocni się układ mięśniowo-kostny, i będzie dobrze. opóźnienia w tym to nie tragedia.

Gość gość
a dlaczego nie zapytasz o to pediatry ? przecież chodzi się do niego systematycznie , robi bilans, szczepienia robisz szokujące błędy ortograficzne, moja 9 letnia córka już takich nie robi, masakra

Gość gość
Karolina 91 jesteś samotną matką?

Gość gość
a dlaczego nie zapytasz o to pediatry ? przecież chodzi się do niego systematycznie , robi bilans, szczepienia robisz szokujące błędy ortograficzne, moja 9 letnia córka już takich nie robi, masakra x szokujace jest oze kobieta sie pyta a ty jej robisz dyktando z ortografii i nie odpowiadasz na pytanie. moze on sie nie bedzie przekrecal? niektore dzieci ponoc tego nie robia, tak samo jak niektore nie raczkuja tylko od razu chodza itp itd. :) zapytaj lekarza przy najblizszej okazji

Gość gość
Mój syn też nie lubił na brzuszku.Dorósł bez problemu,jak tysiące dzieci,których matki nie miały czasu pilnować leżenia na brzuszku.

Gość gość
Co znaczy pełzać?Czy to jaszczurka?

robię takie błędy, ponieważ pisze z synkiem na rękach i nie za bardzo mam czas przejmować się słownikiem z telefonu :) . Co do pediatry byłam pytałam, ale mówi że to nic takiego, i skończyła temat.

,,Co znaczy pełzać?Czy to jaszczurka?" nie wiem czy wiesz, ale dzieci od razu nie raczkują. i ,,pełzanie" to słowo potoczne, na próby przemieszczania się dziecka xD

Naprawdę aż tak się przejęliście moją pisownią? No dobrze to dla waszej wiadomości mam lekką dysgrafię spowodowaną głębokim niedosłuchem, którego mam od 9-tego roku życia. Ja tylko chciałam zobaczyć wasze zdanie na ten temat. Ale widzę, że jesteście tacy prości że aż przykro patrzeć, oceniacie ludzi po pisowni, nie wiedząc kim są i dlaczego tak piszą. innym szczerze dziękuję za odpowiedź :)