Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem robić makijażu

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo nakładamy krem, podkład lub krem bb i puder. A moja twarz wygląda sztucznie i takie. Chociaż nie używam byle jakich kosmetyków. Na twarzy robią się takie skórki po nałożeniu podkładu i wygląda to źle. Co złe robię?

Gość gość
powodów może być kilka - np źle dobrany podkład źle nawilżona cera zacznij uzywać peelingu do twarzy i dobrze nawilżaj Udaj się do kosmetyczki, oglądaj filmiki na YT, może masz koleżanke, ktora pomogłaby dobrac Ci kosmetyki do twojej cery, karnacji itd.

Gość gość
Skórki po nałożeniu podkładu? Szczerze mówiąc nawet nie potrafię sobie czegoś takiego wyobrazić.

Gość gość
A czym nawilżac?. Nieraz robię peeling ale jako młoda matka wiadomo nie zawsze jest czas...A na maseczki i już w ogóle prawie czasu nie ma

Gość gość
Jakby Ci to wytłumaczyć...takie rolujace się. Może za dużo tego podkładu?

Gość asdsas
Ja nakładam makijaż od wielu lat i aktualnie mam podobny problem, co autorka. Już nie wiem, co jest tego przyczyną. Cerę mam suchą, od zawsze, więc ją nawilżam, robię peelingi, przed nałożeniem podkładu (bo tylko jego uzywam) kremuję twarz, ale czekam, aż krem (nietłusty) się wchłonie, po czym na twarzy fluid wygląda okropnie, tj jakby się ścierał, po godzinie mam jakby ubytki jego (trudno to zobrazować), stosowałam już bazy pod podkład, nic, dwa razy nawet nie nałożyłam kremu, by sprawdzić, czy to zadziała, zakupiłam puder transparenty, ale to nic nie dało. Fluidów mam z 10 i z każdym to samo, co to może być?

Gość gość
Dodam, że ten problem pojawil się odkąd przeniosłam się za granicę, ale nadmienię, że twarzy nie myję wodą, tylko mokrymi chusteczkami (firmy też zmieniałam).

Gość gość
szkola to gowno ograniczone a nauczyciele sami nie maja zyciowego sukcesu to czego maja uczyc 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
Połowa Polek nie umie Tak tak, brwi złośnicy zaczynające się wyraźnymi liniami nad nosem to też błąd mejkapowy

Gość gość
Nie wiem czemu kobiety chcą żeby ich twarz wyglądała sztucznie , przecież te brwi i usta są okropne. Jaki to ma sens ? :-/ naturalne brwi mają u nasady rzadsze włoski niż w środku łuku, i kończą się też delikatnie, a te wszystkie robią jak flamastrem, fe

Gość gość
Podkład źle dobrany do cery,źle zmyty makijaż z poprzedniego dnia,źle nawilżona skóra.

Gość asdsas
Podkład źle dobrany do cery,źle zmyty makijaż z poprzedniego dnia,źle nawilżona skóra x Podkład zmywa dokładnie mokrymi chusteczkami plus tonikiem, na noc skórę nawilżam olejem kokosowym, rano kremem, czekam, aż się dobrze wchłonie...

Gość gość
pewnie wina podkładu, albo jest zły albo niedobrany do ciebie, może zrezygnuj z podkładu w końcu nie jest on niezbędny sam puder wystarczy

Gość asdsas
Ale z moją suchą cerą, to sam puder wygląda jeszcze gorzej...

Gość gość
Mam podobnie używam podkładu estee lauder double wear light i jakoś daje on rade ale krycie ma raczej slabe

Gość gość
Musisz w ogóle coś nakładać? Może lepiej zainwestować w dobry krem nawilżający i to wystarczy?

Gość gość
Wiesz co moja cera jest szara i zmęczona...ciąża troszkę zabiera ze mnie resztę sił...i dlatego ten makijaż, zazwyczaj używam kremu BB po nim nie jest tak źle, ale gdy gdzieś wychodzę to używam podkładu i wtedy jest tragedia. Mam jasna karnacje

Gość asdsas
Musisz w ogóle coś nakładać? Może lepiej zainwestować w dobry krem nawilżający i to wystarczy? x Niestety muszę, moja cera jest brzydka, często też pojawiają się wypryski, bez fluidu nie wyjdę z domu.

Gość gość
Kiedyś kupilam maybelline i mialam to samo. Był do niczego, tak się dziwnie rolował jak klej czy coś. Zmienilam to dziadostwo na inne i nigdy juz nie mialam takiego problemu

Gość gość
Może wypryski przez te wszystkie mazidła? Zadbaj o cerę od wewnątrz i nie będziesz musiała jej zamalowywać. Zresztą takie zamalowywanie , jak ktoś pisał o podkładzie, sprawia tragiczny efekt.

Gość gość
Ja wiem o czym mówisz, czasami mam podobnie, ale to raczej kwestia podkładu. Ja sobie chwalę Affinitone z Maybeline- on jest bardzo rzadki, wręcz lejący i dzięki temu akurat u mnie ładnie się zlewa ze skórą i jest trwały. Też mam raczej sucha skórę.

Gość gość
Teraz używam Bourjois Perfect lub Revlon Colorstay czy to źle podkłady?

Gość gość
Łączę się w bólu. Ja niestety mam tak chamską urodę, że w makijażu wyglądam koszmarnie. Ani ja sama, ani wizażystki/kosmetyczki nie umieją mnie umalować..:/

Gość gość
Autorko jeśli chodzi o Revlona Colorstay jak dla mnie przereklamowany, mimo że mam mieszaną cerę, moją skórę mocno wysuszył. Przy takich problemach ze skórkami powinnaś zainwestować w jakiś nawilżająco -- podkład(jak piszesz mam też niedoskonałość)np. Loreal Tru match Najlepiej popros o próbki w drogerii

Gość gość
Spróbuj po nałożeniu podkładu i przypudrowaniu spryskać wodą termalną. Ona usuwa efekt maski i takiej pudrowości

Gość gość
Pokombinuj z olejami, na noc albo w kąpieli możesz kilka kropli wetrzec w skórę, albo nałożyć olej i na to gorący ręcznik/ściereczkę by pory otworzyć. Mi przestała się po migdałowym wysuszać. A co do sztuczności - też to mam, a z tego co patrzę i tak lepiej nakładam makeup od większości lasek ;) Po prostu nie jesteśmy przyzwyczajone. Dlatego ja wolę chodzić bez - mniej zachodu, a jak zadbam o cerę to jest OK. Być porcelanową laleczką nie mam potrzeby.

Gość gość
Podkład umiem akurat dobrze nałożyć, ale nigdy mi kreski nie wychodziły, zawsze coś było z nimi nie tak. Dlatego zdecydowałam się na makijaż permanentny (robiłam kreski wwww.brwi.com.pl w Gliwicach i polecam to miejsce), jest to ogromne ułatwienie, a kreski wyglądają perfekcyjnie

Gość gość
Podkład umiem akurat dobrze nałożyć, ale nigdy mi kreski nie wychodziły, zawsze coś było z nimi nie tak. Dlatego zdecydowałam się na makijaż permanentny (robiłam kreski w www.brwi.com.pl w Gliwicach i polecam to miejsce), jest to ogromne ułatwienie, a kreski wyglądają perfekcyjnie