Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś z Was leciała samolotem w ciąży w 2 trymestrze?

Polecane posty

Gość gość

wszystko ok było? przechodzilyscie przez te bramki takie? na lotnisku ? bo to ponoc szkodliwe dla dziecka

Gość gość
podobno to właśnie 2 trymestr jest najbezpieczniejszy jeżeli chodzi o latanie

Gość gość
też o tym czytałam, że drugi trymestr najbardziej korzystny

Gość gość
tak czy siak musisz się skonsultować z lekarzem, ja w ciąży jechałam w sumie 4x1500 km i było ok, choć męcząco, samolotem szybciej i wygodniej bez dwóch zdań

Gość gość
Tak leciałam Ryanairem na wakacje.w 5 miesiącu. Poszło gładko i bez problemów.

Gość gość
ja tez lecialam na wakacje gdzies w 16 tygodniu wszystko bylo ok.konsultowalam z lekarzem.duzo kobiet lata w ciazy.

Gość gość
Ja leciałam w ósmym miesiącu, miałam pozwolenie lekarza. Wszystko było w porządku. Nie wiem jak długi lot cię czeka, ale moge ci poradzić, żebyś kupiła sobie pończochy uciskowe takie medyczne.

Gość gość
ja też cchcę lecieć. a to prawda, że do Ryanair zaświadcznie od lekarza jest potrzbne dopiero od 28ego tygodnia?

Gość gość
Tak to prawda ale jak jestes w nizszych tygodniach a masz duży brzuch to mogą chcieć bys pokazała karte ciazy. No i zaświadczenie musi być wypisane na formularzu pobrane z ich strony.

Gość wifigdańsk
ja,ale krótko,godzinkę do Niemiec. A te bramki itd to co myslisz ze kobieta w ciazy jest zwolniona bo to szkodliwe? wszystko jest szkodliwe,jak przechodzi przez bramkę przy kasie to tak samo mozna powiedziec ze to szkodliwe,jak musi zeznac w sądzie,albo isc do sądu np po jakis papierek,odpis etc... to tez musi przejsc przez bramki. Ja jeszcze pod koniec maja leciałam a na poczatku lipca urodzilam,ale babka w biurze tur. kreciła nosem i mowila ze moga mnie nie wpuscic na poklad i nie zwracają za bilety. a to dlatego ze juz w 9 msc jest ryzyko urodzenia podczas lotu wiec to juz zalezy od linii.

Gość gośćja
Leciałam 4lata temu do Grecji. W 6miesiącu. Obsługa kazała mi ominąć bramki. Było to miłe. Lot super. Ale lekarka mówiła.ze tak do 3godz żeby lecieć. Gdy dłużej to warto spacerować w samolocie.

Gość gość
Hej ja latalam bardzo duzo z pracy I wszystko bylo ok :) nie martw sie Moje dziecko zanim sie urodzilo lecialo ok 30 razy

Gość gość
Z tego co wiem można latać w ciąży do 34 tygodnia. Ja dwa razy leciałam samolotem w ciąży, raz w 10 tygodniu a drugi raz w 29 tg do Anglii do męża na stałe . Dobrze, że zleciłam zamowienie biletu przez biuro bo byłam taka podekscytowana, że o połowie rzeczy zapomniałam.

Gość Panicara
Ja lecialam na przelomie 5 i 6 misiaca, jedynie co to mi spuchly troche nogi od 3h lotu. W 7 misiacu juz mi lekarz nie pozwolil leciec ale ja mialam plamienia przez prawie cala ciaze, z tego co slyszalam to jesli wszystko jest ok to do 34 tyg mozesz, ale nie wszystkie linie lotnicze cie na poklad wpuszcza wiec lepiej skonsultuj przed kupowaniem biletow.