Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem wybrać imienia dla córki

Polecane posty

Gość gość

Nic mi się nie podoba ;/ chyba powiem mężowi żeby sam wybrał imię...

Gość gość
Też tak miałam. Potem razem z mężem przeglądaliśmy imiona i wreszcie o jednym stwierdziliśmy że jest ładne. Sprawdziliśmy co znaczy, dopasowaliśmy do nazwiska i uznaliśmy że będzie OK. Potem przedstawiliśmy rodzinie.

Gość gość
sandra

Gość gość
My też przeglądaliśmy ale nic mi się nie podoba ;/ nic kompletnie, a jak coś było ok to niestety ale już jest w najbliższej rodzinie ;/

Gość gość
trzeba wiedzieć o tym kto będzie się opiekował córką ze świętych , np: Zosia będzie mieć za opiekunkę św Zofię , a Kasia będzie mieć za opiekunkę św Katarzynę która była torturowana 3 miesiące i zwyciężyła. Najlepiej daj córce na imię Maria a opiekunką jej będzie Najświętsza Maryja.

Gość gość
Jestem niewierzaca, nie obchodzą mnie wasi święci ;/

Gość gość
no ale chyba jakieś podobają ci się bardziej a niektóre wgl? zawsze można coś wybrac

Gość gość
Też tak miałam. Ale jak urodziłam córkę i ja zobaczyłam to już wiedziałam że to Emilka. Wcześniej to imię bardzo mi się podobało, ale odrzuciłam bo zbyt popularne.

Gość gość
Liwia, Róża, Łucja, Laura, Iga, Idalia, Klara, Olga, Liliana, Ada, Agata, Blanka, Bianka, Kaja, Zoja, Sara, Sandra, Jaśmina, Stefania, Antonia, Paula, Dagmara, Eliza, Emma, Daria... imion jest mnóstwo

Gość gość
No właśnie nie, nie wiem czemu, ani jedno imię mi się nie podoba. Mąż coś proponuję a ja na nie... I tak z każdym imieniem. Tragedia jakaś. Ja wiem, że to ze mną jest coś nie tak. Jakby był chłopiec to byłby Artur, Adam albo Filip no ale będzie córka...

Gość gość
Imion mnóstwo, ale czemu wypisalas same brzydkie?

Gość gość
bo nie będę wypisywać Julka i Amelka jak tego wszędzie wkoło i raczej wątpie by ktoś "zapomniał" o tych imionach.. poza tym mi się te imiona podobają.. jeśli wg ciebie są brzydkie to wymień jakieś ładne twoim zdaniem

Gość gość
Jak nie umiesz wybrać to wybierz po kimś kogo kochasz, po mamie babci przyjaciółce itp Albo pozwól mężowi wybrać bo skoro dla ciebie wszystko jedno to może on ma jakieś takie ulubione. Ją osobiście polecam Ewa Ania iza Karolina itp

Gość gość
Anna to bardzo ładne imię :)

Gość gość
Ty od świętych, nie powinnaś przypadkiem zażyć swoich leków? Odstawienie ci nie sprzyja, naprawdę.

Gość gość
Podoba mi się w miarę tylko jedno imię, które podałyście ale tak nazywa się córka siostry męża ;/

Gość gość
no i widzisz dla mnie Anna nie jest ładne, pewnie się pół kafe oburzy bo pół kafe ma tak na imie

Gość gość
Sprawdź kto ma imieniny w dniu, w którym poznałaś płeć;-)

Gość gość
a jakie to imię? jakie się mężowi podobają?

Gość gość
już się nie zeeessssrrrraaajjj z tymi swoimi problemami, wielki mi dramat, że imienia nie możesz wymyślić... niech mąż wymyśli i tyle

Gość gość
jak ci sie chce srac to sie wysraj i daj ludziom spokoj

Gość gość
Mężowi podoba się dużo imion... A to co mi się podoba to Daria, ale jak już pisałam tak na na imię siostrzenica męża.

Gość gość
Czasami sami sobie stawiamy zbyt wysoką poprzeczkę przy wyborze imienia :-) Chcemy żeby podobało sie nam i naszej rodzinie, żeby w rodzinie nie było już takiego imienia, żeby było oryginalne ale nie za bardzo..., żeby było miłe dla ucha, ładnie wyglądało z nazwiskiem, miało w sobie coś wyjątkowego... czasem ciężko jest takie imię znaleźć. A my tygodniami bijemy się z myślami. Pamiętam jak mój ginekolog mówił... nawet jeżeli w rodzinie jest 10 dziewczynek o imieniu które wam się podoba nie powinniście z niego rezygnować. To jest wasze dziecko, i będzie wyjątkowe nie przez imię ale przez to że jest wasze :-) Przy córce zdecydowaliśmy się na Hanię. Bardzo popularne ale naprawdę wdzięczne. Mała Hania, Hanka, Haneczka, Hańcia brzmi super. Jak jest niegrzeczna to wołam HANKA!!!! i jakoś tak fajnie to brzmi. Przy synku nie mogliśmy się zdecydować na nic i postanowiliśmy użyć drugiego imienia męża Jakub. Mały Kubuś też brzmiał fajnie w naszych uszach. I w ten sposób nasze dzieci otrzymały imiona z pierwszej dziesiątki najpopularniejszych imion w Polsce... :-P :-P No i co z tego. Pasują do nich idealnie :-)

Gość gość
Artur jest piękne, mój synek tak ma. Gdybym miała córeczkę to byłaby Milena (mój typ) lub Weronika (typ męża).

Gość gość
Pytanie obcych ludzi o imona dla wlasnego dziecka jest bez sensu. Np. wszystkie wymienione przez poprzednika imiona uwazam za brzydkie. To wyłącznie kwestia gustu. Jemu/jej sie podoba, mnie nie. I tyle. Zadbaj zeby imie pasowalo do nazwiska. I pamietaj ze imiona troche wplywaja na nasze losy, lepiej zeby dziecko mialo z gorki z imieniem, niz pod gorke. Teraz duzo sie podrozuje po swiecie, ja bym wybierala imiona majace swoje odpowiedniki w wielu krajach oraz dajace sie wymowic. Taki "Krzesimir" to nie do wypowiedzenia gdziekolwiek poza Polska. A z kolei w Polsce wszystkie Nikole, Inez i Angeliki sa kompromitujace.

Gość gość
I co z tego że siostrzenica męża ma tak na imię jak chciałaś dać córeczce? Ostatecznie zadzwoń do jego szwagierki, chociaż dla mnie to już wydziwianie... do nas też dzwoniła bliska kuzynka czy nie mamy nic przeciwko temu żeby synkowi dali na imię tak jak nasz ma, bo przepraszają ale to imię najbardziej im się podoba. Za co przepraszają? Imię się podoba, pasuje, to tak nazywają dziecko, oczywiście odpowiedziałam grzecznie ale dla mnie to absurd żeby takie kwestie konsultować z rodziną... jak jest jakieś ulubione, wymarzone, to tak dajcie dziecku na imię i koniec. Znam rodzinę w której synek nosi imię ojca, bo dla matki to było jedyne wymarzone, najładniejsze i żadne inne jej nie pasowało. Też miałam mały problem, ale przelecieliśmy cały kalendarz imion, wybrałam te które mi pasują, potem mąż odrzucił te które jemu się nie podobają, potem wspólnie ustaliliśmy które nam się najbardziej podobają i pasują do nazwiska, zostały raptem 3 i wybór łatwy. Lubisz imiona na "a"? bo takie dla chłopców wybierałaś. A może jak "Adam", to i "Ewa"? Na pewno coś się znajdzie.. Może po porodzie zobaczysz dziecko i zdecydujesz?

Gość gość
Daria ładne, z Darią kojarzy mi się Adriana - może to imię?

Gość gość
Ani Ewa ani Adrianna mi się nie podoba ;/ zaczynam myśleć że jestem nienormalna.

Gość gość
Jak chcesz to ja wymyślę imię dla Twojej córki i będzie po problemie.

Gość gość
To daj jej imię po tobie!