Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem wybrać imienia dla córki

Polecane posty

Gość gość
Berenika,Ida,Dobromiła,Daniela,

Gość gość
Sandra, Daria, Kornelia, Jagoda, Adrianna, Diana, Iga

Gość gość
I co z tego że siostrzenica męża ma tak na imię jak chciałaś dać córeczce? Ostatecznie zadzwoń do jego szwagierki, chociaż dla mnie to już wydziwianie... do nas też dzwoniła bliska kuzynka czy nie mamy nic przeciwko temu żeby synkowi dali na imię tak jak nasz ma, bo przepraszają ale to imię najbardziej im się podoba. x tak ale dziecko kuzynki a dziecko siostry to chyba jest różnica, bo to najbliższa rodzina więc też bez przesady.. Takie dzieci mają częsty kontakt ze sobą, chyba ze ty prezentujesz typową rodzinę z kafeterii gdzie rodzeństwo widzi się raz na 3 lata i to z przymusu

Gość gość
Jeśli Daria jest dla ciebie znośne, to może Dagna, albo Lidia? Przyszło mi też do głowy normalne, dawane od zawsze, ale nigdy nieoklepane - Sabina. Zawsze możesz dać dziecku swoje drugie, albo wybierz jedno z kalendarza w okolicy daty urodzin twojego dziecka.

Gość gość
Pola, Nina, Marta, Karolina, Karina, Kalina, Kornelia,

Gość gość
gość dziś I co z tego że siostrzenica męża ma tak na imię jak chciałaś dać córeczce? Ostatecznie zadzwoń do jego szwagierki, chociaż dla mnie to już wydziwianie... do nas też dzwoniła bliska kuzynka czy nie mamy nic przeciwko temu żeby synkowi dali na imię tak jak nasz ma, bo przepraszają ale to imię najbardziej im się podoba. x tak ale dziecko kuzynki a dziecko siostry to chyba jest różnica, bo to najbliższa rodzina więc też bez przesady.. Takie dzieci mają częsty kontakt ze sobą, chyba ze ty prezentujesz typową rodzinę z kafeterii gdzie rodzeństwo widzi się raz na 3 lata i to z przymusu xx Dokładnie. Szczerze powiedziawszy dzieci nie będą wiedziały kogo się woła przy uroczystościach rodzinnych. I co? Będzie duża Daria i mała Daria?

Gość gość
Anita, Zenobia, Aneta?

Gość gość
A ja jakbym miała mieć córkę to byłaby Michalina,Tola albo Milena.

Gość gość
Marcelina :) najpiekniejsze

Gość gość
Ja mam Emilke. Imię to podoba mi się niezmiennie od dzieciństwa. Jest popularne, ale nie w pierwszej 10, co mnie cieszy. Poza tym pasuje do małej. Poza tym bardzo podobają mi się imiona Alina i Adelina.

Gość gość
Wybierz takie aby nie "skrzywdzić" dziecka. Dzieciaki potrafią być okrutne. Wiem coś o tym. Przez takie docinki nigdy nie potrafiłam odnaleźć się w grupie, byłam nieśmiała, pozwalalam się wykorzystywać, bo byłam przeszczesliwa jak ktośmnie zauważył. Zostało mi to do dziś :-( Tak więc jakby nie było myśl o dziecku.

Gość gość
Mi się podoba np Konstancja, Anastazja, Sandra, Weronika, Aurelia, Nina,Pola, Tosia, Iza, Angelika, Marcelina, Kornelia, Laura Coś takiego świeżego żeby były fajne zdrobnienia ale żeby pasowało też potem jak będzie starsza no i żeby dzieci nie miały beki z nich

Gość gość
Moja córka to Milena niby znane ale u nas jest mało popularne

Gość gość
Alicja,zdrobniale po prostu Ala.

Gość gość
Dominika , Marcelina , Aurelia, Malwina?

Gość gość
Daria bardzo mi się podoba. Jest też imię Dalia albo Daniela. Moi znajomi mają córkę Kalinę- moim zdaniem niebanalnie, ale też nie dziwacznie.

Gość gość
Aniela, Aleksandra

Gość gość
Laura Maria Faustyna

Gość gość
Powiedziałam mężowi że ma sam wybrać imię oprócz kilku na które nigdy się nie zgodzę. Wybrał Marta... nie jestem zachwycona ale chyba z żadnego bym nie była.

Gość gość
Na pewno tym nie skrzywdzisz dziecka :-) Tusia, Tuśka :-) Mi się podoba.

Gość gość
Marta gowno warta.

Gość gość
Marta jest ok

Gość gość
Ja dla córeczki miałam Lidia lub Gabrysia, a w 12 Tc okazało się że będzie synek i do tej pory nie mamy imienia a za 3 tyg termin.

Gość gość
Marta brzydkie

Gość gość
Bardziej od Marty podoba mi się Martynka, bardziej dziewczęce. Przyszły mi do głowy jeszcze Patrycja, Paulina i Ewelina z takich ostatnio mniej popularnych. Ja mam Baśkę - często wymieniane wśród najbrzydszych imion ;-) Ale nam się podoba. Tak prawdę mówiąc każde imię jest ładne gdy dobrze się kojarzy i gdy należy do naszego dziecka. Pozdrawiam!

Gość gość
Będzie Marta mąż już się "napalił" na to imię. Mi jest obojętne a przynajmniej krótkie... nie lubię długich imion.