Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna199

moje serce pęknie

Polecane posty

Gość samotna199

Cześc. musiałam tutaj napisac poniewaz nie chce nikomu o tym mówic a najbardziej jemu. Otóz mam problem chyba sama z soba os 3 lat jestem z chłopakiem który traktuje mnie jak kolezanke, mieszkamy ze soba ale musial wyjechac na 6 tyg do swojego rodzinnego miasta do szkoły. Ja bardzo za nim tesknie ciagle mu to mowie chce rozmawiac chociaz raz dziennie ale tu zaczyna sie problem bo od tego czasu jak juz mnie nie ma czuje ze wyjechał sobie na wakacje i tam mu jest po prostu lepiej a ja tylko jestem na jego zawołanie słysze telefon to lece na łeb na szyje , jak mówie ze go kocham i tesknie to mówie do mnie " ja tez" a jak ja juz nie powiem to on tez nie zamierza , jak pytam co robi i z kim po prostu chce z nim pogadac to pyta "czy to przesłychanie" . Jak jestem zajeta i nie mam czasu to nawet z nim pisze bo wiem ze pozniej znajdzie jakas wymówke. Czuje sie niekochana. Powiedziałam mu o tym ze nie czuje sie juz potrzebna i ze to przezywam a on mi napisał ze sie czepiam i ciagle mówie to samo. A komu mam powiedziec? sąsiadowi? Pani w sklepie? Czuje ze traktuje pisanie do mnie jako zło konieczne. Powiedziałam mu ze nie musi do mnie wgl pisac ale ze jak zadzwoni to ma byc ten dawny moj. Powiedziałam mu ze jest mu wszystko jedno w stosunku do mnie i od tego czasu telefon milczy a ja nie chce znowu pierwsza pisac prosic sie i wszystko lagodzic. Moje serce peka bardzo cierpie jestem bardzo uczuciowa osoba i chciałam tylko zeby mnie kochał a ja teraz nie moge nic robic bo mysle mysle i mysle . w nocy spac nie moge i ciagle bym plakala ale pomalowałam sie i obiecałam sobie ze tego nie zmuje, potrzebuje troche wiary w siebie

Gość gość
Ten typ charakteru jest okropny. Sam nie mogę się wyzbyć tych symbiotycznych cech.

Gość samotna199
przez to mam problemy z żoładkiem snem i przestaje powoli jesc. musze isc do psychiatry

Gość gość
Nie jesteś samowystarczalna. Musisz zmienić przynajmniej sposób myślenia. Mi zajęło to ponad rok.

Gość gość
Nie dasz rady. Ja zdychałem. Później pozostanie już tylko uraz związany z odrzucaniem innych ludzi.

Gość samotna199
to co mam zrobic? chce normalnie funkcjonowac a juz nie potrafie

Gość gość
Nie musisz iść do psychiatry. Musisz jedynie kopnąć go w tyłek. Aż poleci na księżyc. Innego wyjścia nie ma. A potem cierpieć. Aż przejdzie. I zacząć życie od nowa Jeśli tego nie zrobisz, będzie tobą pomiatał. Coraz bardziej. Aż wreszcie kopnie ciebie jak psa. I dopiero wtedy przyjdzie pora na psychiatrę.

Gość gość
U siebie zauważyłem, że do dziś przytulam się do kołdry jak jakieś dziecko niekochane. Wszystko przez to, że twoje otoczenie nie dało ci zakończyć pewnych etapów rozwoju umysłowego. Gdzieś tak czytałem.

Gość gość
Ile masz lat?

Gość samotna199
22

Gość gość
Lista wybiegów często stosowanych przez nękaczy: regularne nachodzenie w domu i pracy; uciążliwe telefony o różnych porach; bombardowanie smsami, listami lub e-mailami; narzucanie swojego towarzystwa w miejscach publicznych; wysyłanie kwiatów i prezentów; rozpuszczanie plotek, pomówień i oskarżeń na twój temat; składanie skarg na ciebie na policję, do administracji osiedla, władz uczelni itp.; przechwytywanie twoich kontaktów, numerów telefonów, adresów mieszkań i e-maili; wciąganie w sprawy twoich znajomych: mówienie o tobie za twoimi plecami, nastawianie przeciw tobie znajomych i/lub rodziców; uzależnienie cię finansowe: „uważam, że kobiety w ogóle nie powinny pracować”, „jeśli już musisz pracować, pracuj u mnie”; uzależnienie się finansowe od ciebie: „jeśli mnie odrzucisz nie mam dokąd pójść i nie mam żadnych środków do życia”, „zamieszkam na dworcu i to ty będziesz temu winna”; autodeprecjacja: „jesteś moim duchowym przewodnikiem”, „jeśli mnie odrzucisz zginę marnie, stanę się narkomanem, alkoholikiem, przestępcą, wariatem, utracę wiarę i zostanę potępiony, stracę szanse rozwoju” itd.; bombardowanie cię opisami swoich psychologicznych problemów, które „powinnaś” pomagać mu rozwiązywać; odurzanie się alkoholem i narkotykami, by znaleźć się w takim stanie, w którym „musisz” się nim zaopiekować; pakowanie się w problemy z prawem, z których „trzeba go przecież wyciągnąć”; wpuszczanie w zasadę wzajemności: „jesteś mi jeszcze coś winna za to wszystko, co dla ciebie zrobiłem”; olśnienie ofiary: „jesteś moją boginią, mam cały pokój wytapetowany twoimi zdjęciami włącznie z sufitem”; pożyczanie przedmiotów i/lub pieniędzy: „musimy się spotkać, bo masz coś mojego/ja mam coś twojego”; wywoływanie poczucia winy: „zawiodłaś mnie, zdradziłaś, oszukałaś, nie jesteś zdolna do miłości”. Ta argumentacja jest ważnym sygnałem, bo często bywa wstępem do tworzenia planu zemsty. Jak wiadomo najgroźniejszy jest ten, kto już stworzył plan; wywoływanie litości: „bez ciebie nie poradzę sobie”, „jestem sam i bez ciebie moje życie nie ma sensu”, „jeśli mnie opuścisz stracę wszystkich znajomych i zwiędnę z samotności”; bombardowanie miłością i opieką: „potrzebujesz mojej pomocy”, „nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo ci jestem potrzebny”, „beze mnie zginiesz/jesteś nikim”, „to ja wyciągnąłem cię z g****a”; udawanie choroby. Często nękacze produkują objawy chorób psychicznych lub fizycznych, zmuszając ofiarę do opieki nad sobą. Zdarza się, że powodują na przykład wypadek samochodowy by być odwiedzonym w szpitalu lub zapadają na prawdziwą, bardzo ciężką chorobę, za pomocą której wiążą cię ze sobą; samookaleczenie: sznyty, nacięcia na ciele, odcięcie sobie palca, poparzenie się samemu itp.; samobójstwo pozorowane; samobójstwo prawdziwe; fizyczne zamykanie ofiary w domu; szantaż: „wszyscy się dowiedzą, że...”, „pokażę im zdjęcia...”; grożenie zniszczeniem mienia ofiary: „podpalę ci dom, naślę na ciebie urząd skarbowy, naślę zus na firmę twojego męża”; grożenie samobójstwem: „zabiję się dla/przez ciebie”; groźby pobicia lub zabójstwa: „zabiję ciebie i jego”; zniszczenie mienia ofiary lub realizacja gróźb z szantażu; pobicie ofiary lub innej osoby; porwanie dziecka ofiary lub członka jej rodziny; zabójstwo.

Gość gość
Ładna jesteś?

Gość samotna199
zawsze do niego pisałam a teraz juz nie dałam mu czas jak zrozumie ze mnie nie chce to chyba umre. staram sie duzo czytac o tym sle moje serce tego nie rozumie

Gość gość
Mogłabyś pisać nieco mniej chaotycznie? Trudno zrozumieć.

Gość samotna199
wydaje mi sie ze tak lubie sie pomalowac ubrac sukienke

Gość gość
Jesteś dużym dzieckiem.

Gość samotna199
przepraszam za duzo mam mysli

Gość samotna199
dziekuje za wszystkie dołujące komentarze

Gość gość
Zahartujesz się. Kiedyś ty będziesz miała wyj****e. Jeżeli przez to przejdziesz, to już będziesz innym człowiekiem.

Gość samotna199
juz mi jest wszystko obojetne

Gość samotna199
chciałam zeby ktos mnie wsparł ale wyszło jak zawsze

Gość gość
czepiasz sie,wyluzuj,zajmij sie czyms innym ,zycie to nie tylko zwiazki,

Gość gość
O Boże nikt mnie nie kocha chlip chlip. Nikt się mną nie interesuje chlip chlip chlip. Chlip chlip chlip chlip. Jestem samotna. Chlip chlip.

Gość gość
Robisz facetowi wymowki,nic dziwnego,ze ma tego dosyc

Gość gość
Nie przejmuj się. Może miał kogoś innego na oku od samego początku. Nie no żartuję. Niektórzy ludzie mają swoje sprawy, swoje życie i niekonieczni lubią do kogoś dzwonić i się wp*****lać.

Gość samotna199
przepraszam bardzo jakie wymówki?

Gość gość
Jesteś młoda i ładna. Dlaczego przejmujesz się jakimś gnojkiem?

Gość samotna199
duzo razem przeszliśmy i mielismy jakies plany a mi trudno to wszystko zostawic i wymazac

Gość gość
Bo sobie ubzdurała, że on ją kocha.