Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dość zabijania dzieci

Mądra katolicka nauka dotycząca karania kobiet za aborcję

Polecane posty

Gość gość
Mądry artykuł o tym, dlaczego NALEŻY karać kobiety za aborcję (więzieniem, grzywną, pracami społecznymi). Bez karania kobiety cała ustawa nie ma sensu, bo przecież można zażyć tabletki wczesnoporonne i zbrodnie ze szpitalnych sal przeniosą się do domów. Nie może być zbrodni bez kary. http://www.pch24.pl/zbrodnia-bez-kary--czyli-pozorna-ochrona-zycia,42902,i.html#ixzz47IZmEmlJ

Gość gość
gość dziś Natomiast ja jestem za karami więzienia za każdą martwą kobietę, która wróci w worku od rzeźnika z podziemia, bądź wzięła lewe tabletki o wątpliwym składzie.

Gość gość
12:04 Pomazyc dobra rzecz hahaha. Od 4 lat chodze sobie bezkarna, po aborcji metoda próżniowa. A ty drzesz pysk i co ci to da?

Gość gość
Niedobrze mi jak czytam wypowiedzi "katolików " (nie obrażam tych normalnych,mowa o tych nawiedzonych). Zamiast mózgu macie sieczkę, takich jak wy powinno się izolować od społeczeństwa dla bezpieczeństwa innych ludzi. Tacy jak wy są zdolni do wszystkiego, jesteście prawie tacy sami jak islamscy ekstremiści, "męczennicy", z tą może różnicą,że nie wysadzacie się w metrach i na lotniskach,ale kto was tam wie, w tak porypanych głowach takie pomysły mogą się zawsze zrodzić. Poparcie dla PIS-u rośnie? Chyba wg. statystyk Rydzyka i telewizji TRWAM. Bo Polacy najczęściej są przeciwko, niektórzy plują sobie w brodę,że na nich głosowali (ale na kogo innego? na PO???). Niektórzy głosowali tylko ze względu na 500+, a niektórzy nie głosowali wcale,bo i na kogo? Choć to też żadne wyjście,a czasem pogarsza sprawę,a nie powinno tak być. Fanatyzm nigdy nie był mile widziany ,był pewnego rodzaju wynaturzeniem i moim zdaniem prędzej powinno się karać fanatyków religijnych niż kobiety po aborcji. A do wiary nikogo nie można zmusić, jest sprawą dobrowolną. Poza tym to wy, fanatycy możecie sobie poszczekać,bo wiecie doskonale,że nic z tego nie będzie. :D PIS ,jeśli podpisze tak kretyńską ustawę, może się pakować i spieprzać jak najdalej z Polski. I oni dobrze o tym wiedzą. A ludzie to nie debile (choć czytając ten wątek mam wątpliwości...). Dzisiaj już nie tak łatwo wmówić ciemnemu ludowi co i jak ma robić,bo tak się komuś podoba. Oczywiście,nadal jest mnóstwo ludzi podatnych na takie manipulacje. I tacy zawsze będą,nie oszukujmy się. Ale świadomość społeczna,polityczna itp rośnie wśród ludzi,często młodych,z roku na rok. Ja tam jestem za ustawą jakiejś kary albo obozów pracy dla fanatyków religijnych - toż cierpienie zbliża do Boga,nieprawdaż? Tylko nie cudze,a wasze. ;)

Gość Mam dość obrażania Katolików
gość wczoraj Wpisz narusza prawo z paragrafu o obrazie uczuć religijnych. Od teraz sprawa uzyskuje właściwy bieg.

Gość W Prawdzie i Życiu
Mam dość obrażania Katolików 2016.05.01 Nareszcie. Mam nadzieję, że autorzy wulgarnych wpisów przeciwko naszej religii poniosą konsekwencje prawne. Czy możesz napisać jak wygląda sprawa procesu? Nie może być tak, by w Polsce pisać źle o Kościele i szkalować księży. Na szczęście są na to paragrafy.

Gość gość
Boze chron naszą piekną Polske przed okrutnymi,podłymi i zakłamanymi fanatykami z sekty szatanskiej Koscioła Katolickiego!!!!!!!!!

Gość wściekły wilk
18:36, uważaj na słowa, bo polskie prawo pozwala rozliczać z nich. Dość szkalowania Kościoła.

Gość gość
te matki , które dopuściły się aborcji powinny jak najszybciej przeprosić Boga na spowiedzi a następnie na głos przed ołtarzem (oczywiście aby ktoś nie usłyszał przypadkiem) wycofać ten wyrok śmierci dziecku zadany . To wówczas dusza tego dziecka będzie mogła przez Boga na nowo włączona do życia. To jest opisane szczegółowo w obecnych objawieniach ale są ostrzeżenia aby nie zaniedbać tej naprawy ani nie odkładać na później..

Gość gość
No własnie?Kim jest ten "mówca"? Jezus nie napisal zadnej ewangelii.Jego niby uczniowie tez nie. Ewangelie napisał Euzebiusz ze skrybami, na polecenie Konstantyna na sob,w Nicei(Turcja),ok 321 r ne.. Dziś uczeni są zgodni, że Ew. nie były dziełem naocznych świadków, ani też ,że żadna z nich nie była napisana jedną ręką. Nawet ich źródła rzadko były dziełem naocznych świadków. Z Listów Św. Ignacego ,pisanych około roku 100 n.e. wynika,że powszechnie uznane za jego autorstwa są listy do: Efezjan, Magnezjan, Smyrnian, Trallian, Filadelfian, Do Kościoła Rzymskiego i do biskupa Polikarpa ze Smyrny [Ellegard 99;202].W listach Ignacego nie jest wspomniana I M I E N N I E żadna z czterech ewangelii . Późniejsi teoretycy Kościoła czy też 'Ojcowie Kościoła' powoływali się na Listy Ignacego regularnie. . Ignacy parokrotnie użył słowa euangelion ale w kontekście nie pozostawiającym wątpliwości, że odnosiło się to do Starego Testamentu [Ellegard 99;205-206]. W swych listach Ignacy nie wspomina również ŻADNYCH apostołów - apostolos - poza Piotrem [Ellegard 99;225]. Natomiast używa terminu UCZEŃ? METHETES w stosunku do siebie. Innych członków gmin chrześcijańskich nazywa świętymi/HAGIOI [Efez. 1;3 a nie APOSTOLOS!Ignacy wspomina natomiast Pawła, autora Listów w Nowym Testamencie. Jest to jednak zrozumiałe, bowiem czas powstania Listów Paulińskich jest dość dokładnie określony na lata 5-te n.e. [Efez. 1;3] Ignacy wielokrotnie wypowiada słowa, które ewangeliści przypisują Jezusowi z Nazaretu. '...poznasz drzewo po owocach jego' [Ignacy, Efez. 14;2' Mateusza' przypisał później te same słowa Jezusowi [Mat. 12'33]. '...bądź mądry jak wąż i zawsze nie agresywny jak gołąb' [Polycarp. 2;2],które to słowa Mateusz przypisuje Jezusowi [Mat. 10;16]. Ignacy piszacy te słowa nie wspomina, że owe słowa pochodzą z jakichś innych pism religijnych, ani też nie podaje ich jako słowa Jezusa. Ignacy poucza;' Trwajcie przy Prorokach...' [Do Kościoła w Smyrnie, VII, 2].W znaczeniu wczesnego chrześcijaństwa, słowo 'ewangelia' nie oznacza automatycznie spisanych ewangelii ale dotyczy nauk mówionych. Jeśli nawet dotyczyło jakichś pism, to nie oznacza to , że mowa tu o czterech ewangeliach kanonicznych. Tak więc żaden rzetelny badacz nie może na tej podstawie twierdzić, że we wczesnym piśmiennictwie chrześcijańskim jest gdziekolwiek mowa o Ewangeliach Apostołów Marka, Mateusza, Łukasza czy Jana.