Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anmu83

rozejscie spojenia łonowego i noszenie pasa

Polecane posty

Gość anmu83

Czesc dziewczyny czy któraś z Was uzywala pasa na rozejście spojenia łonowego w ciąży?jak czesto go zakladalyscie?dawal Wam jakas ulgę?ja jestem w 33tygodniu i juz od tygodnia walczę z tym okropnym bólem spojenia,pachwin i miednicy.Lekarka powiedziała mi,ze zrobila sie dziurka na ok 2cm.Niestety mam tez cewnik dj/jj ze względu na nerkę i pessar od 18 tygodnia (szyjka tylko 1cm).z dnia na dzień bol jest coraz większy...jak sobie radziłyście?

Gość gość
Ja miałam 3 cm po porodzie coś strasznego wisialam w hamaku takim specjalnym dziś mam 2 cm bol jest straszny ...plecy miednicya a jestem juz rok po porodzie bolało mnie w ciazy ale lekarze bagatelizowali ze przejdzie po porodzie ... nie przeszło a dziś nie mogę chodzic normalnie ciągle czuje bol ehhh

Gość gość
Jeszcze dodam że pas niech pani kupi porządny i niech ortopeda wystawi wskazanie do cesarki proszę sobie nie dawac wmówić ze to s7e zejdzie

Gość gość
Nie sklamie jeśli napisze ze jestem dziś osoba niepełnosprawna a lekarze udają ze nc się nie stało

Gość anmu83
Dziękuję za odpowiedź.czy jeszcze w ciąży leżała Pani,żeby spojenie sie nie rozchodzilo czy dopiero na hamaku po porodzie?ja mam skierowanie na cesarskie cięcie ze względu na poprzedni poród i problemy podczas niego i po nim.

Gość gość
Ja miałam cc ze względu na ryzyko rozejścia się spojenia łonowego.

Gość gość
Teraz juz wiem ze bol jaki czulam przy chidzeniu i ze nie moglam sie przekrecic z boku na bok tz powodu bolu wlasnie spojenia miednicy itd to bylo rozejscie ...i tak lezalam na boku malo co chodzilam ... prosze kupic pas i lezec na boku najlepiej lewym i czekac do cesarki. Bol miednicy jaki czulam na tym hamaku moge poriwnac do lanania kosci. Prosze sobie nie dac wmowic ze moze Pani rodzic naturalnie! Ja jestem zalamana nie wiem co mam robic z tym wszystkim

Gość anmu83
Mam pas.jak go zakładam to z poczatku odczuwam ulgę,ale potem bol znow wraca.z dnia na dzień boli bardziej.staram się jak najwięcej leżeć.zreszta ja od 18 tyg leze ze względu na skracają się szyjkę i potem jeszcze problemy z nerka i cewnikiem...

Gość gość
Tez miałam problem z nerka zastoj moczu to był bol porod przy tym to pikuś