Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Myfea

Badania hormonalne

Polecane posty

Gość Myfea

Witam. Mam 21 lat. Stosuję antykoncepcję hormonalną (dokładnie tabletki Yasmine) już od około 2lat. Niestety nie miałam robionych testów przed wypisaniem mi recepty na 1-wsze opakowaniem. Dopiero później uświadomiłąm sobie, że takie testy powinny się odbyć. Od jakiegoś czasu zauważam u siebie straszne zmiany nastroju i samopoczucia. W czasach liceum również takowe zmiany zauważałam i nie było to zwykłe PMS itp. Wiem, że chcąc przebadać się pod względem całej "gospodarki hormonalnej" muszę odstawić tabletki. Pytanie brzmi- na jak długo? Po jakim czasie od odstawienia mogę zrobić badania, żeby organizm się unormował? Pozdrawiam

Po zaprzestaniu zażywania tabletek antykoncepcyjnych organizm wraca do normy bardzo szybko. Wydaje mi się, że możesz robić badania już po pierwszej miesiączce, która wystąpi po odstawieniu tabletek. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, zapytaj swojego lekarza, on będzie wiedział najlepiej

Gość Myfea
Dobrze, dziękuję za odpowiedź. Jasne, że jeszcze dopytam się szczegółów u lekarza. Pozdrawiam!