Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Netmajor

Wózek spacerówka rozkladany w gondole

Polecane posty

Hej, Jesteśmy na etapie szukania wózka i spodobał Nam sie Chicco Urban ze względu ze bardzo łatwo rozkłada sie w gondole. Czy są inne firmy które robią takie wózki? Szukam internet i mam problem ze znalezieniem :/

Przejrzałem wózki Quinny i TFK i nie znalazłem tam modeli które potrafią rozkładać się w gondole z spacerówki :/

Gość gość
Nie wiem jak szukalas, ale TFK ma takie siedzisko na 100%. O tym drugim nie wiem, bo nie ja pisalam.

Gość gość
Chicco Urban. Nie kupuj tego. Mój mąż się na niego napalił ale jak go zobaczyłam to odpadł. Gondola jest niestabilna chodzi o dno wózka. Maluszek musi mieć stabilne podłoże a w tym wózku tego nie ma. Wózek jest bardzo niski. Ja jak się do niego przymierzyłam to musiałam się bardzo pochylać, a wzrostu mam 166 wiec nie jestem bardzo wysoka. Ostatecznie wybraliśmy inny wózek z oddzielną gondolą bardzo lekką. Cały wózek jest lekki a to ważne w bloku.

Gość gość
My się zdecydowaliśmy po prostu na wózek wielofunkcyjny od polskiego producenta www.coletto.pl. I jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru. Wózek jest stabilny i poręczny, wygodnie się nim jeździ. Na ich stronie możesz obejrzeć jakie mają modele w ofercie

Co do wózków spacerowych które da się przekształcić w gondole mamy do wybory tylko Chicco Urban i Phil&Teds Smart Lux. Dużo lepiej wykonany jest ten ostatni, ale jednak nie zainteresował nas na tyle aby zdecydować się na tego rodzaju wózek. Wybraliśmy Cybex Balios M. Obsługa bardzo wygodna. Bardzo lekki - 10 kg spacerówka. Fajnie się składa i mało miejsca zajmuje. Daszek od gondoli składa się bardzo cicho i ma kilka pozycji ( wiele polskich wózków posiada daszek albo złożony albo rozłożony i tyle). Poza brakiem pompowanych kół nie znaleźliśmy minusów, ale podobno posiada koła do wielu nawierzchni. Bardzo fajnym wózkiem nad którym się zastanawialiśmy był Mamas & Papas Sola2 MTX, jednak producent już wycofuje go z rynku, a szkoda. Ma te same plusy co Balios a dodatkowo posiada koła pompowane. Wcześniej widzieliśmy jeszcze Recaro Citylife, jednak ten wózek nie jest na polski klimat, gdyż posiada bardzo cienki daszek i nie ma możliwości zmiany kierunku spacerówki i gondoli w kierunku rodzica. Poza tym wykonany bardzo dobrze.

Nawet nie wiedziałam, że są jeszcze inne wózki, w których można gondolę przekształcić w siedzisko spacerówki. Ale dla mnie Chicco Urban to i tak strzał w dziesiątkę oraz maj namber łan :) Niesamowicie wygodny jest ten patent, zwłaszcza na etapie przejściowym, kiedy dziecina chciałaby już coś oglądać ze świata ale jeszcze szybko się męczy na siedząco. Nie zauważyłam żeby coś było nie tak ze stabilnością dna, a co do wysokości, to rączka jest regulowana więc i ja i mąż i moja mama i teściowa - wszyscy są zadowoleni. Tym bardziej że wózek prowadzi się bardzo wygodnie. Dla mnie super jest też ta opcja, że można sobie za niewielkie pieniądze dokupić akcesoria na zmianę i odmienić kolorystykę wózka, i przy pierwszym dziecku można mieć jeden kolor, a potem przy drugim inny. A jak ktoś lubi, to inny na zimę i inny w lecie :) Generalnie jak dla mnie, wóz pod każdym względem super.

Gość gość
Dobry wybór z wózkiem Chicco Urban Plus :) Dziwi mnie komentarz, że dno wózka jest nestabilne? Przy użytkowaniu nigdy się z tym nie spotkałam :) Szukałam długo wózka, aż w końcu w tv widziałam test, chyba u Pani Gadżet :) Bardzo mi się spodobał, i pojechaliśmy z mężem do sklepu aby go sprawdzić, od razu go kupiliśmy tak mi się spodobał :) Zmiana z gondoli na spacerówkę trwa chwilę, coś czuję, że dla drugiego dziecka nam będzie służył i wtedy mogę sobie wymienić dodatki na inne kolory :D Chciałam znaleźć jaki mamy kolor, ale znalazłam na ich stronie konkurs :D http://www.urbanbychicco.pl/ - sprawdźcie sobie :D Mąż sobie chwali wyciąganą rączkę, bo może ją dostosować do siebie :) dla mnie pojemny kosz na zakupy też jest plusem :)

Gość gość
mura z maxi cosi. klasyk i wysoka jakosc. przekonaly nas tez piankowe koła- praktycznie nie do zdarcia

Gość Urszula34
Może Quinny Buzz Extra. Pięknie wykończony wózek, który jest w pełni kompatybilny. Niska waga jak na tak dopracowany wózek bo jedyne 11,5kg. Fajnie się nim jeździ po parku, a to dzięki amortyzacji przednich kół oraz tylnej osi i przednich kółek obracalnych w 360 stopniach. Wózek na pewno przetrwa nie jedno dziecko

Gość gość
Nie polecam tego typu wózka. Lepiej kup wielofunkcyjny 2w1 lub 3w1. Zdecydowanie moge polecić Anex Sport . Oddzielnie gondola i oddzielnie spacerówka.

Gość gość
My zdecydowaliśmy się na Anexa Crossa. Jednak duża tradycyjna gondolka dużo lepiej się sprawdza.

Gość gość
Od kiedy quinny buzz xtra ma amortyzowane przednie koła i waży 11,5 kg. Waga około 14 kilo całość. Zdecydowanie polecam bardziej Anexa Crossa