Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annmarie30

Kąpiel 4 letniego brata z 14 letnią siostrą

Polecane posty

Gość annmarie30

Mam taką sytuację w rodzinie- moja siostra ma dwoje dzieci 4 i 14 lat. 14 letnia córka siostry jest dzieckiem głęboko upośledzonym- nie siada bez podparcia, nie mówi, nie chodzi. SIostra ma też synka 4 letniego- zdrowego. Dzieci siostry kapią się razem we wannie.

Gość annmarie30
Kąpią się razem, bo tę chorą dziewczynkę bardzo to bawi- pluska wtedy wodą, głośno się śmieje. Synek nie reaguje na ciało siostry, bo niemal od urodzenia się z nią kąpie. Jestem ciekawa Waszych opinii, czy chłopcu nie zaszkodzi to jakoś na psychikę?

Gość annmarie30
Przestańcie bzdury pisać, ja poważnie pytam., a nie, zeby jacyś zboczeńcy podniętę z dzieci mieli!!

Gość gość
Trochę to dziwne, bo dziecko powinno już być osobno kąpane. W wieku 5-7 lat włącza się u dzieci poczucie wstydu i skrępowania. To może mieć negatywny wpływ na jego psychikę. Na razie jest mały i kocha bezgranicznie siostrę, więc lubi się z nią bawić, potem będzie to problemem.

Gość gość
to niech zacznie zakładać stringi tej 14 latce

Gość gość
Dla mnie to trochę chore bo jak to dziecko będzie ciekawy drugiego ciała i no, może zacząć macac/badac siostrę i to już wtedy będzie chore.

Gość gość
Ja byłam kąpana ze starszą o 4 lata siostrą, aż do czasu jej komunii. Potem już nie chciała się mną opiekować w wannie. Mój starszy o dwa lata brak kąpał się z młodszym bratem jak młody miał 2-4 lata, czyli też 9-11 lat starszy miał. Ale to ze względu na bezpieczeństwo bardziej było.

Gość gość
Myślę, że to w niczym nie przeszkadza, bo to jeszcze dziecko. Nie jest to w żaden sposób seksualne, a wręcz oswaja z ciałem i sprawia, że nie będzie postrzegane aż tak seksualnie. Dziecko podrośnie to nie będzie się już tak kąpać. W kulturze nordyckiej, Czechach, Niemczech, może na Wschodzie itp. krajach byłoby to czymś obojętnym jak sauna albo kąpiel w bali.

Gość gość
Poza tym siostra mentalnie jest na poziomie dwulatka czy rocznego dziecka.