Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piżamufka

piżama do spania w przedszkolu

Polecane posty

Gość piżamufka

witam, szybkie pytanie, czy wasze maluchy ktore jeszcze mają drzemkę w przedszkolu maja piżame czy spia w ubraniach w ktorych sa tam caly dzien? bo jak powiedzialm kolezance ze corka bedzie chodzic do przedszkola i kupie jej pizame to byla zdziwiona ze tak jest, bo u nich dziecko spi w ciuchach??? bo to strata czasu takie przebieranie i w ogole??? jak to jest?

Gość gość
u nas niby piżamy obowiązują ale nie jest to jakiś wymóg. U nas pani sie zgodziła aby moje dziecko po prostu zdjęło spodnie i spało w majteczkach i bluzce w której chodzi normalnie. Dla mnie o też bezsens z tym przebieraniem, w domu na drezmke tez nigdy nie ubierałam piżamy. A jak kiedyś weszłam w porze przebierania sie dzieci w te piżamy do sali to tylko się utwierdziłam w tym. Dzieci latają w majtkach po sali, okno otwarte, przeciąg. Wiadomo jak 3 latek się przebiera, pól godz.

Gość gość
U mojej córki bez piżamek.

Gość gość
W piżamce :)

Gość gość
W jednym przedszkolu dzieci przebierały się w piżamki i spały pod kołderkami, w drugim rodzice byli proszeni o kocyki a dzieci tylko ściągały buty, ew. spodnie i skarpetki do spania, jak tam które chciało. Dopytaj się w przedszkolu bo w każdym inaczej.

Gość gość
U mnie śpią w ubraniach. A jak dziecko nie chce spać to się bawi. Dla mnie bez sensu przebieranie w pizame.

Gość gość
U nas pizama obowiazkowo na lezakowaniu. Strata czasu? Nie. Pewnie nauczycielki maja wiecej pracy. Ale dzieki temu, ze w przedszkolu syn musi ubrac i zdjac pizame, nauczyl sie sam ladnie ubierac i rozbierac(w domu tez go uczylam, ale to nie to samo).

Gość gość
Jak moje dziecko ma drzemkę w domu to też nie zakładam jej piżamy. Zresztą ja sama jak się zdrzemnę po południu to też nie przebieram się w piżamę.

Gość gość
U nas były piżamy. O tym zresztą poinformowano na dniach przygotowujących i na zebraniu. Ty pewnie też się dowiesz. Być może wymogi mogą się różnić.

Gość gość
U nas są piżamy, choć moim zdaniem to chory zwyczaj. Dziecku specjalnie dałam t-shirt z krótkim rękawem i szorty, żeby nie było to prawdziwą piżama

Gość gość
Jak moje dzieci chodziły do prywatnego przedszkola i złobka, piżamy nie były wymagane. Spały w ubrankach. Teraz chodzą do "państwówki" i piżamka ma byc (tzn młodszy 3-latek, bo 5-latka to już nie śpi). Raz w miesiacu oddaja do prania.

Gość gość
Raz w miesiącu??? Masakra.

Gość gość
w piżamach ale to głupota moim zdaniem, więcej roboty w tym rozbieraniem, ubieraniem się. Poza tym te dzieci się rozbiorą i potem siedzą w tych majtkach i marzną zanim uda im się tę piżamę założyć.

Gość gość
dokładnie dzieci się przebierają a przedszkolanki wietrzą w tym czasie przed spaniem. Dlatego 3 latki najwięcej chorują.

Gość gość
ja też uważam że piżamy w przedszkolach to jedno wielkie nieporozumienie, w domu też nie ubieram dziecka w piżamę jak idzie na drzemkę.

Gość gość
córka śpi w ubranku w przedszkolu - w koszulce i majtkach