Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmartwiona mama

Mocno powiększone węzły u dziecka

Polecane posty

Gość bardzo zmartwiona mama

2 miesiące temu była "niby" mononukleoza bo były ogromne węzły chłonne na szyjce, badania krwi jednoznacznie nie potwierdziły. I teraz znowu węzły są b.duże, katar . ale gardło czyste. Lekarz zlecił badania. Co to może być? Przestraszylam się , bo będziemy musieli jechać do kliniki hematologiczno- onkologicznej. Wyje bo się boje tyle moje dziecko przechodzi ciągle;-( ktoś był w podobnej sytuacji??

Gość gość
Może być początek szkarlatyny,świnki,różyczki nie diagnozuj sama dxiecka i nie czytaj w necie poczekaj cierpliwie

Gość gość
Mój syn ponad 4 mies temu miał szkarlatyne i powiklanie w postaci zapalenia węzłów chłonnych. Od tej pory cały czas ma troszkę powiekszone, a przy każdym katarze i kaszlu robią się widoczne. Robiliśmy już dużo badan, widział go onkolog, który stwierdził, że po takich chorobach jak szkarlatyna czy mononukleoza ( przechodził ja rok temu) węzły chłonne często bardzo wrażliwe na wszelakie wirusy i dlatego powiększają się przy byle katarze. Organizm dziecka po tych chorobach odzyskuje równowagę przez pół roku. Myślę, że nie masz się czym martwić, ale lepiej sprawdzić. A i mój brat gdy miał ok 7 lat przeszedł jakąś chorobę zakazna, albo właśnie szkarlatyne, albo swinke i potem też przy byle chorobie miał powiekszone węzły chłonne, przeszło mu gdy miał ok 13 lat. Teraz ma 25 i jest całkowicie zdrowy.