Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anmu83

prezent dla czterolatki po narodzinach siostrzyczki

Polecane posty

Gość anmu83

Witajcie pisze z pytankiem czy kupowałyście swoim starszym dzieciom prezent na powrót ze szpitala po urodzeniu młodszego rodzeństwa?macie pomysl co kupic czterolatce z tej okazji?z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Gość gość
proponuję dom z basenem, suva i coś z brylantów. Serio, to kupowanie dzieciakom badziewia z każdej możliwej okazji mnie rozbraja. A na serio, to okaż jej duzo miłości i sądzę, ze wystarczy

Gość gość
Buhahaha

Gość gość
Boże,jaki prezent z okazji narodzin siostry????? Od kiedy i po co?? Mało masz na głowie tuż po porodzie i przy noworodku? Myślę,że siostra to wystarczający prezent...;/ Co wy z tymi dziećmi robicie? Jak dostanie jedynkę w szkole, to polecisz po prezent na pocieszenie,żeby przypadkiem w depresję nie wpadła? Naprawdę,nie rozumiem.

Gość gość
tak,rób tak dalej...:/ wiesz,że ona potem będzie oczekiwała od ciebie prezentu z byle jakiej okazji,a także bez okazji? bo na przykład jest piątek...bo na nią nakrzyczałaś...bo taty nie ma w domu do wieczora...bo kazałaś jej posprzątać w pokoju...bo nie pozwoliłaś jej oglądać horroru...i takie inne . ty piszesz poważnie czy to żart????

Gość gość
na pewno marzy o jakiejś zabawce, ja się właśnie zastanawiam nad prezentem bo niedługo rodzę, a mam w domu czterolatkę, narazie patrzę przy których reklamach w tv najbardziej jęczy ;) akurat my nie kupujemy non stop badziewia, dziecko zabawki dostaje rzadko i są to rzeczy przemyślane wiec uważam, że to dobry pomysł, mała też chce coś kupić dla braciszka i dać mu jak przyjdziemy ze szpitala, moja czterolatka lubi planszówki, ale obawiam się, że przy noworodku mało będę mieć czasu na granie z nią więc nie chcę żeby było jej przykro

Gość gość
Odezwały się kwoczki. Tak autorko syn dostał "od siostry" prezent. I nie, nie daję mu gifcików z byle okazji. Z resztą skoro pojawienie się nowego członka rodziny dla mnie byle okazją nie jest. A co autorko kupić? To już głupie pytanie, bo nikt nie zna twojego dziecka...

Gość gość
ale wytłumacz mi...po co ten prezent? bo urodziłaś? kompletnie nielogiczne. co ma jedno z drugim wspólnego? jak będzie padał deszcz,to też jej coś kupisz? albo jak się uderzy i będzie siniak? rozumiem prezenty na urodziny,mikołaja,dzień dziecka....ale ....z powodu..no właśnie,czego? bo ty byłaś w szpitlu czy bo urodziłaś dziecko? nie rozumiem. ;/ aha,a ten wpis powyżej jest raczej autorki,nie sądzę,żeby ktoś odpowiedział praktycznie w identyczny sposób....

Gość gość
Pisałam o 16:59. Nie rozumiem dlaczego się czepiacie. Wiadomo, że każde dziecko lubi dostawać upominki, więc taki dodatkowy miły akcent w trudnej dla malucha chwili nie kojarzy mi się z "zepsuciem" dziecka, równie dobrze można się czepiać czemu goście jak przychodzą do rodziny z dzieckiem to przynoszą upominki dla dziecka bez okazji. Po prostu chce się zrobić dziecku przyjemność i tyle. Nie myślę tu o nie wiadomo jakich prezentach, tylko o drobiazgach, które dziecko na pewno ucieszą i będą miłym dodatkiem do tej ważnej chwili. Może to być cokolwiek- ulubiona gazetka, książeczka z naklejkami, bajka do czytania, pluszak, w zależności od dziecka, dla mnie jest jest to rozpuszczanie dziecka.

Gość gość
W naszej rodzinie praktykuje się coś takiego. Jest to prezent od noworodka dla starszego rodzeństwa. Czasem drobiazg, niekiedy coś drogiego...

Gość gość
Ja uważam, że to bardzo dobry pomysł! Wiadomo, że starsze dziecko może być zazdrosne o młodsze (bo ma kupione nowe rzeczy, więcej uwagi sie mu poświęca), więc fajnie jakby to dzidziuś "dał" prezent starszemu rodzeństwu. Co miałoby to być to trudno powiedzieć, co lubi Twoja córka, co już ma i ile pieniiędzy możesz przeznaczyć. Ale może nowy rower, trampolina, głowa z włosami przyborami fryzjerskimi, jakaś fajna zabawka, może nowy wozek dla lalki i lalkę. Nie rozumiem dlaczego inni skrytykowali ten pomysł...

Gość anmu83
Ja tez zupełnie nie rozumiem skąd ta krytyka...zakladajac temat nie tego sie spodziewałam ale dziekuje za Wasze pozytywne odpowiedzi i zrozumienie tematu;)

Gość Uuvf u lg
Ja rodze za tydzien. U mnie w rodzinie Od wiekow jest tradycja ze starsze dziecko dostaje prezent Od noworodka. My kupujemy wozek ze wszystkimi akcesoriami i lalke baby born zeby mogla mnie nasladowac i miec swoj***aby. Ma 4 lata

Moja córka dostała od siostrzyczki tablicę do rysowania/magnetyczną ale miała wtedy 3 lata. Teraz najchętniej bawi się przedszkolem playmobil i zabawkami siostry.

Gość kinga112
W sklepie http://dladzieciaczka.pl/ jest mnóstwo promocji, zawsze znajdę tam coś w dobrej cenie dla mojego maluszka, wystarczy zaznaczyć wiek i płeć dziecka

Gość gość
Może rowerek

Gość gość
dla mnie to skrajna głupota- kupowanie prezentu od młodszego rodzenstwa, piszecie, że nie kupujecie z byle powodów prezentów-chyba wy tego nie rejestrujecie- bo własnie taka okazja jak narodziny rodzenstwa jest byle powodem jeszcze na urodziny rodzenstwa (bo juz tez takie super pomysły słyszałam) kupujcie dziecku prezenty, żeby nie daj Boże było mu przez chwile smutno, z okazji czyjegoś ślubu i pogrzebu też, babcia się przekręci to kupcie mu czekoladke , żeby nie płakało i nie miało za dużo stresu... nie przygotowujecie je w ogóle do dorosłego życia, nie zawsze będą w centrum uwagi i muszą sobie z tym poradzić, każdy starszy brat czy siostra kiedyś musiał

Gość gość ktoś
Prezent na powitanie od nowonarodzonego dziecka dla starszego rodzeństwa jest bardzo dobrym pomysłem i pomoże temu dziecku szybciej zaakceptować nowego członka rodziny. Słyszałam kiedyś, że pojawienie się młodszego rodzeństwa jest takim stresem dla dziecka jak pojawienie się "drugiej żony" w rodzinie. Jak Wy byście się czuły, gdyby mąż przyprowadził drugą żonę, mówiąc że macie się z nią wszystkim podzielić, mówiąc że jest słodka i że na pewno się zaprzyjaźnicie;-) Więc warto małemu dziecku pomóc w tej sytuacji, być może gdy dostanie wymarzony prezent od nowego dziecka stwierdzi, że skoro ono się z nim czymś podzieliło, to on może mu oddać trochę rodziców;-)

Gość gość
Jak Wy byście się czuły, gdyby mąż przyprowadził drugą żonę, mówiąc że macie się z nią wszystkim podzielić, mówiąc że jest słodka i że na pewno się zaprzyjaźnicie x no naprawdę super porównanie.. to może jak tobie mąż przyniesie czekoladki to zaakceptujesz drugą żonę?? koniecznie powiedz mężowi na pewno się ucieszy

Gość gość
Dwa lata temu na świat przyszedł nasz syn i brat naszej ówczesnej 3 i pół latki. Dla nas było oczywistym że trzeba to jakoś uczcić w postaci prezentu dla córy. W dniu porodu dostała od męża Kidigo na który mąż wgrał jej zdjęcia ze szpitala z bratem, muzykę, krótkie filmiki. Pomysł okazał się być dla niej rewelacyjny bo kiedy zmuszona była zostać ze mną i malcem a ja nie bardzo miałam dla niej czasu.

Szukasz bombowego prezentu! Polecam zestaw artystyczny z bohaterami Psiego Patrolu! W zestawie jest plakat formatu A3 do dokładnego pokolorowania. Ten wspaniały przedmiot dostępny jest na stronie internetowej sklepu CoZaCena - http://www.cozacena.pl .

Puzzle są zawsze ciekawym i rozwijającym pomysłem na prezent. Proponuję na początek dwudziestocztero elementowe puzzle ze Śpiącą Królewną. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Szybka wysyłka gwarantowana.

Gość gość
Powinien byc tani,fajny , rozwijający wyobraźnie i niedrogi ( w koncu to zadna okazja) . Ja kupilam corce do przedszkola taką teczke z kredkami i farbkami do malowania;) Mala zachwycona i juz nie może sie doczekaż aż pokaże ją kolezankom w przedszkolu:) znalazlam na tej stronce gadzetytokantis.pl