Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratujcie1010

POMOCY CIĄŻA?

Polecane posty

Gość ratujcie1010

Hej, mam naprawdę poważny problem. Przedwczoraj i wczoraj kochałam się z chłopakiem..miałam dni płodne. Ostatni okres dostałam 1 kwietnia do 5 kwietnia miałam miesiączkę, cykl co 28 dni. Skończył we mnie dwa dni pod rząd (11 i 12) z kalendarzyka wychodzi na to że są to pierwsze dni płodne. Dziś odczuwam lekki, dziwny ból brzucha.. Co do ginekologa nie bardzo chcę pójść dodam że mam 17 lat. Czy jestem w ciąży? ;((

Gość gość
po tak krótkim czasie nie ma objawów nawet jeśli doszło do zapłodnienia dlaczego się nie zabezpieczyłaś ?

Gość Anonim111111
Wydaje mi się że to za wcześnie by stwierdzić ciążę. Nawet jeśli pójdziesz do ginekologa to od razu tego nie stwierdzi. Najlepszym rozwiązaniem by uniknąć ciąży będzie tabletka po

Gość gość
po tak krótkim czasie to właściwie nie ma ciąży a co dopiero mówić o objawach. Do zagnieżdżenia dochodzi najwcześniej po 6 dniach po owulacji i dopiero można mówić o jakichś objawach.

Gość gość
Nawet morałów nie chce mi sie juz prawic,ale ręce opadają czytając to. Jeden moment uniesienia mozna jakos zrozumiec,ale dwa dni pod rząd . 17 lat i juz chcesz byc matka? A w ciąży mozesz byc,jak najbardziej.

Gość tabletka po
Po zastosowaniu ellaOne kilkudniowe opóźnienie wystąpienie miesiączki jest normalne. Jeśli miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni lub jest nietypowo skąpa lub nietypowo obfita, albo jeśli wystąpią objawy, takie jak ból brzucha (żołądka), wrażliwość piersi, nudności, wymioty możliwe że doszło do zajścia w ciąże. Należy niezwłocznie wykonać test ciążowy. W przypadku ciąży ważne jest skonsultowanie się z lekarzem.

Gość gość
Hmm , ciaza mozliwa , ale nie stresuj sie to nic nie da :) w dniu spodziewanej miesiaczki zrob test i zobaczysz , ale nie martw sie w ciaze tez nie tak latwo zajsc.

Gość gość
przede wszystkim pamiętaj ze kalendarzyk nie jest skuteczny. Jeśli chcesz wyznaczać sobie dni płodne, rób to w inny sposób, np kup sobie mikroskop owulacyjny.

Gość gość
Afrodyta będzie dobra?

Gość gość
Zrob test ciazowy za jakies 1,5 tygodnia.