Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Metodologia praca magisterska

Polecane posty

Gość gość

Witam! Piszę pracę magisterską i mam problem z rozdziałem metodologicznym. Nie wiem jakie mam wziąć pod uwagę problemy badawcze, przedmiot i cele badań, hipotezy, cel główny, itp. Mój temat to Dlaczego dzieci w wieku szkolnym kłamią (IV - VI klasa szkoły podstawowej). Mógłby mi ktoś pomóc i jakoś naprowadzić, aby to miało sens?

Gość gość
ale, że o co chodzi? nie wiesz dlaczego kłamia?

Gość gość
to w miare oczywiste kłamie sie, ze by wprowadzic oklamywanego w błąd mówiąc kolokwialnie oszukac. pytanie brzmi dlaczego dzieci w wieku przedszkolnym chcą kogoś oszukać? drugie pytanie brzmi gdzie sie tego nauczyły ewentualnie w jaki sposób. moim zdaniem kłamstwo to wynik zaobserwowania nieporozumienia w odczytywaniu reakcji. druga sprawa kwestia tresury czyli nagadzania i karania za pewne zachowania, na które ktos niekoniecznie ma ochote.. co ty chcesz tu badać?

Gość gość
w ogóle co to za temat durny. jak nie wiesz dlaczego dzieci w wieku przedszkolnym kłamią to sie zastanów dlaczego ty kłamią.. powody są te same bo skoro nauczyłes sie tego w wieku przedszkolnym i wykorzystujesz do dzis to znaczy, że do pewnego stopnia sa skuteczne a zatem można przy pomocy kłamstwa osiągnąc swoje cele np uniknąc kary za niestosowanie sie do tresury. mógłbym ci tu napiertolic ze trzy strony tego łącznie z opisem fikcyjnych doswiadczeń i sposobów ich interpretacji ale to bez sensu jest

Gość gość
ważnym kryterium jest nie to czy mówią prawde tyko czy wierzą w to co mówią. bo pierdoły w które mają wierzyc dla świętego spokoju opiekunów to chleb powszedni krótko mówiąc dzieci oszukuje sie od urodzenia. a zatem one same powtarzają te nieprawde. ale czy kłamia? moze w którymś momencie orientują sie że są okłamywane a to boli szczególnie jak sie komus wierzyło do tej pory bezgranicznie..

Gość gość
ja piertole co za kooora kretyn takie tematy wymysla? znaczy od gimnazjum już nie kłamią? tylko dzieci kłamia? nie mam kooorfa siły już do was.. weź kooorfa zanies swojemu profesorowi te prace i sie go zapytaj dlaczego cie cwel chce okłamać

Gość gość
w ogóle to wszystkie kłamią? przecież to jest jakas bzdura. jak masz tyle a tyle lat to znaczy, ze kłamiesz co udowodnił w swojej pracy magisterskiej taki a taki student bo akurat tomu kazali udowodnic w zamian za tytuł

Gość gość
przeciez tu jest z góry przyjete załozenie, którego ni jak nie mozna udowodnic. "praca magisterska" moze lepiej napisz prace "dlaczego kobiety w wieku studenckim puszczaja sie za kase"