Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdrowa i piękna skóra bez skalpela

Polecane posty

Gość gość

Czy są jakieś naturalne i skuteczne metody zadbania o zdrową skórę, bez konieczności ingerencji medycyny estetycznej??? Chodzi mi o sensowne podpowiedzi, bez głupich komentarzy.

Gość kokomother
Ja zawsze powtarzam, że najważniejsze jest oczyszczanie i nawilżanie - jeśli zadbamy o te szczegóły nasza skóra bardzo długo będzie nam wdzięczna :) Moją drugą podpowiedzią jest kosmetyka naturalna - fajnie jak możemy jakieś specyfiki tworzyć w domu :) jednak jeśli mamy szansę warto przyjrzeć się rynkowi biokosmetyków na świecie oraz w Polsce! Sama stosuję kosmetyki naturalne Anna Pikura!http://annapikura.com/Wszystkie_preparaty.html mają świetny naturalny skład :) Zawsze jak będziesz kupowała kosmetyki przyjrzyj się ich składowi - nie ma co truć nasze ciała i twarze chemią! Pozdrawiam!

Gość gość
A ja mam jeszcze inny patent! Słyszałaś o tlenoterapii hiperbarycznej? W takiej specjalnej komorze pod ciśnieniem oddychasz tlenem. To ma genialne działanie na skórę. Zdecydowanie polecam takie zabiegi, sa nieinwazyjne, i cały organizm na nich korzysta. W Warszawie jest taka mozliwośc chyba w szpitalu MSWiA (ale tam to sa tylko specjalne przypadki na cito) i na Siennej w atamed. Warto rozważyć takie zabiegi zamiast szprycować sie chemią!

Gość gość
To i ja poproszę o poradę! :) Depiluję nogi maszynką i mam po tym czerwone krosteczki. Pewnie zapalenie mieszków włosowych. Myślałam, że to wyłącznie od maszynki. Ale jakiś czas temu użyłam pod prysznicem szorstkiej ,,gąbeczki" takiej z tkaniny. I po tym zabiegu mam kropki również na udach! 1. Jak wygoić nogi z tych kropek? 2. Czy od maszynki zawsze są kropki - krostki? 3. Czego używacie do golenia: pianka, żel??? 4. Czy wystarczająca jest depilacja do kolan? Na udach nie mam zbyt dużego owłosienia i nie noszę się kuso.

Gość gość
Oczywiście że są sposoby. Wybierz się np.do dobrego kosmetologa, który dobierze dla ciebie odpowiednią pielęgnację. Ja polecam wyszukiwarkę gabinetów wraz z opiniami www.dobrakosmetyczka.pl

Gość gość
Do gość 2016.04.14 To i ja poproszę o poradę! usmiech.gif Depiluję nogi maszynką i mam po tym czerwone krosteczki. Pewnie zapalenie mieszków włosowych. Myślałam, że to wyłącznie od maszynki. Ale jakiś czas temu użyłam pod prysznicem szorstkiej ,,gąbeczki" takiej z tkaniny. I po tym zabiegu mam kropki również na udach! 1. Jak wygoić nogi z tych kropek? 2. Czy od maszynki zawsze są kropki - krostki? 3. Czego używacie do golenia: pianka, żel??? 4. Czy wystarczająca jest depilacja do kolan? Na udach nie mam zbyt dużego owłosienia i nie noszę się kuso. x ja znalazłam idealny sposób na to aby te krostki się nie pojawiały - po goleniu nóg smaruję je pantenolem w piance. Nieraz troszkę zaszczypie ale szbko mija, a nogi cudne :)

Gość gość
Najważniejsze jest zdrowa dieta I naturalne, kosmetyki dobrej jakości. Ja staram się jeść zdrowo, nie palę, a przy tym używam genialnych kosmetyków marki http://scananida.com.pl/ Moja skora jest w swietnej kondycji :)

Gość gość
A ja właśnie też ostatnio sporo czytam o zaletach tlenoterapii. W sumie sesja w takiej komorze hiperbarycznej może być mega relaksująca. A skoro tlen ma takie dobroczynne działanie na skóre, to mamy dwa w jednym! I bez chirurgii. Wybieram sie na sienną do atamedu.

Gość gość
Jestem już po dwóch sesjach w komorze hiperbarycznej w atamedzie. Nie wiem, czy korzystaliście, mnie to bardzo relaksuje. Śpię po tym jak zabita. Nigdy tak dobrze nie spałam. Zobaczymy jak będzie dalej.

Gość gość
A do tego atamedu to trzeba mieć skierowanie? Ja mam częste migreny i też problem ze spaniem, a sporo czytałam o tej tlenoterapii hiperbarycznej, wygląda na to że jest skuteczna. Lepsze to niż chemia.