Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia Andzia Andzia

Krwiak i polip w 8tc czy praca jest wskazana?

Polecane posty

Witam. Jestem w drugiej ciazy , poprzednia poronilam. Do wczoraj, czyli do 8tc wszystko przebiegało pomyślnie, rano poranne mdłości, w pracy normalnie funkcjonowalam. Dzisiaj rano po przebudzeniu, standardiwo lecę to kibelka a tam krew. Jasno-czerwona krew.. byłam w szoku, myślałam że to poronienie. Szybko udałam się do szpitala, gdzie się okazało ze mam niewielkiego polipa oraz krwiak wielkości 2cm x 1cm i przez niego te krwawienie. Lekarz przepisał mi duphaston i kazał brać 3x dziennie. Dostalam L4 do jutra, gdyż jutro mam umowiona wizytę na usg maluszka. W pracy musiałam powiedzieć co się dzieje bo niezbędny był nip którego nie posiadalam. Czy krwiak się sam wchłonie? Czy muszę lezec? Czy jutro na wizycie mój lekarz przedłuży mi l4? Nie ukrywam w tej sytuacji bardzo mi zależy na zwolnieniu. Za bardzo chce maleństwa żeby przez swoją glopote je stracić. Pracuje po 12h dziennie przed komputerem, praca z klientem, nie zawsze kulturalnym.. Dodam że gdyby nie ten fakt nie poprosiłabym o zwolnienie gdyż na umowie mam 1/2 etatu a w rzeczywistości pracuje na cały, więc idąc na L4 tracę połowę pensji.

Nikt nie miał podobnego krwiaka na tym forum? Naprawde? :(

Gość gość
Niestety ale na twoje pytania odpowie ci ginekolog tylko.

Gość gość
Wskazana jak najbardziej.