Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niecodzienne dolegliwości

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem gdzie mam napisać, pytalam juz pod innym watkiem ale niestety nie uzyskalam odpowiedzi. Bardzo was prosze o pomoc. Sprawa wygląda tak: @ miałam 5.03 i trwał 6 dni, ♡ później kilka razy min. 19.03 i 29.03 - miedzy tymi dniami dziwnie pobolewało mnie podbrzusze (nie za bardzo wiem jak to określić). @ miałam dostać 5.04 ale opóźniła się 1 dzień. Ogólnie zawsze mam tak że 3-4 dni leci ze mnie ciurkiem a później już tylko plamienie. Tym razem pierwszy dzień tylko plamienie 2 coś tam poleciało ale w porownaniu z norma to raczej nic 3 cisza i 4 plamienie. Nie zwracalam uwagi na mdłości itd. Teraz hmmm troche "dokuczają" mi piersi i mam zgage. Dodam że robilam test i wyszedł negatywnie. Do lekarza jestem umowiona za tydzień ale chcialam się tylko dowiedzieć, czy mam sie czego obawiać? W rodzinie zdarzały sie przypadki chorób zwiazanych właśnie z tymi sprawami

Gość Aga130aga
To może być objaw niedomagania lutealnego. Też miałam taki przypadek kiedyś. Niestety w efekcie może to doprowadzić do utraty miesiączki, ale jeszcze nie pora się martwić. Nie wiem czy lekarz coś ci z tym zrobi jeśli zdarzyło sie to tylko raz. Zazwyczaj przepisują duphaston na takie dolegliwości. Ale w zasadzie to nawet nie powinien ci jeszcze nic przepisywać ponieważ sytuacja może być jednorazowa i może nie być potrzeby szpicowania cię hormonami. Spróbuj przez kilka kolejnych cykli przyjmować magnez +B6, olej lniany, może jeszcze olej z wiesiołka. Te rzeczy ja stosowałam i to sie poprawiło w ciągu 2, 3 cykli. Potem czasami profilaktycznie stosowałam co jakiś czas. Słyszałam że jeszcze działają: - Castagnus - Witamina A i E w fazie lutealnej - spanie w zaciemnionym pokoju Ale to już wiem ze źródeł ale nie próbowałam tego sama. Oczywiście wszystkie te rzeczy poprawiają płodność, ale tak naprawdę to o to w tym chodzi, bo dobra kondycja hormonów w cyklu to dobra płodność.

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Trochę się uspokoiłam :) pozostaje mi więc czekać na wizyte i zobacze co powie lekarz.