Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komunia2016

komunia 2016

Polecane posty

Gość komunia2016

witam , mam pytanie ile dać siostrzeńcowi na komunię? i takie samo pytanie ile ma dać babcia?

Gość gość
a są w tym roku komunię ?

Gość komunia2016
tak,1 maja

Gość gość
a to dziwne, bo to sa dzieci które poszły jako 6- latki i mają komunie w 3 klasie czyli za rok

Gość komunia2016
no mój siostrzeniec jest w 3 klasie i teraz ma komunie

Gość komunia2016
nikt nic nie wie???

Gość gość
To zależy na ile was stać , ale Ty np. 200 zł , a babcia 300 ,tak moje dziecko dostało w zeszłym roku .

Gość komunia2016
dziękuje :)

Gość gość
Są komunie. Ja mam dziecko 2 klasie i idzie teraz do komunii.

Gość gość
Jasne,że sa komunie, chociażby dla dzieci z 2006 roku, ktore sa teraz w 3 klasie, A co do kasy, to kazdy daje tyle ile uzna za stosowne, i na ile go stać,

Gość gość
Z tym dawaniem pieniędzy na komunie to nie jest najlepszy pomysł... Syn miał komunię 3 lata temu, dostał łańcuszek i pieniążki, łącznie 1000 zł, był mega szczęśliwy. Część pieniędzy dołożył sobie do obozu w wakacje, część odłożył na SKO, kupił jakąś grę. Wszyscy byli zadowoleni. Rok później komunię miała córka, była pewna, że dostanie 1000 zł i planowała swoje pieniążki ulokować podobnie, jak brat. Kiedy otwierała prezenty okazało się, że dostała 4500zł, dwa złote łańcuszki i kolczyki...Takiego żalu w oczach obojga moich dzieci nigdy nie widziałam... Jedno, poczuło się gorsze, drugiemu było żal brata... Młoda okazała się wspaniałomyślna i zaproponowała, ze kupi dwa fajne rowery, a resztę odłożą na SKO.

Gość elizka mucha
Wszystko zależy od dziecka . Dla fana dwóch kółek idealnym prezentem będzie dobry rower. Tutaj ostatnio widziałam bardzo fajne rowery i w dość dobrych cenach http://www.dobrerowery.pl/ . Maluch na pewno doceni taki prezent.

Gość gość
Ja w tym roku byłam na pięknej komunii w Restauracji Tawerna Lukulus w Gdańsku. Msza w pięknym kościele, dzieciaczki pięknie ubrane w szczególności dziewczynki jak małe królewny... impreza bezalkoholowa...pyszna kuchnia grecka ....no cos pieknego

Gość illlka
Też jestem zdania, że tradycyjny rower to bardzo dobry pomysł. Zobacz tutaj http://profitness.pl/74-rowery-miejskie#/ . Znajdziesz coś odpowiedniego na 100% . Kupowania tv czy podobnych sprzętów to już przesada .

Gość moniskapolka
Zależy na co kogo stać. Ja uważam że jak kupować to już porządne rzeczy i sprzęt. Rower pozostanie z nim na długo a jak to mówią sport to zdrowie. Wszelkie dodatki typu okulary itp kupisz tu http://www.dad-sport.pl/pl/okulary-vermari .