Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AKCJA pt TESCIOWA TEZ CZLOWIEK

Polecane posty

Gość gość

zakladam temat w obronie tesciowych.Nie zeby moja byla jakas wspaniala, ale czytac sie nie chce niektorych z Was, jak to nienawidzicie matki swoich mezow. UWAGA - wpisujemy tylko pozytywy

Gość gość
Moja teściowa to stara wredna raszpla. Jak sama stwierdza, nie wytrzymałaby w związku i chce być sama. nie przeszkadza jej jednak to w zawracaniu gitary synom, odciaganie ich od rodzin pod byle pretekstem, zapraszanie samych synków . to stara k...rwa i tyle.

Gość gość
:D moja tesciowa tez traktuje syna jak partnera i robila nam rozne akcje, smiech porywa i wkurzenie na samo wspomnienie tego.

Gość gość
no dobra, ale wciaz to sa matki Waszych mezow wiec nalezy im sie szacunek. Jak kazdemu czlowiekowi

Gość gość
autorko temat ci nie wyszedł. wiesz dlaczego? bo dobrych teściowych jest jak na lekarstwo niestety

Gość gość
15:13 a czy pisanie na czyjś temat na kafe, niepochlebne pisanie, oceniasz jako brak szacunku? ja na żywo zawsze jestem kulturalna wobec teściowej, nie może mi nic zarzucić. Za to jej kultura pozostawia wiele do życzenia. dlaczego mam czcić kogoś tylko za to, że urodził dziecko z którym jestem w związku? twoim zdaniem ona może dołować synowe a synowe nie mają prawa nawet w internecie powiedzieć co sądzą? przecież nie bluzgają jej w twarz prawda? zejdź na ziemie

Gość gość
Moja teściowa świadczy o mnie. To ja świadomie wybieram męża, którego wychowała. Zgadzam się, żeby była babcią moich dzieci. Wiem, ze mówienie złych rzeczy o jego matce czy babci jest dla każdego bardzo bolesne. Nie chciałabym , żeby mężowi i dzieciom było przykro. Prawie każda kobieta będzie kiedyś teściową - synowa także.

Gość gość
moja babcia była zay.ebista tesciowa. sama wyprowadziła sie do gorszego mieszkania zeby nie przeszkadzać rodzicom, do tego nadal im świetnie gotowała. kwestia na kogo sie trafi w zyciu :)

Gość gość
gość dziś autorko temat ci nie wyszedł. wiesz dlaczego? bo dobrych teściowych jest jak na lekarstwo niestety xx Dobrych tesciowych jest dokładnie tyle, co dobrych kobiet. Czlowiek sie nie zmienia z dnia na dzień. Rozumiem,ze uwazasz ,ze bedziesz złą tesciową?

Gość gość
Autorko puknij się w głowę! Debilny temat jak i ty! Za to czytanie o c****ach,fiutach,i inne śmieszne tematy są ok? Kto cię prosił byś czytała? Zaznaczam że mam bdb teściową, zdziwiona?

Gość gość
Jesli wiązecie sie z facetami ze złych domów, takimi, którzy maja niekulturalne, wredne matki , robicie to przeciez na własna odpowiedzialnośc, nie zmuszane.Wspólczuc czego? wyobrazni?

Gość gość
dziś zdziwoona to jestem tym, ze nie umiesz czytac ze zrozumieniem :)

Gość gość
Mi możesz współczuć naiwności i ślepego zakochania. Myślałam że skoro syn ma inny charakter niż matka to nie należy go skreślac. Należało, bo jest pantoflem mamusi i wyszlo ze zmienił to tylko chwilowo a teraz jest po staremu. Tak byłam głupia. Masz rację

Gość gość
Ja na moją teściowa nie narzekam, ma swoje przywary jak każdy człowiek, ale nasze relacje rodzinne są bardzo dobre. Wśród moich przyjaciółek, koleżanek również. Ja nie znam z życia takich historii, jakie wy opisujecie. Nikt kogo znam nie żyje uwikłany w jakieś dziwne zależności, zazdrość, knucie itp. Mam po prostu wrażenie, że w większości narzekają dzieciaki, co siedzą rodzicom w kieszeni albo nie potrafią samodzielnie myśleć i odciąć pępowiny.

Gość gość
moja teściowa jest bardzo fajna, mieszka ok 400km ode mnie, ale jakby trzeba było to bym ją do siebie wzięła.

Gość gość
Dobry topik, poniewaz kazda chyba z nas bedzie tesciowa, pzrynajmniej bedziemy sobie uswiadamiać, jakie cechy sa najlepsze, a jakich unikać Z mojego doswiadczenia z tesciową - lubię ja, bo zyje własnym życiem, nie miesza sie w nasze (choc np druga synowa ma jej za zle, ze kompletnie nie pomaga przy dzieciach), ma wiele zainteresowań, także słabosci, ale i poczucie humoru na swój temat. Jest inteligentna, oczytana, zna jezyki. Nie przejmuje sie bałaganem ani moim, ani własnym. Nie obgaduje nigdy znajomych, wiec mam nadzieje, mnie tez :)

Gość gość
To ja, z 15:39- ja na moją mogę zawsze liczyć i zawsze stoi po mojej stronie jako kobiety po prostu. I to ona, moja teściowa zawsze mi mówi, że ceni we mnie to, że wiem czego chcę i mam swoje zdanie. Często to ona pyta mnie o radę. I chwali moją kuchnię, nawet jak coś nie wyjdzie, a sama świetnie gotuje:-) Jest po prostu jak partnerka. Nie wtrąca się, nie narzuca, czasem to wręcz ja sama w coś ją angażuję, bo chcę, aby się czuła potrzebna. Nie ma własnej córki, więc chyba trochę tak mnie traktuje. Ma trochę staromodne poglądy, ale mogę jej swobodnie powiedziec, że teraz robi się inaczej i ona przyznaje mi rację, podkreślając, że to ja jestem matką.

Gość gość
Jest tolerancyjna. Nie przeszkadza jej,ze jedna synowa jest bardzo religijna, a druga nie chce ślubu kościelnego. Żyje w przyjaźni z rodzicami synowych i z ich znajomymi.

Gość gość
Ja mama bardzodobrą teściową, ale jestem też bardzodobrą synoiwą.Potrafiłam tak zorganizować wszystko,że nikt nikomu do niczego się nie wtrąca.Potrefię rozmawiać, rozmawiam bez emocji na argumenty, jestem kulturalna, wykształcona, dobrze zarabiamwyglądam super, z dziećmi sobie dobrze radzę, w domu czysto, łądnie, ogórd zadbany, maż zadbany, pies zadbany, kot zadbany:) wiećcsynowa idealna,a teściowa też jest normalna, meża też mam dobrego, normalnego.Przecież ludzie z obyciem kulturą osobistą są w stanie egzystować koło siebie w sposób cywilizowany.Moja teściowa nie zrobiła nigdy niczego o czym mogę poczytać na kafe, jest kulturalna, nie jest kmiotką, nie plotkuje, ma pasje, swoje sprawy, taka na poziomie babka, przy tym ładna, wykształcona, obyta, zabdbana. My jesteśmy co jest bardzo dziwne, do siebie wizualnie bardzo podobne, jak ktoś dobrze mnie nie zna, ani teściowej to zawsze słyszymy, ale córka do mamy podobna, mama ładna córka ładna:) przyjwechała do nas teściowa, a mam fajną fryzjerkę to ją umówiła, poszłyśmy razem a babka od razu, :o wiem już po kim ma Pani takie piękne włosy:) odpowiedziłam, no po teściowej:) ubieramy się bardzo podobnie, perfumy lubimy podobne, jak coś Jej kupię zawsze jest zadowolona i chodzi w tym, jak Ona mi coś kupi zawsze trafi, gust mamy też podobny:) Chyba w sumie nawet lepiej dogaduję się z teściową niż z własną matką.Nie wspomne o tym jaką babcią jest teściowa, wręcz idealną, nie rozppiszcza głupio, jest wymagająca, uczy ciekawych rzeczy, pięknie opodiada bajki, no taka babcia jak reklamy:) Moge powiedzieć zupełnie szczerze,że teściowa jest mi bardzo bliska, lubię Ją i szanuję jako człowieka:)