Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi z tym olaplexem

Polecane posty

Gość gość

Teraz u każdego fryzjera na drzwiach jest naklejone że olaplex. O co chodzi z tym olaplexem?

Gość gość
No to jest taki specyfik. Przy każdej koloryzacji, dekoloryzacji czy rozjaśnieniu niszczą się włosy. Olaplex dodany do farbowania, dekoloryzacji, rozjaśniania czy innych zabiegów chemicznych odbudowuje włosy i zapobiega ich dalszym uszkodzeniom. No i jest tak, że możesz zrobić radykalną zmianę koloru włosów od czarnego po jasny blond, a włosy nie będą zniszczone. Moja fryzjerka Weronika robi mi to już od jakiegoś czasu, żeby chronić moje włosy.

Gość gość
olaplex to zabieg z grupy plexów - zabiegów odbudowujących mostki dwusiarczkowe włosa. ma patent choć jest ich kilka na rynku m.in cureplex, colorphlex, hmilk i inne. osobiście uważam, że mimo, że najpopularniejszy wcale nie najlepszy

Gość wikusia88
szczerze mówiąc, ze wszystkich -plexów, jakie są teraz na rynku najlepiej u mnie zadziałał Kerpalex w produktach do blondu od Great Lenghts. trochę się bałam przeproteinowania, bo po olapexie miałam spuszone siano, ale po GL ni złego sie mi nie dzieje, a włosy są sliczne <3

Gość gość
mialam robiony ten olaplex ;)

Gość gość
Niby to ma chronić ale po tym zabiegu nie można myć włosów szamponami z sls bo niweluje ochronne rezultaty . Drogie to a czy aż takie skuteczne , hmmm ja miałam na olaplexie i efekt chwilowy. Miałam na silaplexe a włosy i tak się przesuszyły . Straciłam tylko kasę bo efektów zero.