Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myffka0

szczepienia

Polecane posty

Witam w maju mam zamier wyjechac z mezem i 2 miesieczna corka do niemiec i tam bede szczepic dziecko.orientuje sie moze ktos jak wyglada sprawa w polsce po powrocie ? mozliwa jest kontynuacja szczepien? czy sa z tym zwiazane jakies problemy. bardzo prosze o odpowiedzi

Gość gość
W Niemczech nie są obowiazkowe żadne szczepienia, ale możesz wg niemieckiego kalendarza jeśli chcesz. Później w Polsce poproś o skierowanie do poradni ds szczepień i tam poproś, że chcesz kontynuować wg niemieckiego kalendarza.

a czy w polsce nie beda robic problemow ze dziecko nie zostalo np zaszczepione na cos na co nie szczepia w niemczech?? bo tutaj mnie strasza ze bede placic kary ze moje dziecko nie bylo szczepione bo w polsce jest obowiazkowe szczepienie. no i jeszcze sprawa przedszkola i szkoly czy wymagaja ksiazeczek szczepien?

Gość gość
Ja wróciłam z norwegii. Dziecko ma 4 lata. Nie było na nic szczepione. W norwegii też nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe szczepienia. W przedszkolu normalnie przyjęli dziecko bez problemów. W przychodni byliśmy kilka razy. Raz pediatra zapytała czy dziecko było szczepione odpowiedziałam, że w norwegii na coś tam szczepili, ale tam była inna karta i nie chcieli wydać. Powiedziałam kilka głupot. I nikt się mnie nie czepia.

Gość gość
To ja z norwegii. Ja odpowiedziałam tak, ponieważ nie chcę szczepić dziecka. A jeżeli chcesz to może udać się do poradni szczepień i tam wydadzą taki protokół chodzi o to, że niektóre szczepienia mają więcej niż jedną dawkę i trzeba odpowiednio rozłożyć w czasie.

Gość gość
autorko szczepiłaś już dziecko?

Gość gość
Ale nie rozumiem za bardzo po co chcesz przyjezdzac do polski i szczepić? Jaki to ma sens, jeżeli możesz szczepić i zagranicą. Gdzie dziecko będzie zameldowane? Pod jakie będzie ubezpieczenie podlegać? Na ile wyjeżdzacie?

no wlasnie chodzi o to ze nie znam dokladnie czasu pobytu w niemczech. dziecko ma ubezpieczenie niemieckie poniewaz ja jak i ojciec pracujemy na niemieckiej umowie . zastanawiam sie nad szczepieniem dziecka w polsce bo wiem ze za jakis wroce do polski i nie chce miec wlasnie problemow zwiazanych ze szczepieniem

Gość gość
Dla mnie szczepienia to sprawa obowiązkowa. Jeśli chcesz przyjechać szczepić się w polsce, to polecam ci tą przychodnię http://www.med-expert.pl/szczepienia. dla mnie naprawde świetne podejście do pacjenta, dobre ceny i ponadto delikatne pielęgniarki

Gość gość
Dla mnie szczepienia to sprawa obowiązkowa. Jeśli chcesz przyjechać szczepić się w polsce, to polecam ci tą przychodnię http://www.med-expert.pl/szczepienia. dla mnie naprawde świetne podejście do pacjenta, dobre ceny i ponadto delikatne pielęgniarki

Gość gość
Polecam poszukać na stronie akcji Zaszczep w sobie chęć szczepienia czy Pneumokokom mówimu szczepimy. Jesli cię to nie przekonuje, po prosu udaj się do lekarza i zapytaj.