Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Częste upadki. POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Strasznie się boję o córkę. Ma 11 miesięcy, od kilku raczkuje. Jak położę ją na podłodze to rozłoży się jak żaba i od razu ryk. Więc bawi się w łóżeczku lub na łóżku. Problem w tym, że często się przekręci i uderzy w szczebelki lub spadnie z łóżka. W łóżeczku dużo nie posiedzi, bo zaczyna jej się nudzić. Staram się ją pilnować jak mogę, ale muszę także zająć się domem. Wyprać, posprzątać i ugotować. Łóżko mamy w samym końcu pokoju, akurat pasuje więc z 3 stron jest ściana, a jeden dłuższy bok łóżka jest wolny. Córka jest strasznie *****iwa i często mam także problem z przebieraniem jej, bo ucieka, wyrywa się i krzyczy. Wiem, że dzieci podczas nauki chodzenia często się przewracają, obijają. Moja zaczyna wstawać i chodzić przy oparciu od kanapy, ale myślę, że to jeszcze nie ten moment ciągłych wypadków. Jak było u was ?

Gość gość
Ale czemu nie chce raczkowac po podlodze? Moze masz wszedzie panele i sie slizga? Daj jej wykladzine/dywan w jednym pomieszczeniu jak sie przyzwyczai to i po panelach bedzie smigac. Moj ma 9 miesiecy, najpierw raczkowal u siebie w pokoju po wykladzinie a teraz krazy po calym domu. No i to wcale nie znaczy ze jak zejdzie na podloge to sobie cos w domu zrobisz. Tym bardziej bedziesz pilnowac zeby na cos nie wlazla, nie zjadla, zacznie ci stawac przy meblach i sie przewracac jak sie poslizgnie. Kup kojec, tam mozesz ja wlozyc i nie bedziesz sie bala ze sie potlucze. A ze nie bedzie tam chciala siedziec bo nudno to juz druga sprawa

Gość gość
Patrzyłam na kojce. Bardzo mi się spodobały i chętnie bym kupiła, ale mamy za małe mieszkanie.

Gość gość
dziecko ma raczkować w kojcu? na łóżku? w łóżeczku? chora jeste i robisz jej krzywdę, poczytaj sobie dlaczego i puśc to dziecko na podłogę!!! popłacze trochę i pójdzie

Gość gość
To normalne ze dzieci w tym wieku sie przewracają uderzają bez tego nie nauczy sie chodzic nie ominiesz tego nie zamykaj dziecka w kojcu tylko puść normalnie na podłogę zabezpiecz kanty z dnia na dzien bedzie sobie coraz lepiej radziła tylko dsj jej pole do nauki bez upadków sie nie obejdzie. Cztero pięcio latki sie tez przewracają

Gość gość
mam ten sam problem-syn 9 miesiecy ale raczkuje po podlodze po panelach po płytkach wszedzie rozwiazan jest kilka mata edukacyjna, dywan ale musisz dawac na ziemie bo nie opanuje normalnych etapów rozwojowych