Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

chciałabym nadac córce imie Ewelina a chłopczykowi Sebastian lub Artur , co sadzicie?

Gość gość
Sebastian i Artur są ok, co do Eweliny to nie lubię imion z końcówką "lina" no ale ogólnie też jest ok

Gość gość
Ewelina fajnie, bardzo rzadkie teraz. Sebastian uchodzi teraz za "patologiczne", hehe, ale mój mąż jest Sebastian, więc jak dla mnie w porządku. Artura nie lubię, za twarde. Ale jeżeli się tobie podoba, to daj, krzywdy nie będzie.

Gość gość
Artur! Mój 7-miesięczny synuś ma tak na imię. Wszyscy reagują bardzo pozytywnie, kiedy mówię, jak ma na imię. Nie jest z tych najpopularniejszych teraz imion, więc raczej nie będzie kilku Arturów w klasie, ale też nie jest przekombinowane i dzieci nie będą się z niego nabijać, że śmieszne. Pasuje do każdego wieku i zwyczajnie brzmi bardzo męsko. Jedyna moja obawa, to czy mały, jak już zacznie mówić, będzie się umiał przedstawić, to imię dość ciężkie do wymówienia, kiedy ktoś ma problem z wymówieniem "R". Sebastian mi się średnio podoba. Mam skojarzenie z łysym karkiem w dresie jeżdżącym Golfem albo BMW. Ewelina bardzo ładne. Też ani bardzo popularne, ani nie wydziwione. Takie dziewczęce. Pasuje mi do takiej ładnej, filigranowej, zawsze uśmiechniętej dziewczynki.

Gość gość
no popularne nie są na pewno: Sebastian miejsce 46 - 1294 nadań Artur - miejsce 57 - 734 nadań Ewelina miejsce 102 - 147 nadań

Gość gość
Normalne imiona ale mi żadne sie szczególnie nie podoba

Gość gość
Ładne. Gdybym miala wybrać dla chłopaca to wybralabym Artur