Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niezbyt modne imię po babci_co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Moja babcia ma 95 lat i ma na imię Stefania. I teraz pytanie - czy gdyby termin waszego porody był wyznaczony na ten sam dzień co babci 96 urodziny czy rozważyłybyście możliwość nadanie takiego imienia... nawet jeżeli nie bardzo wam się ono podoba.

Gość gość
nie, może dałabym po babci na 2 imię..... może. a na pierwsze dajemy takie jakie chcemy my rodzice.

Gość gość
Mi się bardzo podoba to imię! Kiedyś poznałam małą Stefkę i mnie oczarowało. Ale ostatecznie dałam też niezbyt modnie i po babci - Barbara:-)

Gość gość
Może Tania? Ania?

Gość gość
a poza tym dzieci urodzone w terminie ustalonym przez lekarza rodzi się tylko 2%. nie znam dzieci urodzonych w konkretnym dniu. dla mnie to głupota i nigdy nie mówię na kiedy mam termin, tylko np. na połowę lipca.

Gość gość
Daj na drugie imię, jeżeli tak ci zależy,żeby nazwać na cześć babci. Stefania jeszcze ujdzie,ale Stefka okropnie, z głupią babą mi sie kojarzy,może dlatego,że znam jedną.

Gość gość_autorka
no właśnie tylko wszystkie tak kuzynki już zrobiły... na drugie dały Stefania... już więcej dziec***ewnie w rodzinie nie będzie więc, mimo że nikt nic nie mówi, to czuję trochę presję ze strony rodziny.

Gość gość
Moja siostra dostała na cześć dwóch dziadków imię Władysława, całe szczęście,że na drugie :D

Gość gość_autorka
Moja pierwsza córka to Hania. I rzeczywiście urodziła się tydzień przed terminem :-) Więc może teraz też tak będzie ale wiecie jak ma się taką starszą osobę w rodzinie to człowiek staje się sentymentalny... i tak sobie myśli... może zrobić jej urodzinowy prezent. Jedno życie się kończy a drugie zaczyna.

Gość gość
To ja z 22:38-jeżeli ze względu na presję to nie. Ja dałam z sentymentu i dlatego, że mi się podoba. Bez przesady, daj jak uważasz.

Gość gość
Gdyby imię mi się nie podobało,to w żadnym razie nie brałabym presji rodziny pod uwagę. Twoje dziecko i tobie ma się imię podobać,miło kojarzyć no i dziecko w przyszłości,żeby się nie wstydziło.

Gość gość
Jeju, chcesz dac takie imie bo dziecko urodzi sie w tym samym dniu co babcia? Ale rozkmina... Jesli podoba ci sie takie imie to ok, jelsi chcesz robic to na sile to odpusc bo dziecku krzywde robisz

Gość gość
Imię ok, ale Ty zrób tak jak czujesz. Idź za głosem serca.

Gość gość
Imie jest przepiekne, warto uhonorowac Babcie. Wiem co mowie, bo zrobilam cos podobnego: dalam corce imie po kochaej macosze, bo urodzila sie w jej urodziny(macocha zyje oczywiscie i mam nadzieje, ze dlugo jeszcze). Mialam zaplanowane inne imie, ale zmienilam zdanie natychmiast po porodzie. Nigdy nie zalowalam, corka tez nie. I zadne ladne lub brzydkie skroty nie mialy znaczenia.

Gość gość
piekne imie, mam syna, ale chcialam coreczke i tak mialaby na imie, STafania super, o ile nie beda wolac Stefka lub Stefa ;) a zawsze ryzyko istnieje...... Jesli dasz, to od poczatku wolaj Stafania, a nie Stefcia, bo zdrobnienia niestety sa paskudne. Samo imie piekne.

Gość gość
Stefania -okropne. Nie krzywdź dziecka i daj jakieś normalne jak nie wiem Natalia, Ania, Klaudia, jakie Ci sie podoba.. Ale nie takie ktorego by sie mogla wstydzic

Gość gość
Zreszta nie bardz egoistka, pomysl tez o dziecku jak ono sie bedzie z tym czulo. Zle imie boli cale zycie, lepiej dac jakies zwyczajne, czesciej nadawane jest tyle ladnych imion

Gość gość
Stefania jest okropne, Stefka wręcz jakieś prostackie. Nie krzywdź dziecka.

Gość gość
akurat Stefanie i Hania to modne imiona obecnie. Mi się Stefania podoba, ale skoro tobie nie to nie nadawaj. Co to ma znaczyć presja rodziny, swoje dzieci miały więc mogły je tak nazwać, a poza tym chyba bez przesady że każde dziecko w rodzinie ma mieć imię po babci

Gość gość
Nie rozumiem takiego uhonorowania babci... Chyba że jesteś z nią jakoś wyjątkowo związana i to imię bardzo ci się podoba. Jedynie wtedy bralabym pod uwagę takie rozwiązanie. Poza tym, wybacz, ale babcia jest w takim wieku ze nie wiadomo czy dozyje narodzin twojej córki.

Gość gość
Twoja córka ma żyć swoim, samodzielnym życiem a nie jako pamiątka po prababci.

Gość gość
moja babcia też już jest wiekowa 93 lata i też ma na imie stefania też się nad tym zastanawiam zwłaszcza ze moj tata umarł bardzo młodo i też miał stefan na imie

Gość gość
O dokładnie,zgadzam się z wpisami wyżej,poza tym,że Stefania to ładnie imię- no ale co komu sie podoba,ja mam uraz szczególnie do Stefki . Za to Hanna, Hania bardzo ładne imię.

Gość gość
Tez dam drugiej córce imię po babc****erwsza córka urodziła się w urodziny drugiej babci(zgodnie z ustalonym terminem)

Gość gość
Autorko po co pytasz na kafe? Tu każde imię jest złe, bo albo leczysz kompleksy albo jesteś patologią albo nie masz pomysłu i polotu. Jak dla mnie to jest piękne imię ale Ty powinnaś zrobić tak jak czujesz, a nie oglądać się na głupie baby z kafe, które wszędzie i ze wszystkiego robią problem: a jak zdrobnić, a dzieci się będą śmieły, a krzywdę robisz, a MI się to imie nie podoba ble, ble, ble.

Gość gość
08:46 racja

Gość gość
Ja mam imię, które na kafe jest uznawane za okropne, brzydkie, tragiczne, paskudne i w ogóle masakra - nigdy mnie to imię nie bolało. Nie wiem skąd wy bierzecie tę rewelacje.

Gość gość
a córka Muchy nie jest Stefania ?

Gość gość
Ładne imię Stefania. Tylko troche kojarzy mi się ze Stefcią z Trędowatej, a wiadomo, źle skończyła:) Moja córka tez dostała imię po babci - Katarzyna.

Gość gość
Yyy nie...po co? Mi nigdy to przez myśl nie przeszło.