Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

keratynowy zabieg na włosy

Polecane posty

Gość gość

Czy po keratynowym zabiegu zawsze włosy muszą być proste?

Gość gość
Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Na profesjonalnie prowadzonych zajęciach poznasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania z zakresu kosmetyki! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów. Nie podpisuje się umowy!- Zapraszam do zapisu! Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 798149906 . Pozdrawiamy- Delta Edukacja

Gość gość
Po keratynie włosy nie muszą byc proste. Sa różne keratyny. Np świetna jest keratyna czekoladowa Amazon Keratin. Włosy po tej keratynie przestają się puszyć, ale można zachować naturalna strukturę - czyli np lekkie fale. Mi ten efekt bardzo odpowiada, strasznie denerwowało mnie tylko puszenie po wyjściu na wilgotne powietrze.

Przez kilka lat chodziłam regularnie na keratynowe prostowanie ( w zasadzie odkąd było to modne :) ) Jakiś czas temu, kiedy zrobiłam sobie dłuższą przerwę zauważyłam, że moje włosy stały się łamliwe i szorstkie w dotyku. Poczytałam sporo na forum o kosmetykach wartych polecenia i kupiłam szampon i odżywkę Petal Fresh. Zaczę je stosować w weekend i z pewnością dam znać, jakie są efekty. Jedno jest pewne, keratyna na dłuższą metę moim zdaniem niszczy strukturę włosa...

Gość gość
ja robie keratynowe prostowanie po mam wlosy proste, gladkie i lsniace, wygladaja mega :) nie wiem czy robisz w salonie czy w domu, zalezy jakich produktow uzywasz. teraz zamowilam sobie keratynę z inoaru, zeby zrobic w domu i niie moge doczekac sie efektów po :)

Gość barber_neat
Włosy zdecydowanie będą gładsze, przez to lejące i skręt nie będzie tak utrzymany. Jeśli chcesz pozostać przy skręcie bardziej polecam coś w stylu plexów np colorphlex :)

Gość poligraf777
Zakochałam się w keratynie po szamponie Sessio Chantal. Włosy się pięknie rozczesują, są gładsze i w końcu nie przypominają siana.

Gość gość
Zgadzam sie z barber neat - lepsze dla Ciebie będą plexy. Włosy będzie gładki, ale nie będzie to efekt "tafli". Również mogę polecić colorphlex,a w szczegolności ich domową pielegnację

Gość gość
A ja uwielbiam keratynę czekoladową amazon keratin. Pachnie bajecznie!!

Gość gość
Są techniki, które powodują, że włos zachowa skręt ale to słabsze zabiegi. Włos bardzo gładki zawsze zachowa się inaczej. Poczytaj sobie może też o innych zabiegach, ktoś wspominał plexy - zgodzę się tu, że to może być lepsze rozwiązanie. A jak keratyna to dla mnie tylko True Keratin.

Gość gość
Ja z kolei polecam keratynę jabłkową, winogronową i czekoladową Amazon Keratin. Doskonałe produkty! Włosy po nich wyglądają niesamowicie!!

Gość gość
No generalnie o to chodzi w keratynowym prostowaniu włosów - żeby były proste. Przy okazji zabieg niweluje tez puszenie sie włosów o co łatwo w naszym klimacie. Ja robiłam keratynowe prostowanie w takim salonie fryzjerskim w Millennium Plaza w Wawie. Bardzo fajne miejsce.