Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

STYCZNIÓWKI 2017

Polecane posty

Gość BMO
Wiola To fajny sen :) Ja powiem szczerze ze mnie ani meza takie małe bobasy nie kręcą, my mieliśmy ciężkie przejścia z Olivia, była bardzo ciężkim dzieckiem i nie wspominamy tego okresu zbyt kolorowo, moze teraz bedzie inaczej. Z kolei teraz super jak tylko jest pogoda to jakos spędzamy czas wspólnie, aktywnie. Teraz mała biega po dworze a my odpoczywamy po obiedzie ale za h ruszamy w trasę rowerami :)

Gość BMO
Asia No możliwe ze cos czujemy ;) Ja w ogole jestem w szoku bo te 15 tygodni tak uciekło ze to niewiarygodne. Praca fajna nie powiem i interesująca, choć ze względu na to ze zajmuje sie tez IMDS (jest to cos charakterystycznego dla firm motoryzacyjnych) to nie mogę aż tyle czasu poświecić na HR jakbym chciała. Ogolnie to robię to dopiero od niecałego roku wiec jeszcze duzo nauki przede mna ale na pewno to jest cos, co chciałabym robic, no moze poza audytami, nie pałam zbyt wielka miłością do nich.

Gość BMO
Asia Nigdy nie jest za pozno na nowa prace czy nowe wyzwanie. Ja dopiero od niecałego roku robię w HR wiec wiesz...miałam 32 lata jak zaczęłam. Długo czekałam aż sie ten wakat pojawi ale w sumie nie chciałam aplikować, kilka osób mnie namówilo, oprócz mnie zaaplikowali sami Walijczycy wiec tym bardziej sie cieszę ze postawili na mnie. Praca bardzo interesująca i nie wyobrażam sobie robic juz cos innego.

Gość BMO
Oho a myslalam ze pierwszy raz sie nie dodało :P i spłodziłam drugi post. Zbieram dupsko na rowery, trzeba zrzucić troche kalorii no na podwieczorek wspominanie wczoraj gofry. Monika haha ja tez dostałam gofrownicę w prezencie na urodziny od teściowej ;)

Gość gość
Moze kiedys sie uda, nie mowie nie:) A my później robimy sobie frytki, juz mi ślinka cieknie:) Asia

Gość gość
A wyjście na rower to mi się po prostu marzy:) tez zawsze jeździliśmy i to 50,69 km, ale teraz z racji z tego krwiaka i tego, ze ciaza mimo wszystko dalej jest zagrożona, to odpada. Mysle, ze w przyszłym roku nadrobimy, juz z maluszkiem:) Adia

Gość gość
Dziewczyny bola Was czasem brzuchy? Bo mnie dzis tak dość... Jak na okres. Mam nadzieje, ze jutro przejdzie. Asia

Gość gość
Witam. Przepraszam ze pisze tutaj... Otoz mam problem z moja ostatnia miesiaczka. Pierwszy dzien byl bardzo skapy. Jedynie plamki ciemnobrazowej krwi (starczyla mi wkladka na caly dzien), drugi dzien juz byl bardziej obfity i ze skrzepami (raz malymi a raz wiekszymi), trzeci i czwarty dzien byl taki sam jak pierwszy (czyli prawie nic). Czyli wychodzi na to ze taki prawdziwy okres mialam jeden dzien. Miesiaczki zawsze mialam obfite,tzn. pierwszy i drugi dzien masakra, trzeci troche lepiej a czwarty juz "luz". Staramy sie o dziecko i kochalismy sie prawie codziennie ( dni plodne zaliczone z tym ze nie wiem kiedy mialam owulacje bo nie mialam monitoringu). Czy moze ktoras z Was tak miala?

Gość JestemagentkA
Gosciu chyba pomylilas tematy :) na pewno to okres. Asia, a nie zjadlas czasem czegoś?ja np ostatnio mialam bol brzucha bo jadlam w jeden dzień same warzywa i owoce i raz moj mnie wyciagnal do restauracji i tez ból brZucha.

Gość gość
Zjadłam wczoraj frytki, mam nadzieje, ze to przez to i ze dzisiaj będzie lepiej:) Dziewczyny, wracam dzisiaj do pracy po prawie miesiącu lenistwa, nawet nie macie pojecia, jak mi sie nie chce:p Asia

Ja mam 28 lat syna 5letniego. W ubieglym roku 2x poronilam w zwiazku z tym jestem na l4 biore duphaston. Na razie wszystko ok. Poczatek 12 tygodnia. Na usg w czwartek dzidzia miala 4.25cm. Wg usg jest tydz starsza i termin z usg 17.01.

Gość Monika uk
Hej a my wlasnie zbieramy sie z synkiem do szkoły. Ja w tym tygodniu pracuje do 22 i pewnie bedzie to ciężki tydzien. Tymbardziej ze zrobiło sie cieplej i w pracy bedzie duchota straszna. BMO ja tez pracuje w branży automotive. Asia powodzenia w pracy, oby pierwszy dzień minął Ci dobrze. Ja juz sie nie moge doczekac urlopu, muszę czekać do 22 lipca. Moja mama przylatuje do nas na tydzien 15 lipca i razem z nią jedziemy do polski. Ponad 3 tygodnie wolnego, tylko tego mi teraz potrzeba. Jeśli chodzi o ból brzucha to mi sie dosyć często zdarza ale nie trwa zbyt długo. Miłego dnia

Gość gość
Ach jednak znowu mnie boli:( Wiem, ze teoretycznie rosnie macica i wszystko sie zmienia, naciaga itd., ale jednak troszke zaczynam sie martwic, bo nigdy wczesniej mnie przez taki czas brzuch nie bolal. Asia

Gość Monika uk
Asia to moze umów sie do lekarza lub jeśli masz taka możliwość to zadzwoń i poradź sie bedziesz spokojniejsza. Ja w pierwszej ciąży miałam takie bóle, ze z łóżka nie mogłam sie ruszyć. Lekarz kazał brać nospe i były to rozluźniające sie więzadła .

Gość wiola879
Asiu mnie czasem pobolewa brzuch, ale są to bóle "falowe", poboli i przestaje. To mogą być więzadła, a powiedz mi czy masz jakieś plamienia przy tym? A może też stresujesz się tym powrotem do pracy? Jelłi Cię to uspokoi to może skonsultuj to z lekarzem, chociaż zadzwoń może...

Gość gość
Mam na dzisiaj umowiona wizyte na NFZ do mojego lekarza, na ktora zapisalam sie jeszcze w maju, wiec jesli nie przejdzie, to pojde:) Plamien na szczescie nie mam, tylko brzuch boli. Asia

Gość BMO
Asia Daj znać co ci lekarz powie. Mam nadzieje ze wszystko ok. Mnie dzis w nocy żołądek bolał, nie wiem dlaczego moze przez to ze wzięłam żelazo ale nie jadłam nic potem a niby napisane zeby jeść przed posiłkiem. Ja jestem w pracy dzisiaj i jutro i reszta tygodnia wolna,bede sie dwoić i troić w kuchni zeby wykarmić 6 dorosłych osób haha no ale nic niech przylatują i odwiedza bo jak za kilka lat bedzie potrzeba wiz to juz tak łatwo nikt do nas nie przyleci :P Monika a co tam robicie? Jakie części? Duża firma? Moja zatrudnia około 240 osób obecnie.

Gość gość
Na cale szczescie chyba mi przechodzi:) W piatek bylam u lekarza, wiec mysle, ze nic zlego nie powinno sie tam nie powinno dziac. Wroce z pracy to sobie dzisiaj poodpoczywam:) BMO co do zelaza -od tego moze bolec zoladek, niestety, ale zelazo jest dosc silnym lekiem. Ja wlasciwie zelazo biore od jakichs 10 lat z przerwami i jesli bralam je przed posilkiem, to przez pol dnia bylo mi niedobrze. Lekarz polecil mi, zebym mimo wszystko brala je przed snem:) Asia

Gość gość
Brzuch przestał mnie bolec, w pracy bylo calkiem nieźle, 2400 na jutrzejsze badanie jakos uzbieralismy, wiec nie pozostalo mi nic innego, jak wyjście z pieskiem na spacer plus zjedzenie śnieżki:d Asia

Gość BMO
Asia To dobrze ze juz lepiej. Ja nawet nie wiedzialam ze zelazo moze dawac takie objawy, juz nie wezme bez jedzenia na noc. 2400 kupa kasy ale jesli Wam to da spokojna glowe to pewnie warto. Naszlo mnie na kolacje na zblendowane truskawki :P Zawsze mialam problemy ze wzdeciami ale teraz to juz jest masakra, sama juz nie wiem czy brzuch mi rosnie czy jestem wzdeta.

Gość gość
Ja kiedys bralam przed jedzeniem i to z samego rana, jak sobie przypomnę posmak tego żelaza w ustach przy tym, jak mi sie nim odbijalo, to aż strach:p a teraz biorę na noc i jest wszystko ok:) Tak, da nam spokojna głowę. I tak juz wystarczająco na okrągło sie wszystkim martwilam, to przynajmniej nie będę się zastanawiać, czy dziecko jest chore do konca ciazy. A Twój brzuszek BMO na pewno z dnia na dzień rośnie:) Asia

Gość Monika uk
Hej dziewczyny ja ledwo żywa po wczorajszym dniu. strasznie dużo pracy, biegałam do 22. Czasem zazdroszczę tym kobietom, które w Polsce mogą dostać l4 i odpocząć w domu. Mnie najprawdopodobniej bedzie czekała praca do 36 tygodnia ciąży . O ile oczywiście bede sie dobrze czuła. I tu jest dylemat im wczesniej zacznę macierzyński tym krótszy on bedzie. BMO moja firma ma fabryki na całym świecie, w uk sa dwie, oprocz tego Chiny, Brazylia, indie, kilka w stanach zjednoczonych. Produkujemy glinie czesci do schowków samochodowych, zagłówki, popielniczki. Ostatnio wygraliśmy przetarg na produkcje uchwytów na tablety do audi, bentleya i porche. Te samochody maja swoje własne iPady wbudowane w zagłówki. Oprocz tego budujemy dla Olympusa ramiona na monitory medyczne. Asia to dobrze , ze przeszedł Ci ból brzucha. Moze faktycznie frytki Ci zaszkodziły .

Gość styczniowa W
cześć dziewczyny:) bóle brzucha w ciąży jak na okres sa normalne. w 1 ciąży miałam często i mocne szczególnie w 1 trym, tej ciąży czasami i lekkie. o ile nic nie krwawi i nie słaniacie się z bólu to jest ok ;)

Gość BMO
Monika A w pierwszej ciazy pracowalas do 36 tygodnia? Ja wlasnie odeszlam na macierzysnki w 36 w pierwszej ciazy i bylam wtedy pracownikiem fizycznym. Teraz mam nadzieje ze uda mi sie pracowac do swiat czyli do samego konca bo termin na 27 grudnia. Widze ze wspolpracujecie z wieloma samochodowkami, my tylko z Honda i Jaguar&Landrover. Robimy to co widac w bagazniku, cale obicia i cale drzwi, co widac od srodka, wlacznie z podlokietnikami, jakimis glosnikami czy sterowaniem szybami itp. Ja mam wolne do konca tygodnia. Jutro w nocy przylatuje rodzina. Jutro zaprowadze Olivke do szkoly i szybko do domu piec ciasto i robic jedzenie.

Gość Monika uk
Hej ja całe popołudnia w pracy w tym tygodniu. Pracuje od 14-22 i wieczorem jak wracam padam poprostu. A do południa gonitwa zakupy, pranie, gotowanie. Ale przynajmniej tydzien szyki mija. Byłam dzisiaj u synka w szkole, mieli zawody sportowe. Jestem z niego taka dumna. Od zawsze uczyliśmy go ze wygrana nie jest najważniejsza i często dzieci płakały jak były ostatnie lub w połowie rezygnowały jak widziały ze beda ostatnie. Mój synuś po każdym wyścigu zadowolony i dumny z siebie mimo iż ani jednego nie wygrał. Ja jeszcze 2 tygodnie i wymarzony urlop. 3 tygodnie w Polsce , a w przyszły piątek przylatuje moja mama. Juz sie nie moge doczekac. BMO ja w tej ciąży myśle ze nie wytrzymam dłużej jak do 36 tygodnia. Dużo bardziej zmęczona sie czuje. W pierwszej mogłam dużo odpoczywać po pracy, teraz wiadomo jak juz sie jedno ma to na pełnych obrotach. Jak goście? Asia jak w pracy? Czy bóle sie powtórzyły? Mnie cos wczoraj w pracy bolał brzuch dosyć mocno, juz myslalam ze przyjdzie mi sie zwolnić ale odpuściło. Niewiem jak wy ale ja jestem cały czas głodna. Często ssie mnie w żołądku i próbowałam wtedy jeść owoce ale na długo nie pomaga to zaspokoić głód. Przytyłam narazie tylko kilogram ale spodnie i majtki zrobiły sie ciasne, gumka mnie uciska. Chyba pora rozejrzeć sie za jakimiś ciazowymi ciuchami. Asia kiedy maja byc wyniki badania? Pozdrowienia mamuśki.

Gość wiola879
cisza jak makiem zasiał ;-) Monika UK ja właśnie pomału wymieniam garderobę :-P majciochy zakupiłam, staniki też, 3 pary spodni, kilka t-shirtów- dobrze, że jest duży wybór takich oversize, to jestem zadowolona z zakupów. Żadnych spodni ciążowych nie kupuję, w poprzedniej ciąży miałam jedne, które po jednym razie wrzuciłam głęboko do szafy i nawet nie patrzyłam w ich stronę :-P mnie denerwowały, cisnęły, a najwygodniej było mi po prostu z getrach i tunikach

Gość styczniowa W
hej, wczoraj miałam genetyczne usg, w 12+0. maluch ma 54mm, przezierność 1,1.

Gość gość
Hej dziewczyny:) Mnie czasem boli ten brzuch, ale nie sa to jakies skurcze, ani mocny bol, dlatego myślę, ze macica sie rozciąga, w końcu musi przeciez, bo dzidzia tez rosnie:) W pracy fajnie, koleżanki maja na mnie duży wzgląd i wczoraj puscily mnie nawet wczesniej do domu, bo niesamowicie mnie dziadka bolaly:( szef tez mi powiedzial, ze jak się zle poczuje, to nie chce mnie widziec w pracy. Tak poza tym to mój szef sie bardzo ładnie zachowal, bo jak mu powiedziałam o ciazy i krwiaku, to wyslal mnie na "bezpłatny urlop". Nie należało mi sie jeszcze zwolnienie, bo za malo przepracowalam, a nie chcial, żebym została bez grosza. Bardzo ładnie sie zachowal:) moze da nawet rade, żebym po tym okresie próbnym byla dalej zatrudniona, wtedy nie musiałaby sie niczym martwic i miałabym troszkę więcej kasy, niz ten tysiąc ze świadczeń rodzinnych. Kolejna wizytę mam na 25 lipca, a teraz czekam na wyniki testu:) Co do ubrań, to ja teraz chodzę w spodniach typu haremki, bo zwykle juz mi sie na brzuchu odciskaja, a haremki sa na gumie:) ale na zimę kupie juz na pewno jakies ciążowe. Asia

hej dziewczyny. Cisza jak cisza, a jak już się odezwiemy to wszystkie :) Ja byłam dzisiaj u ginekologa, na 90% dziewczynka, tak się cieszę. Mój partner był pierwszy raz dziś oglądać dziecko "na żywo", śmiać mi się chciało z jego skupienia. Z moim pojawiajacym się żylakiem niestety na tą chwilę nie zaleca zadnych maści ani tabletek, a szkoda bo myślałam, że coś się już da działać.