Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG Jajniki pecherzykowate Stymulacja Duphaston

Polecane posty

Gość gość

Witam, od 4 miesięcy staramy się o ciążę, dziś po monitoringu cyklu lekarz stwierdził że mam jajniki budowy pecherzykowej z których rzadziej występuje owulacja, stąd pewnie mój problem.. Zalecił od przyszłego cyklu od 15-20 dnia brać 2 razy dziennie po 1 tabl Duphaston, czy tak się stymuluje owulacje? Łatwiej zajść? Kto tak miał?

Gość gość
duphaston nie stymuluje owulacji, robi to np. clostilbegyt, duphaston pomaga w zagnieżdżeniu zapłodnionej komórki i przy niskim progesteronie podtrzymuje ciążę

Gość gość
Jajniki pęcherzykowate to nie jest konieczne problem z owulacją. Ja mam takie. Lekarz powiedział że wyglądają jakby były policystyczne a są zdrowe. Owulację miałam regularnie. Po badaniu zasobów jajnikowych wyszło że mam duże rezerwy komórek jajowych mimo że jestem po 30. U Ciebie też tak może byś. Kup sobie testy owulacyjne będziesz wiedziała czy masz owulację. Dufaston to jest luteina na potrzymanie ciąży.

Gość gość
Powiedział że są zdrowe, choć prawdopodobnie są przyczyną braku owulacji.. Robię testy co miesiąc i faktycznie nic nie pokazują

Gość gość
Aha jesteś robisz testy i nie wykazują owulacji to faktycznie jest problem.