Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

redds we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość gość

Kochane dziewczyny,mam pytanie... czy 1 puszka reddsa w ciąży moze zaszkodzić dziecku? Niedawno dowiedziałam soe,z ejetsem w ciąży,3 miesiąc.. Nie miałam żadnych objawów,okres był normalnie,wydało sie na rutynowym badaniu o.O Do tego czasu,po pracy brałam sobie puszkę reddsa i popijałam przez jakiś 1,5h jedną,ale codziennie. Teraz jestem przerażona,bo dalej mi sie chce,chociaż posżło w odstawkę,ale boję się o dziecko... I bardzo prosze orozsądne odpowqiedzi,nie o ocenę :(

Gość gość
co ci powiedzieć? dowiesz się jak urodzisz, nikt ci tu żadnej gwarancji nie da, co prawda zaraz się pewnie zlecą zwolenniczki picia alkoholu w ciąży, ale czy ich posłuchasz, to już nie moja sprawa

Gość gość
Niedobrze ze tak długo nie widziałaś o ciąży. Pierwsze trzy miesiące trwa organogeneza i okres w miarę bezpieczny to czas zanim kobieta dowie się o ciąży czyli do ok 5 tc.

Gość gość
Moja sasiadka przed samym porodem wypiła puszke piwa bo stwierdziła ,ze szybciej urodzi. Masakra.

Gość gość
Jak to miałaś okres? Chyba plamienie implementacje? A tego zupełnie nie da się pomylić z okresem. Pijesz codziennie? Nawet nie będąc w ciąży, to chyba niebyt rozsądne. Można się niepostrzeżenie uzależnić. Dziwna z Ciebie dziewczyna.

Gość gość
nie wiem,czy popijanie 1 puszki reddsa to już alkoholizm,zwłaszcza,że spokojnie moge się bez tego obejść. Nie miałąm żadnych plamien,normalna mieisączka,w terminie,trwająca dokładnie tyle ile zawsze trwa.jedno dziecko urodziłam,ale nie miałam tego problemu,bo się starałam z mężem i nie piłam alkoholu,nie paliłam i nie palę zresztą do dziś,a urodziłam wcześniaka.

Gość gość
Można mieć normalną miesiączkę będąc w ciąży? Przecież błona śluzowa macicy złuszcza się właśnie wtedy, gdy nie doszło do zapłodnienia. Czy Ty się dobrze czujesz autorko?

Gość gość
Nie,dam sobie z wami spokój,posłucham męża i pzestanę się tym wszystkim martwić

Gość gość
"Czy można być w ciąży i mieć okres? Chyba wszyscy usłyszeliście kiedyś, że kuzynka przyjaciółki siostry miała okres w czasie ciąży. Albo, że „krwawiła w czasie ciąży i nie wiedziała, że spodziewa się dziecka, bo to był przecież okres!”. Takie historie to mit. Kobiety często mylą każde krwawienie z miesiączką, bo są do niej przyzwyczajone. To nie miesiączka – to krwawienie z pochwy! Zdarza się ono często i zazwyczaj jest też źle interpretowane. Fizjologia miesiączki Nie można mieć okresu w czasie ciąży z uwagi na istotę oraz biologiczne funkcje tych dwóch zjawisk. Zastanówmy się – przecież to cykl miesięczny powoduje menstruację. W czasie cyklu ciało kobiety produkuje hormony. Hormony wysyłają do organów rozrodczych sygnały do wykonania określonych zadań. Wzrost ich poziomu powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajników. Podczas jej przemieszczania się przez jajowód warstwa krwi i tkanki pogrubia się, aby ochronić ściankę macicy. Jeżeli komórka jajowa nie zostanie zapłodniona, poziom hormonów spada. Wtedy występuje miesiączka, gdyż gruba wyściółka macicy złuszcza się i zostaje wydalona. W czasie ciąży zaś ciało stara się zapewnić zdrowe środowisku dla płodu. Mózg wysyła jajnikom sygnał, aby przerwać cykl i umożliwić zarodkowi rozwój. W związku z tym poziom hormonów wzrasta przez następne dziewięć miesięcy. Okres w czasie ciąży oznaczałby wydalanie wyściółki macicy, a to właśnie ona pomaga odżywiać dziecko z miesiąca na miesiąc. Biologicznie rzecz ujmując, okres w czasie ciąży nie miałby sensu i po prostu nie jest możliwy. Dlatego też plamienie czy krwawienie spowodowane jest czymś innym niż miesiączka. Jeśli kobieta byłaby w ciąży i dostała miesiączkę, bez wątpienia doszłoby do poronienia. Nie można więc spodziewać się dziecka i mieć w tym samym czasie miesiączkę, niemniej można mieć krwawienie z pochwy i dalej być w ciąży. Te dwa terminy - krwawienie z pochwy i menstruacja - bardzo się różnią, mimo to kobiety często mylą krwawienie z miesiączką."

Gość gość
Nie martw sie!! Moja kolezanka w liceum tak samo miala ze miaa okres i dowiedziala sie w 3 miesiacu ciazy, a ze to byl okres 18nastek to ciagle byly imprezy. Urodzila zdrowego slicznego synka. Nie przejmuj sie opinia innych. Wszystko bedzie dobrze ;)