Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko zasypia zatykajac uszy jaka moze byc przyczyna

Polecane posty

Gość gość

na moje pytanie dlaczego trzyma się za uszka odpowiada ,ze przychodzą do niego beboki i do niego mówia wiec zasłania żeby nie słyszeć.Pytałam czy go nie bola -nie.Co o tym myslec -dziecko ma nie całe 3 latka

Gość gość
może ma szumy uszne? ciężka sprawdzić takie coś u dziecka :(

Gość gość
Idź do laryngologa w pierwszej kolejności. Sprawdź może też pokój dziecka czy nie ma kratek wentylacyjnych bo może słyszy sąsiadów albo w ogóle czy ściany nie są zbyt cienkie.

Gość gość
to się zaczelo może z dwa tyg temu .Pod jego pokojem jest łazienka ,ale gdy on zasypia to już z niej nikt nie korzysta

Gość gość
Albo ma pasożyty, które wędrują w nocy i to słyszy,przemieszczanie się ich,bo jest to możliwe.plus tak jak pisały dziewczyny laryngolog,zrób mu jedną noc wyżej poduszkę pod głowę i zobaczysz czy jest lepiej

Gość gość
Beboki to są stwory, którymi straszylo się dzieci, że niby przychodzą w ciemności do niegrzecznych dzieci. Nie bez przyczyny dziecko mowi, że to beboki, myślę że samo tego nie wymyślilo, może ktoś z grona rodziny babcie czy dziadkowie powiedzieli "jak nie zjesz obiadki to przyjdą beboki" czy "jak będziesz niegrzeczny to przyjdą beboki".

Gość gość
Biedne dziecko nie może słuchać już gderania starej krowy to zatyka uszy, bo co innego ma robic... Biedactwo!

Gość gość
Sama jesteś stara krowa a pomysł z bebokami ze ktoś na straszył jest możliwy popytaj czy ktoś nie straszył dziecja

Gość gość
sądzę ze ktoś mógł straszyć dziecko. A ono może właśnie słyszeć szumy-czy to w kanalizacji czy we własnych uszach i z uwagi na nastraszenie myśli ze to te beboki.

Gość gość
Ja też jak byłam mała, zasypiałam zakrywając sobie uszy rękoma dlatego, że się bałam, a mama straszyła nas różnymi tego typu rzeczami, jak wyżej wymienione beboki. Do dziś tak zasypiam, a w pokoju mam lampkę włączoną całą noc. Dodam, że mam ponad 30 lat. Czasem rodzice nie zdają sobie sprawy, jakie konsekwencje będą miały niektóre z ich metod wychowawczych.