Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Kaszel... Diabelny kaszel!!!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Od dobrego tygodnia zmagamy si臋 z 偶on膮 z kaszlem... 偶ona ma mokry ja mam suchy... Nic nam wi臋cej nie dolega. Nie mamy temperatury, gard艂a nas nie bol膮 tylko ten kaszel... Jest tak silny 偶e z 4 dni temu bym si臋 udusi艂 bo nie mog艂em z艂apa膰 oddechu. Bra艂em antybiotyk ale nic on nie da艂, inhalacje, syropy (3 butelki ju偶 wypi艂em), pomy艣la艂em mo偶e zatoki wi臋c te偶 jakie艣 specyfiki kompletnie nic to nie daje. Pisz臋 tego posta ze 艂zami w oczach bo praktycznie ci膮gle kaszl臋. Nie wiem co jest grane. Antybiotyk nie dzia艂a (ostatni jaki bra艂em nawet nie pami臋tam kiedy ale z dobre 7 lat temu) ... Chce nas udusi膰 po prostu. Tyle czasu min臋艂o a kaszel trzyma jak diabli...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
W lutym tak chorowa艂am. Najpierw lekarz stwierdzi艂 偶e to sp艂ywa z zatok i dlatego kaszle, dosta艂am antybiotyk w czwartek. By艂o niestety coraz gorzej. W poniedzia艂ek ublagalam go 偶eby da艂 mi co艣 w zastrzykach, da艂 gentamycyne, bo ja tak kaszlalam ze spalam na siedz膮co poniewa偶 w og贸le nie mog艂am si臋 po艂o偶y膰. Po 10-ciu zastrzykach by艂o troch臋 lepiej. Wiec dla pewno艣ci da艂 mi jeszcze siedmio dniowa kuracje w tabletkach. Og贸lnie kaszel mia艂am oko艂o sze艣ciu tygodni tyle ze p贸藕niej z ka偶dym dniem by艂o ju偶 lepiej. Ale powiem szczerze 偶e nigdy wcze艣niej taka chora nie by艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sam nie wiem od czego to jest... Ja zastanawiam si臋 czy nie jest to alergiczne ale co 艣mieszniejsze na dworze jest lepiej ni偶 w domu gdzie jak wr贸c臋 to si臋 zaczyna kas艂anie co 3 minuty w por贸wnaniu do dworu gdzie zakas艂am raz na p贸艂 godziny... Ja si臋 zastanawiam czy to nie wina kota ale jest z nami 2 lata i wcze艣niej jako艣 nie kas艂ali艣my ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hmm a nie macie gdzies grzyba albo jakiejs plesni, moze gdzies sie wyklula a nawet nie wiecie. Jesli to nie alergiczne to polecam tabletki emskie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wzi膮艂em do艣膰 silne leki przeciwalergiczne. Niestety jak by艂o tak jest nawet nie wiem czy nie gorzej. Jutro przymusowo do lekarza. Chocia偶 m贸j szwagier ju偶 drugi raz by艂 i nic to nie daje... Co smieszniejsze jak nie pal臋 papieros贸w tak zapalilem i na p贸艂 godziny mia艂em spok贸j. Co do grzyb贸w itp mieszkanie dopiero co po remoncie. Dzisiaj doszed艂 katar i zawalone mam uszy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sprawdzone ,skuteczne leki na kaszel:toclase,azarina,prospan

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zakupi艂em prospan zobaczymy czy co艣 da ... Jak na razie czuj臋 si臋 fatalnie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co艣 zio艂owego spr贸bujcie, co艣 co nawil偶y te偶 艣luz贸wk臋. Dicotuss baby zawsze biore i dzia艂a na ka偶dy rodzaj kaszlu wi臋c mo偶ecie spokojnie oboje pi膰. Niby dla dzieci ale ja swoje lata mam i zawsze pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kilka dni ju偶 min臋艂o od wizyty u lekarza. Syropy zio艂owe wy艣mia艂, przepisa艂 taki na recept臋 (nie pami臋tam nazwy bo wyrzuci艂em ju偶 opakowanie) + kaza艂 zrobi膰 spirometri臋. Nasz kaszel okaza艂 si臋 alergiczny co gdzie jak tego nie wiem bo ja nigdy 偶adnej alergii nie mia艂em dlatego dorzuci艂 wdechy Fostex. Efekt piorunuj膮cy po dniu zar贸wno ja jak i 偶ona widzieli艣my efekty ale... mamy co艣 takiego 偶e raz na dzie艅 z艂apie nas silny kaszel i to taki 偶e cz艂owiek by zwymiotowa艂... Pomaga ten Fostex. Dzieje si臋 to tylko w domu - ja jestem ca艂y dzie艅 w pracy i ani razu nie zakaszle. Zaczynam podejrzewa膰 dwa koty tylko 偶e mamy je ponad 2 lata, ale opowiada艂 mi kolega z pracy 偶e je藕dzi艂 ze swoim psem na wystawy i by艂o wszystko dobrze do pewnego czasu gdzie jak go z艂apa艂o to znalaz艂 si臋 w szpitalu bo by si臋 udusi艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Koty potrafi膮 uczulic. Radz臋 zrobi膰 w tym celu badania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak dla poczytania, mo偶e kogo艣 zaciekawi, bo mnie zainteresowa艂o: Wszystkie dolegliwo艣ci cia艂a fizycznego, s膮 skutkiem braku harmonii cia艂 subtelnych. Je艣li cz臋sto opanowuje cz艂owieka nienawi艣膰, smutek, 偶al, zazdro艣膰 i inne negatywne my艣li, uczucia, czy emocje, to za ka偶dym razem, coraz bardziej niszczy swoje cia艂a subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajduj膮ce si臋 w cia艂ach subtelnych, schodz膮 na cia艂o fizyczne, poprzez r贸偶ne dolegliwo艣ci. Nieprawid艂owe dzia艂ania, my艣li, negatywne emocje i uczucia, powoduj膮 dolegliwo艣ci i tylko sam cz艂owiek jest za nie odpowiedzialny. Du偶a r贸偶norodno艣膰 dolegliwo艣ci, spowodowana jest przez r贸偶ne przyczyny, jakie cz艂owiek wywo艂a. Inne dolegliwo艣ci odczuwa kiedy, nie mo偶e komu艣 wybaczy膰, inne kiedy jest ci膮gle pe艂ni zazdro艣ci, a jeszcze inne kiedy na przyk艂ad. 藕le si臋 od偶ywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, 偶e to sam cz艂owiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. R贸wnie偶 i sam mo偶e si臋 ich skutecznie pozby膰. Powinien to jednak chcie膰 zrobi膰 sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Je艣li dolegliwo艣ci ma ma艂e dziecko, oznacza to 偶e rodzic powinien popracowa膰 nad sob膮. Zaczerpni臋te z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ann

Sprawdzaj w ofercie Sanity, co maj膮 przygotowane, bo to chyba obecnie wiod膮ca firma, je艣li chodzi o inhalatory i te偶 chyba, jako jedyna ma na koncie specjalnie przygotowany inhalator Alergia STOP, kt贸ry ma sprawi膰, 偶e walka z alergiami b臋dzie 艂atwiejsza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grzesiek

Wszystko zale偶y聽od tego co jest przyczyn膮 kaszlu. U mnie kaszel bardzo cz臋sto zwiastuje przezi臋bienie i wtedy si臋gam po tabletki Pelafen 偶eby jak najszybciej zwalczy膰 pierwsze objawy choroby.

Udost臋pnij ten post