Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy jak się kupuje pierwsze buty dziecku?

Polecane posty

Gość gość

jak zmierzyć, brać dziecko do sklepu czy można kupić samemu

Gość gość
A w jakim wieku dziecko? i pierwsze buty czyli już takie do chodzenia?

Gość gość
Najlepiej wziąć dziecko. Po założeniu buta, trzeba włożyć palec z tyłu za piętą. Przy drobnych rękach powinien wejść wskazujący. Wtedy but jest w sam, nie będzie uwierał ani " gonił" na nodze.

Gość gość
ma 9,5 miesiąca juz staje na nóżkach

Gość gość
weź dziecko do sklepu. zmierz rozmiar-mają w sklepach specjalne miarki. but kupujesz ok 0.5 rozmiaru większy niż rozmiar dziecka.

Gość gość
Lepsze marki mają swoje miarki. Niektóre mają wyciągane wkładki i na tym można zmierzyć dziecku stopę np Bartek. Kup buty 0,5 do max 1cm większe. Na początek, skoro dziecko jeszcze nie chodzi to kup attipas. Dla dziecka chodzącego polecam emel (ok 200zł). Sztywne, dobrze trzymające pięte by dziecko nie koślawiło stopy, wiązane bo lepiej stabilizuja stopę. Nie wpychaj palca za pięte... Jak wejdzie c***alec to but będzie za duży a dziecku będzie stopa wyskakiwac z buta.

Gość Kasskaa82
Buty nie powinny być nadmiernie sztywne, chyba że lekarz np zaleci inaczej. w domu ja swojej małej nie zakładam wcale butów raczej na spacery tylko. A kupiłam jej buty w Ryłko i teraz na wakacje też sandałki tam będę kupowała

Gość Sylwia_fikk
Najlepiej na takie zakupy wybrać się z dzieckiem i przymierzać, a w Ryłko modele są fajne, można coś fajnego wybrać. Tam jest pierwszorzędna jakość butów, nie ocierają stóp i są wygodne, a na pewno tez nie krępują ruchów

Gość mirka p
Popatrz sobie na buty Attipas, ja bylam i jestem z nich naprawde zadwolona. Fajnie przylegaja do nozki chronia paluszki i na miekkie i wygodne.