Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kari kari 56

pomocy informatyka plis

Polecane posty

Gość gość
ok zrobiłam, tak jak mówisz, mam teeraz ikonę "mój komputer na pulpicie, klikam na nią, a ona nie wyświetla mi się jako duzy obiekt tylko w pasku narzędzi jako mała ikonka

Gość gość
dobra zamykałaś i otwierałaś system? czy to nic nie dało? jeśli tego nie robiłaś zrób to x ja nie jestem wielkim znawcą, ale zawsze sobie radzę z komputerem zawsze ale trudno mi zdalnie poradzić x wpisz w googla adwcleaner wchodzisz w trzeci wynik - tools lib i pobierasz adwcleaner zapisujesz go najlepiej na pulpicie klikasz w ikonkę i ur******asz klikasz w skanuj potem w usuń - wszystko jest tam napisane na przyciskach komputer poprosi o możliwość zamknięcia potem się uruchomi x jeśli przyczyną są infekcje, co jest możliwe program pewnie sobie z tym poradzi ja nie jestem znawcą więc działam metodą prób i błędów jeżeli jednak, jak wyżej ktoś słusznie napisał pen jest uszkodzony to inna sprawa

Gość gość
Masz jakiś burdel w systemie, windows 10 był instalowany na czysto, czy jako aktualizacja? Jeśli jako aktualizacja to mogło rozpieprzyć rejestr systemowy (częsty przypadek na laptopach) i system nie będzie działał poprawnie. Zrestartuj komputer może to coś pomoże, a jeśli nie to czeka cię ponowna instalacja systemu, ewentualnie próba jego naprawy. I nie ma czegoś takiego jak pasek narzędzi... jest pasek zadań i zasobnik systemowy (ten z zegarem)

Gość gość
Możesz jeszcze otworzyć ten komputer i spróbować otworzyć dysk C jeśli też go zminimalizuje do paska i nie da się wyświetlić okna, to system na 100% będzie do przeinstalowania.

Gość gość
dziękuję Wam za pomoc i poświęcony czas ale jestem juz tak wkurzona na ten komputer, że zawioze go jutro do informatyka w mojej miejscowości bo nie mam nerwow. Mam pytanie jeszcze, jeżeli komputer kupiłam w zeszyłm roku w lipcu i jest jeszcze na gwarancji (media markt) to to jest coś czym oni powinni się zając czy nie w ramach gwarancji ?

Gość gość
Nie mam pojęcia, musisz się zapytać. Jeśli system było oryginalnie instalowany, to może jest taka opcja. Powiem ci z doświadczenia kompletnego amatora, że większość, zdecydowana większość problemów z komputerem, jest do ogarnięcia w domu w 15 minut. Prawdopodobnie kolega wyżej ma rację, że to problem z systemem. Powodzenia

Gość gość
dzięki za wszystko :)

Gość gość
Sklep nie odpowiada za błędy i awarie systemu operacyjnego, dbanie o system i jego sprawność to obowiązek użytkownika, wystarczy że ściągniesz nieodpowiedni program i możesz rozpieprzyć system, albo ściągniesz wirusa i też system może się wyłożyć, a nieumiejętne posługiwanie się sprzętem i oprogramowaniem nie podlega gwarancji. System możesz samodzielnie przeinstalować, zapewne masz partycję recovery trzeba tylko przeczytać instrukcję i przekopiować ważne pliki, bo przy formacie dysku zostaną usunięte, system można przywrócić także z poziomu samego systemu w Windows 10 jest opcja przywracania do ustawień fabrycznych. Sprawdź czy można otworzyć dysk C czy też okno eksploratora się minimalizuje do paska? Jeśli otwiera się poprawnie i tylko przy penie robią się takie cuda, to najprawdopodobniej wina leży po stronie pena, a nie systemu... możesz jeszcze podpiąć go pod inne USB lub podpiąć innego pena i sprawdzić czy dzieje się to samo.

Gość gość
Z tego co przeczytałem to wynika że wyłożył ci się eksplorator plików i nic nie można otworzyć, ani mojego komputera, ani folderów? 2 dni temu była jakaś większa aktualizacja do W10 i być może ona zrobiła jakiś zakrzak w systemie, na to niestety nic się nie poradzi raczej, jedynie ponowna instalacja systemu rozwiąże ten problem.

Gość gość
Przywróć sobie system do początkowego stanu, kliknij w ikonę windows (lewy dolny róg), wybierz ustawienia, potem aktualizacja i zabezpieczenia, potem odzyskiwanie i tam masz opcję Resetuj komputer do stanu początkowego, jak klikniesz rozpocznij to będziesz mieć wybór czy instalować system na czysto, czy zachować ważne pliki, trochę to potrwa i trzeba będzie zainstalować sporo rzeczy od początku, ale system będzie czysty i sprawny.

Gość autorka111
to ja autorka: dzięki wszystkim za poświęcony czas i za rady, wykorzystałam wszystkie wasze rady i udało się. Oto co zrobiłam: tak pisze gość przede mną postapiłam, tylko, że zamiast robić to co napisałeś to kliknęłam opcję "powrót do widows 8" i mam z powrotem windows 8, wszystko działa tak jak przedtem, pendrive, mój komputer , wszystko jest ok, dzięki