Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co potrafi powiedziec roczne dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Co potrafia powiedziec wasze roczne dzieci, poza mama i tata?

Gość gość
o tobie tak mowi? hahaha

Gość gość
umie mówić dupa, ch**j, k***rwa, spier***alaj

Gość gość
jak mniemam nazywa tak wszystkich najblizszych?

Gość gość
daj cyca

Gość gość
Moja mała jak miała rok to mówiła tylko mama tata, e e i coś tam po swojemu. Teraz ma 15 miesięcy i mówi na kota kus na pieska esk piciu mówi ćć, la la i Tam jakieś swoje wyrazy. Mało mówi jak na dziecko w tym wieku, ale dużo rozumie co do niej mówię. Np przynieś butelkę, smoczek, pampersa. Jest leniwa i chyba nie chce powtarzać słów. Wie gdzie jest lampa, nos, oko, ucho, prawie wszystko wskazuje oprócz stóp hehe. Każde dziecko inaczej

Gość gość
Moja ma 14 mcy, i mówi mama, tata, baba, pipi, buzi buzi, cacy cacy, ajka, koj (koń), dzida (na dzieci i na siebie jk widzi na zdjęciu) mniam mniam (jak jest glodna) a a (jak załatwia potrzebę) :) i dużo gada po swojemu ale nie da sie zrozumieć :) ale bardzo dużo rozumie, przynosi z innego pokoju to o co ja poproszę buciki pieluszka jakies ulubione zabawki.

Gość gość
Moja ma 15 miesięcy mowi tylko tata, mama, am am, nie. Czasem zamiast tak powie aa, naśladuje pieska, kota, tygrysa, krowę. Pokazuje nos, oko, buzie, rączki.

Gość gość
moj 14mcy mama, tata, baba, daj, am, ide, nie, tak, nie chce, chce, mniam, alo (halo), oi ('odi' imię pieska) dużo mówi po swojemu, rozumie wszystkie polecenia np.podaj pieluszkę, gdzie buty, idziemy jeść, jak i wszystkie pytania. Potrafi pokazać gdzie oko, nos, ucho, buzia, brzuszek, noga, włosy ale nie umie pokazać ręki :P