Gość dellfin Napisano Kwiecień 17, 2016 Egzema pojawiła się u mnie prawie rok temu. Zmiana była niewielka, na nodze, wielkości płatka kosmetycznego. Wiedziałem, że jeśli nie zacznę tego leczyć, może się powiększyć. Stosowałem różne metody, włącznie z poza medycznymi, jak wodą utlenioną i sodą oczyszczoną. Poprawa była niewielka. Postanowiłem wypróbować starą metodę naszych dziadków. Zacząłem okłady własnym moczem. Wyglądało to tak: porannym moczem smarowałem miejsce chore, czekałem aż wyschnie i wychodziłem do pracy. Wieczorem robiłem dłuższy okład, ok 30 min. (czasem na całą noc). Stosowałem do tego bandaż, który zwilżałem moczem (bandaż można owinąć folią). Ważne: na kilka godzin przed użyciem moczu piłem tylko wodę, ewentualnie herbatę zieloną. Nie powinno się pić mocnej herbaty czarnej, kawy...no i zdecydowanie alkoholu. Chore miejsce myłem tylko ciepłą wodą. Po kilku tygodniach skóra całkowicie wyleczona! Byłem zdumiony, czytałem, że wiele osób zmaga się z egzemą latami. Polecam tę prostą i darmową metodę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach