Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy niegruba osoba moze isc do dietetyka

Polecane posty

Gość gość

Pisze nie gruba bo szczupla tez nie jestem Waze 54 ale chcialabym wrocic do mojej wagi 48kg Chcialabym porady jednorazowej jak mam jesc ile przy moim trybie zycia mam jesc i co powinnam jesc Czy pomimo ze moje bmi jest w porzadku dietetyk potraktuje mnie powaznie Bo jak bylam u lekarza ogolnego i powiedzialam ze praktycznie w krotkim czasie utylam 6 kg nie zmieniajac niczego ani pracy ani sposobu zywienia to wlasnie powiedzial ze mam bmi dobre i mam glowy mu nie zawracac :o

Gość gość
Jak najbardziej! Dietetyk ustali zdrową dietę, nie tylko pod kątem odchudzania, i przede wszystkim nie oleje cię jak zwykły internista.

Gość gość
oczywiście że tak, nawet jakbyś nie chciała schudnąć to dietetyk chyba może pomóc jak przygotowywać zdrowe posiłki.. lekarzowi się nie dziw bo on jest od leczenia chorób czyli otyłości a nie dobierania ci diety bo chcesz 2 kilo schudnąć

Gość gość
Bylam u lekarza zeby zrobil mi badania bo utyc nagle 6 kg moze oznaczac np tarczyce lub inne choroby a ten odeslal mnie do domu konowal wiec pojde do dietetyka moze zanim mi pomoze to mnie przebada

Gość gość
każda osoba, czy chuda czy gruba powinna chociaż raz w życiu porozmawiac z dietetykiem na temat dobrego odżywiania

Gość gość
Oczywiście ze może. Dieta to nie tylko odchudzanie, są różne schorzenia, ludzie mają rozmaite alergie pokarmowe, nawet jest dieta dla ciężarnej, dla karmiącej piersią, dla cierpiących na migreny, zaparcia itd.