Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test owulacyjny pomocy jak to zinterpretować

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie Panie, Mam pewien dylemat mam nadzieję, że będziecie w stanie mi pomóc. A więc ostatnią miesiączkę miałam 1 kwietnia cykl jest co 26 dni. Ostatni raz kochałam się z moim partnerem w nocy z 10 na 11 teoretycznie owulacja wypadła 13 nie ukrywam że nie uważamy chcemy dzidziusia ale nic na siłę. Narzeczony wyjechał 11 wrócił 14 więc w tych najważniejszych dniach sexu nie było ale ja z ciekawości kupiłam sobie test owulacyjny zobaczyć jak to działa ale ku mojemu zdziwię ni dodam że zrobiłam go 13 czyli niby w dniu owulacji no i druga kreska była widoczna ale bardzo blada wiec wykonałam test 14 i znowu to samo. Poczytałam trochę i dziewczyny pisały że z tymi testami różnie bywa żeby w nie nie wierzyć, więc myślę no okej bez sensu w ogóle po co je kupowalam tym bardziej że dwa zmarnowałam. Dziś 18stego przypomniało mi się że został mi ostatni to mówię a zrobię sobie z ciekawości i tak nie mam zamiaru z nich już więcej korzystać i ku mojemu zdziwieniu pokazały mi się dwie takie same kręki. I tu mój dylemat jest taki czy poprostu owulacje miałam wcześniej dlatego w niby dzień owulacji już ta kreska była słabo widoczna czy w drugą stronę dopiero teraz ja mam. Wiem że po tym jak komórka dotrze do macicy poziom progesteronu we krwi pokazuje owulacje ale właśnie we krwi czy ten test mógł mi pokazać wczesną ciążę czy właśnie owulacje. Chcę na końcu dodać że wcale nie chce się nakręcać i że to napewno ciąża bo w poniedziałek za tydzień czyli 25 zrobię beta hcg tylko chodxi o to że niestety w pracy muszę dźwigać i poprostu nie wiem czy mam teraz bardzo mocno na to uważać i się nie przemęczać prosić kogoś o pomoc czy w drugą stronę teraz z narzeczonym starać się i maluszka. Przepraszam jeżeli temat jużycia był choć z tego co widziałam to nie było niczego podobnego. Bardzo was proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Gość gość
Przepraszam za błędy pisałam temat na telefonie i czasem słowa mi przekreca jeżeli coś będzie nie zrozumiałe to proszę napisać to powiem co miałam na myśli

Gość gość
Witam ponownie to jak tam pomożecie

Gość gość
Zblizenie bylo z 10 na 1kwietnia czy 10-11dnia cyklu? Wiem ze 2 widoczne krechy mocne nawet 1 bardziej ta kontrolna jak wychodzi to prawdopodobnie owu bedzie miedzy 24-36h. Ja tez uzywalam w tamtym cyklu byly piekne krechy bylo wspolzycie i d...a blada nie ma reguly chyba na to. Jesli wspolzylas 10-11 kwietnia nie dnia cyklu to moze byc jeszcze za wczesnie nawet na zagniezdzenie sie zarodka. Zrob bete 10dni po bedziesz miec pewnosc pozdrawiam

Gość gość
Z 10 na 11 kwietnia było współżycie

Gość gość
W sumie to było 10 11 dzień cyklu bo pierwszy dzień miesiączki miałam 1wszego kwietnia

Gość gość
A teraz robiłam test owulacyjny czyli 18dc i wyszedł poztytywny dlatego się zdziwiłam bo teoretycznie niby ta owulacja powinna wystąpić w 13dc czyli 13stego

Gość gość
hej autorko, powiem jak to było u mnie. Dwa miechy staraliśmy się o fasolkę i nic, kupiłam testy owulacyjne. Od skończonej @ odliczyłam ok 13 dni i zrobiłam test (u mnie okres trwa 3 dni) wyszła blada druga kreska, zaczęliśmy starać się o dzidzie, z każdym dniem a nawet parę godzin (test rano, test wieczorem) kreska druga nasilała się. Cała "akcja" 4 dni :) Odczekałam 15 dni i zrobiłam test ciążowy druga kreska wyszła bardzo blada, po 5 dniach powtórzyłam i wyszła już mocniejsza. Dziś jestem w 29tc i jest wszystko ok. Tobie odradzam robić betę, odczekaj zrób test i jak będa dwie krechy umów się do lekarza aby potwierdzić ciążę, Trzymam kciuki :):D

Gość gość
ps. gdziesz czytałam że testy owu mogą też wyłapać ciąże ale potwierdzenia nie mam

Gość gość
Czyli w takim razie teoretycznie według testu owulacje mam teraz w takim razie do dzieła hehe dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
jeżeli starasz się o dzidzie łykaj kwas foliowy

Gość gość
Tak kwas foliowy biorę już około dwa tygodnie

Gość gość
ja @ miałam 02.09 a owulacja była 16 według testu

Gość gość
A tak teraz czysto teoretycznie skoro miesiączki mam no mniej więcej co 26 dni i teraz na to wygląda że owulacja będzie około 18dc 19dc yo istnieje szansa na ciążę sam proces zapłodnienia trwa plus minus 2tyg wiec wydzielanie wtedy napewno więcej niż 26dni

Gość gość
według tego co pisałaś wyżej owulacja wypada 13, ja bym zrobiła jutro test ciążowy chociaz może być jeszcze za szybko. Ciekawość by mnie męczyła :)

Gość gość
No właśnie też mnie to zdziwiło ze przesunęła się aż 5dni nie chce się za bardzo nakręcac choć nie ukrywam że napewno byłaby to bardzo dobra wiadomość że się udalo

Gość gość
Tym bardziej że niby 13 bylo widać kreski ale jedna była blada testy niby pokazuja ze owulacja nastąpi 24-36h a dzień owulacji?? Czy wtedy też pokazuje ?? Tego nigdzie nie moglam doczytac

Gość gość
trzymam kciuki za Twoje dwie kreski jak coś daj znać co wyszło, ja uciekam spac bo juz mnie męczy spanie. Dobranoc :)

Gość gość
Jasne jak coś będzie wiadomo napisze dziekuje i dobrej nocy życzę