Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu nie ma okresu

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pewien problem. Otóż kochałam się pod koniec dni plodnych (wydawało mi się ze po owulacji). Dzisiaj jestem 3dni po terminie miesiaczki (co dziwne-zero bólu brzucha,jedynie bolą piersi-jak zawsze przed okresem). Okres zawsze miałam w terminie. Byłabym niemal pewna ze jestem w ciąży gdyby nie to że mam niską temperaturę od wczoraj . Temperatura wyklucza ciąże? (Jest niska jak przed skokiem) Dodam jeszcze ze w dniu spodziewanej miesiaczki bylam na silowni (chodze od kilku miesięcy) i po wysiłku zaczął boleć mnie brzuch jak na okres i byłam pewna ze dostane okres. Na papierze toaletowym zobaczyłam delikatnie różowy śluz, byłam pewna-to @ jednak brzuch przestał boleć za chwilę i do tej pory nic. Cisza. Sucho. Co o tym myślicie? Z góry dziękuję za przeczytanie do końca mojej długiej historii i za odpowiedzi!☺

Gość gość
Temp niska-brak ciąży. Więc chyba nie ma sensu robić testu prawda? Tylko gdzie ten okres? Dziwczyny jeśli mialyscie podobne przygody,proszę podzielcie się nimi. Mam na myśli ze spadła temperatura a ciąża była lub coś coś tym stylu. Chciałabym wiedzieć czy to jest w ogóle możliwe.

Gość gość
Żadna z kobiet się nie wypowie?

Gość gość
A test zrobiłaś? Może to być wczesna ciąza poroniona. Temperaturę mierzyłaś cały cykl?

Gość gość
Tak mierzylam temperaturę cały cykl. Po owulacji jest 36,7 teraz jest 36,2- 36,4-taka jak przed skokiem. Nie robiłam testu bo wydaje mi się ze przy takiej temp nie ma sensu robić tylko gdzie ten okres. 3 dni opoznienia

Gość gość z 18 42
U mnie zazwyczaj było tak że tego samego dnia jak spadła temperatura to dostawałam okres, albo nawet wcześniej. Jeśli nie masz okresu to lepiej zrób test. Bo tak jak pisałam wcześniej, może być to ciąża poroniona. Jest też możliwe, że spadek jest z innych przyczyn. Albo jeszcze nie wykluczone że może ci okres zanikać czy coś. Ja miałam kiedyś częściowy zanik okresu przez wysiłek fizyczny i sprawiło to że krwawienie zamieniło się w 2 dni nieznacznego plamienia, ale się to unormowało jak zaczęłam dbać bardziej o odpoczynek i regularne odżywianie.

Gość gość
Właśnie też tak miałam ZAWSZE gdy spadła temperatura zaraz w ten dzień miałam okres.

Gość gość
Nawet jeśli ciąża poroniona to bez sensu robić test. Macica się oczyści sama więc po co ten pozywyny test. Będę się martwić tylko.Nawet jeśli doszło do zapłodnienia to watpie ze ciaza by sie utrzymala przy tej temperaturze. Jest zbyt niska,prawda?

Gość gość z 18 42
Niby racja że po co test i po co sie tym martwić, ale jak pisałaś nie masz okresu i w takiej sytuacji wypadałoby wykluczyć to. Nawet jak pójdziesz z tym do lekarza to najpierw cie zapyta o test ciążowy zanim podejmie jakiekolwiek inne kroki, a nie o to co ci wykres mówi. A tego czy ciąża by się utrzymała czy nie przy niskiej temperaturze to nie wiem. Temperatura może przecież spaść z różnych powodów.

Gość gość
Kurcze pozostaje mi chyba czekać na ten nieszczęsny okres

Gość gość
Cześć dziewczyny,tu autorka. Wczoraj około 23 w nocy w toalecie zauważyłam kropelke lub dwie dosłownie śluzu z krwią tylko ze z brązową krwią. Byłam pewna że okres ale do tej pory nic .Temperatura wciąż niska. Jak długo może rozkrecac sie okres? Może to okres się rozkręca. Dziwne bo brzuch mnie nie boli a zawsze umieram w dzień okresu i jeszcze dwa dni. Sama nie wiem co o tym myslec

Gość gość
A co wy o tym myślicie? Może faktycznie poronilam

Gość gość
Kobietki jesteście?

Gość gość z 18 42
Do puki nie zrobisz testu to nic nie będziesz wiedzieć i możesz tylko gdybać dlaczego tak jest. I nie jestem taka pewna że niska temperatura oznacza kategorycznie poronienie, bo temperatura może spaść z różnych powodów. Ja akurat w tym ciążowym cyklu to temp mierzyłam sporadycznie bo mi sie tak nie chciało za bardzo mierzyć, ale jak podstawową miałam na poziomie 36,40 to przed spodziewana miesiączką miała 36,75 a potem spadła na 36,6 i na tej sie utrzymywała przez kilka dni. Fakt nie było pod linią ale potem też nie mierzyłam, bo się tylko denerwowałam że jest za niska. Krwawień żadnych (odpukać) nie było. Nawet najmniejszych. cd. A tak poważnie. Jakby miało dojść do poronienia to na pewno byś krwawiła. Więc albo jesteś w ciąży albo masz zanik okresu.

Gość gość
a jak już tak się bronisz przed tym testem- choć zupełnie nie rozumiem dlaczego- to idźżesz i zrób test betaHCG, i nie gdybaj. Nikt Ci tu nie odpowie, czy to ciąża, czy okres, czy niepokalane poczęcie, bo my nie wróżki.

Gość gość
Jutro zrobie ten test jeśli okres się nie pojawi

Gość gość
Hej kobietki! Zrobiłam dzisiaj około 18 test i od razu pojawiły sie dwie grube krechy

Gość gość
Tamte plamki to była implantacja

Gość gość z 18 42
Nie wiem czy gratulować bo nie wiem jak się nastawiasz na ewentualną ciąże. Ta temperatura może być trochę niepokojąca ale jak pisałam może spadek jest z innej przyczyny. Ponoć przy implantacji spada temperatura na 1, 2 dni ale właściwie to mnie teraz oświeciło że o tym kiedyś czytałam. Jeśli masz dalej niepokój z tą temperatura to umów się jak najszybciej do lekarza może on cie uspokoi. Ja tam o pomiarach temp nie wspominałam mojemu lekarzowi bo wydawały się chyba ok zresztą później i tak nie mierzyłam, ale mi mój lekarz np powiedział, że do puki nie ma boleści połączonych z plamieniami czy krwawieniem to nie ma powodów do niepokoju. Plamienia też moga się czasami zdarzyć ale jak nie są połączone z bólami to w porządku (ale tak czy tak kazał zgłaszać wszystko).

Gość gość
Nie mam powodu do niepokoju bo temperatura wzrosla,piersi wielkie i juz bola duzo bardziej niz kilka dni temu,brzuch wczesniej pobolewal w okolicach implantacji teraz juz nie boli. Zadnych plamien nie mam na szczescie. Jest wszystko ok