Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę połączyć w kolacji

Polecane posty

Gość gość

dla trzylatka jajecznicę ze szpinakiem, pomidora i do picia maślankę? chodzi mi o to czy połączenie maślanki z tymi produktami nie spowoduje bólu brzucha i niestrawności?

Gość gość
może spowodować sraczke nawet u dorosłego.

Gość gość
Maślanka? Oszalalas? Przecież się zesra koncertowo!

Gość gość
no to mnie pocieszyliście,mała wypiła pół kubeczka maślanki, to co miałam już jej nie dawać kolacji? daje się przecież jogurty do sałatek, z mlekiem się robi koktajle ...:-(

Gość gość27
Do takiej kolacji najlepiej pasowałby mi sok pomarańczowo-grejpfrutowy świeżo wyciskany lub ewentualnie chociaż pomarańczowy 100%.

Gość gość
mogłaś dać coś innego na kolację

Gość gość
Ale owszem mozesz podać maślankę, ale nie w polączeniu z jajecznica :D

Gość gość27
Skoro już wypiła i zjadła to nie ma co gdybać, na pewno się nie otruje.

Gość gość
Nie z jajecznicą? Czemu? Ja nieraz jadłam jajko na miękko na śniadanie i popijałam maślanką właśnie.

Gość gość
Jaka sraczke ? :D Skoro kogos pedzi po maslance to znaczy , ze wszystkich pedzi ? Mnie nie :p Moge najesc sie swierzych warzyw czy owocow i popic mlekiem.. :P Moje dziecie tez :) Maslanka jest bardzo zdrowa !

Gość gość
jajecznice na kolecję? smazone?? toc wiesz jak to wplywa na organizm u dziecka? mozna na sniadanie to podac to jeszcze to wybiega a nie kolacje. n akolację tylko maslankę,ew. kromeczke ciemnego pieczywa z chuda szynką. szpinak jaknajbardziej.

Gość gość
ludzie uczcie dziec***ic zwykłą wode

Gość gość
Maślankę bym podała dziecku, ale zastanowiłabym się na szpinakiem. Jednak szpinak to niezbyt zdrowe warzywo, dzieciom nie podaję, dorosłym od czasu do czasu jako dodatek. Szpinak to szczawiany, nie wpływają zdrowo na pracę jelit, nerek, stawów, tarczycy. Wolę sraczkę po maślance, szybko przejdzie.

Gość gość
gość dziś ludzie uczcie dziec***ic zwykłą wode popieram! ale maslanka tez jest zdrowa ale woda tez:)

Gość gość
chyba zwariowalas ze szpinak jest niezbyt zdrowy. jest bardzo zdrowy!! mi ,nam polecił nasz lekarz dietetyk dla mojego dziecka.

Gość gość
chyba zwariowalas ze szpinak jest niezbyt zdrowy. jest bardzo zdrowy!! mi ,nam polecił nasz lekarz dietetyk dla mojego dziecka xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Może zmień lekarza dietetyka. Co dobrego jest w liściach szpinaku? [szpinak ma podobne związki jak szczaw i rabarbar] I Tobie się dziwię, że nawet sobie nie zadałaś trudu spojrzeć na to czemu to g...o ludziom nie służy.

Gość gość
Jesteście rabniete wszystkie :D Już nawet szpinak jest chory... To wy jesteście chore, a szpinak ma dużo żelaza. Jakby tak spojrzeć, to nic by nie można było jeść, bo wszystko na coś szkodzi. No i co się stanie dziecku jak zje jajecznicę na kolację? Wy to chyba o suchym chlebie i wodzie dzieci trzymajcie.

Gość Gość Jolka
Krem ze szpinaku z boczkiem Ravioli ze szpinakiem Quiche ze szpinakiem PrzeciwwskazaniaSzpinak ze względu na znaczną zawartość kwasu szczawiowego powinien być spożywany w niewielkich ilościach. Warzywo to nie jest zalecane w diecie, zwłaszcza osób ze skłonnością do reumatyzmu, zapalenia stawów, dny moczanowej, kamicy nerkowej lub nadkwaśności, ponieważ może pogorszyć ich stan zdrowia. Szpinak nie powinien być spożywany także przez osoby mające problemy z tarczycą, ponieważ zawiera goitrogeny utrudniające przyswajanie jodu i przez to zaburzające funkcje tego gruczołu. Warzywo to jest też jednym z najczęstszych alergenów pokarmowych.Jak inne warzywa liściowe, szpinak (zwłaszcza z intensywnych upraw) zawiera dużo azotanów, które w dużych dawkach są szkodliwe dla układu krążenia. W hermetycznych opakowaniach zawierających zwłaszcza posiekane liście szpinaku azotany zmieniają się w azotyny, które upośledzając zdolność do przenoszenia tlenu przez hemoglobinę powodować mogą methemoglobinemię. By uniknąć takich skutków spożywania szpinaku nie należy powtórnie podgrzewać potraw ze szpinakiem.Badania prowadzone w USA wykazały także, że szpinak w obrębie produktów warzywno-owocowych należy do grupy najbardziej zanieczyszczonych pestycydami. W kraju tym w porcjach surowych liści wykrywano także bakterie salmonelli (w 2007 wycofano ze sprzedaży 8 tys. kartonów ze skażonej partii warzyw) i pałeczki okrężnicy (w 2006 skażonym szpinakiem zatruło się 199 osób w 26 stanach, 3 osoby zmarły). Roślina lecznicza

Gość gość Alicja
To Wy niedoinformowane mamuśki macie problem, kafeterie dogłębnie znacie, ale już innych haseł z konkretnymi informacjami nie wiecie jak włączyć. Takie z Was kurki domowe, bez żadnej inicjatywy, sfrustrowane, bez chęci pogłębiania wiedzy, niedouczone, niedoinformowane , nie mające swego zdania - takie kury domowe.

Gość gość
Mit o wysokiej zawartości żelaza w szpinaku wziął się ze zwykłej literówki. Ktoś przepisując zawartość nie przepisał przecinka i liczbę x,y zapisał jako xy a więc omyłkowo podał wartość dziesięciokrotnie większą. Błąd ten był powielany w kolejnych publikacjach. Potem powstała bajka o Popeju (czy jak mu tam), który dostawał nadnaturalnej siły po puszce szpinaku. W rzeczywistości zawartość żelaza w szpinaku jest niewielka. Lepiej zjeść kanapkę z chudą szynką.