Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

40mg glukozy po dwóch godzinach od podania. czy jestem chora?

Polecane posty

Gość gość

prxedwczoraj mialam to badanie. poziom cukru nie mam za wysoki po 2 h a drastycznie niski. dzisiaj przyszly wyniki. cukrzycy nie mam, ale to niedocukrzenie,,,co to zn?

Gość gość
Ja miałam tak samo. Naczytałam się w necie, że mogą być początki cukrzycy, o hipoglikemii reaktywnej i takie tam. A mój ginekolog specjalnie się nad tym nie pochylił- powiedział, że tak może być, bo nie codziennie siedzę dwie- trzy godziny bez śniadania. I że o ile nie ma problemu w drugą stronę to nie mam sobie tym zawracać głowy.

Gość gość
Ok, dzięki, tak też myslalam :) tez pomyslalam ze to z powodu wilczego głodu po braku sniadania. mam wizyte w piatek to sie dowiem co i jak

Gość gość
Wg normy cooś jest nietak. Moim zdaniem lekarz, który to zignorował zrobił źle.

Gość gość
No ja wiem, że wg normy jest za mało, ja miałam chyba jeszcze mniej. Ale to było dość dawno, dziecko i ja mamy się dobrze. Do lekarza mam zaufanie, więc nie drążyłam tego tematu. Wiem, że w niektórych przypadkach trzeba ten cukier monitorować, jeść z zegarkiem w ręku, ale jako że nie miałam żadnych dolegliwości, omdleń, wszystkie wyniki idealne to lekarz uznał, że nic nie trzeba robić. Może źle zrobił, nie wiem. W każdym razie ja nie miałam z tego tytułu żadnych problemów.