Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam problem :(

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 19 lat i od kilku miesiecy borykam sie z zapaleniem aktualnie grzybiczym. Wydaje mi sie ze gdy bylam zarazona to zarazilam chlopaka. I teraz gdy co sie wylecze to nawraca. Chlopak nie ma zadnych objawow zadnego swedzenia, pieczenia. Poszlam miesiac temu do ginekologa zrobil mi cytologie i nie byla zadawalajaca wiec dal mi leki ale podczas brania wspolzylam z chlopakiem i w ten sposob nie udalo sie wyleczyc. Teraz tydzien temu poszlam i powiedzial ze mam zapalenie grzybicze znowu dal mi leki clotrimazolum dopochwowo i zel oraz flumycon doustnie. Kazal zeby chlopak smarowal sie mascia i wzial dwie tabletki doustnie a reszta dla mnie. Po pierwszej tabletce dopochwowo zauwazylam zmiany bo zadnych swedzen i pieczenia ale dzis znowu z chlopakiem wspolzylismy i delikatnie pieklo wokol pochwy. Wydaje mi sie ze to znowu blad z tym wspolzyciem a tym bardziej bez zabezpieczenia. Bardzo chcielibysmy miec dziecko ale nie wiem czemu nie moge. U mnie jak i chlopaka w rodzinie nie bylo osob bezplodnych wrecz przeciwnie duuuza rodzine mamy. Czy to moze byc przez te zakazenie?

Gość gość
Najpierw wylecz zakażenie. Na czas leczenia zaprzestancie starań o dziecko. Jak się wyleczycie oboje (facet mimo braków objawów też jest zakazony) i Ty będziesz miała dobry wynik cytologii to wtedy się starajcie.

Gość gość
Dopóki nie wyleczysz się to nie staraj zachodzić w ciążę . To może zaszkodzić maleństwu. Niestety tak już jest, że takie choroby nawracaja. Ja grzybice leczyłam 3 razy.

Gość gość
Najpierw wylecz grzybicę. Ty i Twój chłopak. Przez to współżycie podczas leczenia tylko przekazujecie sobie nawzajem grzybka. Jeśli się nie wstrzymacie na jakiś czas, to będziesz się tak męczyć miesiącami. On nie będzie miał objawów, ale będzie Cię wciąż zarażał. Nie radzę Ci zachodzić w ciążę, jeśli się nie wyleczysz na dobre. W ciąży zmienia się środowisko w pochwie i bardzo łatwo o infekcje. Niektóre kobiety (w tym ja) cierpią na wciąż nawracające infekcje przez całe 9 miesięcy. Serio.