Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem za gruba?

Polecane posty

Gość gość

Mam 166 cm i ważę 73 kg, rok temu urodziłam

Gość gość
Nie,ja też nie tyle ważę :-)

Gość gość
No chuda nie jesteś. Ja jestem 4 cm wyższa a ważę 4 kg mniej i uważam że to za dużo.

Gość gość
Uspokój się

Gość gość
Masz nadwage.

Gość gość
Gruba to może nie ale trochę za dużo kilo jednak jest. Dla mnie gruba to jest kobieta z wagą 100kg a nie taka, która ma nadwagi 10kg. Jednak tutejsze mamy pewnie zaraz nazywa cie tlusta świnia czy czymś podobnym. Dla nich gruba kobieta to już taka ważąca 60-65kg.

Gość gość
ja jestem tylko 3 cm nizsza od ciebie waze 55kg i nie jestem chuda jestem na diecie chce zrucic ze 3 kg.Mam i maly brzuszek i male boczki i piersi duze a nosze rozmiar S.

Gość gość
Ja mając 161cm to 73 kg ważyłam w dniu porodu.Po dwóch miesiącach wróciłam do swoich 47 sprzed ciąży. Tak, jesteś gruba.

Gość gość
Tak, wiem, że to trochę za dużo, ale powoli zaczynam dochodzić do równowagi :)

Gość gość
Masz chyba lekką nadwagę? Nie chce mi się liczyć BMI, ale chyba wyjdzie nieco powyżej 25 (co oznacza właśnie lekką nadwagę). To jeszcze zależy jak Ci się rozkłada tłuszcz. Ja mam 173 cm i ważę tyle co Ty i muszę przyznać, że brzuch jest moim najsłabszym punktem, a to strasznie trudno zatuszować.

Gość gość
Wazyla sporo ale waga nie odzwierciedla wyglądu.

Gość gość
Warzysz o kilka kg za dużo. Ja jestem centymetr niższa od ciebie, ważę teraz 66-67 i odchudzam się, bo nie podoba mi się to, mam trochę za dużo tłuszczu na brzuchu. Nie zaszkodzi ci, jak będziesz ćwiczyć i uważać na to, co jesz.

Gość gość
Niestety moim problemem jest brzuch...

Gość gość
No brzuch jest najgorszy. I świadczy o złych nawykach żywieniowych i braku ruchu. Mam to samo.

Gość gość
Ja w dniu porodu przy 165 cm 71,5 kg. Teraz 62. Mogloby by byc 57. W tej wadze czułam się super. Teraz tez wyglam dobrze - znajome dają poniżej 60. Ale poprostu to 6 z przodu masakra. Jestem wyspotowana bo cwiczylam karate 12 lat i sylwetkę mam jak fitnesowiec. Mysle ze nie jestes strasznie gruba ale jak poćwiczysz będziesz się lepiej czula. Do chudzielców- wazylam kiedys 53-54- wyglądałam jak zachudzona.

Gość gość
Ja mam 166 cm i 51 kg

Gość gość
Ja mam 163 cm i 51 kg. W dniu porodu ważyłam 64 kg, 2 tygodnie po porodzie 55 kg. Ciążę zaczynałam z waga 55 kilo. 2 miesiace po porodzie ważyłam 51 kg i tak jest do dzisiaj czyli 2 lata.

Gość gość
Ja mam Twój wzrost i ważę 71kg. Pozostało mi jeszcze 4kg z 22kg ciążowych. 18 jakoś poszło a te 4 nie chcą :( Moje BMI wskazuje chyba 1 czy 2kg za dużo, więc Ty musisz jeszcze dodać sobie do tego 2kg, bo o tyle więcej ode mnie ważysz. Czy czuję się gruba? Nie. Mam duże piersi oraz pupę i uda. Trochę taka latynoska figura, więc rozkłada się to na mnie całkiem fajnie. Wyglądam kobieco. Jednak czuję się o kilka kilo za duża. Mogłabym mieć nieco bardziej płaski brzuch, bo nie oszukujmy się, do deski mu trochę brakuje. Boczki to kwestia dobrania ubioru, nie staram się wcisnąć za wszelką cenę w mniejszy rozmiar. Osobiście czułam się najlepiej mając ok.65kg wagi. Kiedy ważyłam 60kg byłam jakaś taka wysuszona i mniej kobieca w kształtach, płaski tyłek, mniejsze cycki. Odpowiadając na Twoje pytanie. Wydaje mi się, że jeśli masz proporcjonalnie rozłożoną masę, to nie jesteś jeszcze gruba, ale parę kilo więcej i będziesz. Nie wiem, jak rozkłada Ci się tłuszcz. Jeśli masz tak, że głównie na brzuchu, to wtedy można by powiedzieć, że niestety jesteś gruba. Jakby nie było, te kilka kilogramów należałoby zrzucić.

Gość gość
Ja jestem od ciebie o ponad 10 cm wyższa i przy takiej wadze czułam się grubo. A jestem mocno umięśniona, mam masywne uda i łydki, które swoje ważą. Do lata jeszcze trochę czasu zostało, więc musisz zmienić sposób odżywiania, dołączyć ****** uda ci się trochę zrzucić. Zobaczysz, że lepiej się poczujesz.

Gość gość
Ja mam też tyle wzrostu. Zwykle ważyłam 52-54 kg. Po 5 latach leczenia hormonami było 62, teraz końcówka ciąży a potem biorę się za siebie i chcę ważyć 54-56. Po roku. Ja mam, a raczej miałam przed ciążą wąską talię masywne nogi i ręce pupa ok. Nie wiem jak ćwiczyć żeby wymodelować nogi. Szczególnie łydki. 73 kg to sporo powalcz trochę z kilogramami. Teraz jest tak piękni można zacząć biegać.

Gość gość
przykro mi to mowic autorko ale tyle wazy moj maz przy wzroscie 168cm....szczuply to on nie jest i stara sie schudnac.Wiec na 100% masz nadwage i jestes gruba.

Gość gość
Aby bieganie cos dało, trzeba biegać dużo - ok. 40 km tygodniowo. Tak wyczytałam na forum i u mnie sie to tez sprawdziło. Mając małe dziecko często trudno jest znaleźć tyle czasu.

Gość gość
Gruba jestes, ja mam 170 i waze 50kg, moja siostra jest o mnie kilka cm wyzsza i wazy 48 ale jest stanowczo za chuda.

Gość gość
chyba troszkę masz za dużo, ja mam 164 i 50kg i roczne dziecko, w ciazy przytyłam 10kg co odrazu rzuciłam bez zadnych cwiczen itp