Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonaść

staramy się o dziecko 2017

Polecane posty

Gość gonaść

Hej dziewczyny. Czy są jakieś chętne na wspólne przeżywanie starań o dzidziusia?;-) My staramy się drugi cykl i zaczynam się niecierpliwić :( Szukam kobietek, które będą przeżywać to razem ze mną :) Pozdrawiam

Gość gość
Witam.ja również staram die z mężem tylko ze u mnie juz trwa to 11 miesięcy

Gość gość
Hej dziewczyny, my tez sie staramy. Trwa to juz prawie dwa lata, choc w staraniach były przerwy. Moze w tym cyklu sie uda...

Gość gość
to nie jest trudne, facet wkłada fiuta, zalewa szpare i bachorek za 9 miesięcy wychodzi, o co się tu starać? przesadzacie baby, ale to typowe babskie fantazje romantyczne

Gość gość
Przez te 2 lata mialas robione jakieś badania czy cos jak to wygląda u Ciebie?

Gość gość
Tak miałam robione podstawowe badania ginekologiczne i ogólne pod tym kontem i wszystko jest prawidłowo, mam tez normalne owulacje - przynajmniej testy tak pokazują. Jesli w tym cyklu sie nie uda na badania wybiera sie moj maż.

Gość gonaść
Witam :) U Nas to dopiero drugi cykl a ja nie mogę doczekać się testowania, a każdy dzień wlecze się nieubłaganie :| i ciągle myślę czy się uda ... mój problem to bardzo nieregularne cykle i obawiam się, że nie będzie łatwo :( 11 miesięcy to już na pewno jesteś specjalistką w tym temacie :-) próbowałaś testów owulacyjnych?

Gość gość
Tak jak pisałam mieliśmy przerwy w tych staraniach i staraliśmy sie podchodzić do tego ,, na luzie,, Jednak to juz zdecydowanie za długo trwa.

Gość gonaść
Patrzę, że ja jestem nowicjuszką :) ja próbowałam testów owulacyjnych w tym cyklu, ale przez ok. 10-15 dni wychodziła mi bladoróżowa kreska więc przestałam je robić... Czy Wam tez tak się zdarzało? Może to dlatego, że testy były kupione na allegro a czytałam, że są wątpliwej jakości ...

Gość gonaść
Powiedzcie dziewczyny jak sobie radzicie z oczekiwaniem? Bo ja dostaję jakiejś paranoi i ciągle myślę o cyklu, owulacji, testach i czy się uda :| i już mnie to męczy :|

Gość gość
Pisalam juz tu (11miesiecy staran)wiec jeśli chodzi jak to przezywam...powiem tak przezywalam i to bardzo do takiego stopnia ze nie mialam juz ochoty na seks czulosci meza itp.nir moglam sir do niego zbliżyć choc wcale go nie winilam za cala sytuacje tym bardziej ze oboje z mężem jesteśmy po badaniach i jest wszystko w porządku.gdzie bym się nie obejrzała tam dzieci co 2 znajoma Dowiaduje sie ze została mama.wszedzie dzieci ,kobiety w ciąży ,rekalmy w tv testy ciążowe ,owulacyjne no popristu koszmar!........odpuscilam uswiadomilam sobie ze co ma być to będzie ale tak żyć nie można.wcześniej kochalm sie z mężem z kaledarzem w ręku.teraz poprostu luzuje nie czekam na okres powtórzę sie co ma być to będzie.3 mam za was kciuki kochane

Gość ona031
u mnie jest tak, że jak czytałam na forach ile czasu pary się starają o dziecko to sobie pomyślałam, że u mnie to pewnie też tyle będzie zwłaszcza że mam 31 lat). a tu proszę udało się za pierwszym razem. Obecnie jestem w 4 tc, Nawet się tego nie spodziewaliśmy, wzięliśmy to na luz, dużo wcześniej puki jeszcze się nie staraliśmy zaczęłam brać kwas foliowy i witaminy falvit.

Gość gonaść
ja też jak czytam fora to wydaje mi sie, że będzie ciężko, tym bardziej że bardzo często dziewczyny piszą o komplikacjach, poronieniach itp. Mam nadzieję jednak, że się uda :) za tydzień będę testować i mam nadzieję, że się nie rozczaruje :P poki co postaram się wrucić na luz :) Ona031 a Tobie bardzo gratuluję :-) to Twoja pierwsza ciąża? w którym, dc robiłaś test? Masz jakies objawy? Pozdrawiam :)

Gość ona031
do gonaść Test robiłam w dniu dostania okresu tak po prostu mnie coś tknęło, a potem dwa dni później i kolejne dwa dni później i wszystkie wyszły 2 kreski. Jestem już po wizycie u ginekologa, na tą chwilę jestem w 5 tc, lekarz przepisał mi witaminy i Luteina 100g dopochwowo 2 razy dziennie. Troszkę się stresuję bo wiem jakie początki są najważniejsze. Dam znać jak było na kolejnej wizycie u ginekologa.

Gość ona031
do gonaść Czuje się dobrze, na początku pamiętam, że strasznie głowa mnie bolała i plecy. Teraz odczuwam często kucie w brzuchu i częste sikanie, a tak to żadnych mdłości Tak to moja pierwsza ciąża,