Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymioty u niemowlaka po antybiotyku normalne?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój 7 miesięczny syn dostał antybiotyk (zapalenie oskrzeli bakteryjne) zjadł antybiotyk o 17;40 o 19:15 dałam mu mleko i wszystko zwymiotował, po prostu chlusnął wymiotami mleko sie zważylo, mam podać rano znow antybiotyk?? Osłonę miałam pisac nie wcześniej niż 2h po antybiotyku wiec czekałam do 19:40.

Gość gość
Miałam podac*

Gość gość
Zadzwon do dr zapytaj czy dawka sie przyjela po 1,5 godz, jaki antyb? Jak bedzie zwraxal kazda dawke to nici z takiego leczenia

Gość gość
Jaki antyb? Co na ulotce pisze, zeby podawac przed czy po posilku?

Gość gość
No właśnie nic nie pisze szukałam w necie i tez nic nie jest napisane Ponoć sie przyjmuje antybiotyk pare minut LO podaniu wiec jak zwymiotuje godzinę po to nie należy podawać podobnej dawki Tyle co na Osłonie jest napisane zeby nie podawać wcześniej niż dwie godziny po i pózniej niż dwie godziny przed.

Gość gość
Jaki antyniotyk? O nazwe pytam...

Gość gość
Sorry za błędy ale autokorekta w telefonie. Nie należy podawać ponownej dawki

Gość gość
amoksiklav

Gość gość
No ja wyczytalamnze aby uniknac sensacji zoladkowych nalezy podawac nanpoczatku posilku. POCZYTAJ DOKLADNIE ULOTKE!!! CZYLI LEK I ODRAZU JEDzenie!

Gość gość
Aha no widzisz to dzięki wielkie. Przewertowalam cała ulotkę która była dołączona do opakowania i nie znalazłam tego zdania. To dzięki jeszcze raz. Bede wiedziała przynajmniej jak rano podać.

Gość gość
Hm nie poszedł mój post chyba wiec jeszcze raz. Ja z wymiotujacym maluchem jezdze zawsze na SOR. Zadzwon do lekarza jeśli możesz swojego jeśli nie do szpitala i dowiedz się co masz robic. Wymioty u małego dziecka to zly objaw należy się wtedy konsultować z lekarzem. Chyba ze dziecko ma refluks lub ulewa. Ale i tak powinnas powiadomić lekarza.

Gość gość
Oczywiście że się podaje antybiotyk i zaraz jedzenie czy mleko to ty tego nie wiesz? ??? Zawsze antybiotyk z jedzeniem i dziecko i dorosły! A nie po 2godzinach dopiero dałaś dziecku picie to nie dopuszczalne

Gość gość
Lekarz zawsze mi mówił żeby dwie godziny przed jedzeniem podawać . Nie wiem co ile dziecko karmisz ale minimum 1 godz po jedzeniu a dwie przed.

Gość gość
Gisc 20:48 nie masz racji, nie zawsze. Niektore 2 godz po posilku to zalezy z jakiej grupy antyb

Gość gość
Co na ulotce pisze x Nie pisze, a jest napisane tłumoku.