Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciala ketonowe w moczu w 37 tyg ciąży. czy któraś tak miała?

Polecane posty

Gość gość

Co było powodem.? I co lekarz na to?

Gość gość
lekarz to olał i stwierdził, że pod koniec ciąży wszyscy tak mają i że to normalne, u mnie do pół roku po ciąży się utrzymywały w moczu podobnie jak szczawiany

Gość gość
ja miałam od połowy ciąży też do pół roku po porodzie, ciesz sie że masz dopiero pod koniec, znaczy że jesteś zdrowa

Gość gość
No niby mam w górnej granicy normy ale nigdy tego nie było a to moja 3 ciaza i zonk :-( no byłam w tamten czwartek na wizycie i stwierdził że wszystko ok..... ale martwię się o małą czy to ma jakiś wpływ na maleństwo.

Gość gość
amoniak może pojawiać sie w ciązy bardzo czesto, nie ma obaw do niepokoju, pij duzo żeby wypłukiwać amoniak z organizmu, woda, herbata

Gość gość
To musze się zmusić do częstszego picia bo ogółem to nie potrzebuje dużo pić. Dzięki za radę. A z tymi utrzymującymi się poziomami tych ciał ketonowych po porodzie to chodziłyscie z tym do jakiegoś lekarza ? Brałyscie coś czy potem się unormowalo ?

Gość gość
Jak napisałam pij duzo i sikaj nie powstrzymuj sie, a po porodzie rób raz w miesiącu badanie moczu.

Gość gość
hej pisałam wczoraj, też to miałam w ostatnim trymestrze, pierwsza ciąża, plus szczawiany, ciała ketonowe nie mają wpływu na dziecko, po prostu "taka uroda" a lekarze nagminnie to olewają, ja miałam do pół roku po porodzie ale nie chodziłam do lekarza, skoro to olewają, tylko prywatnie robiłam sobie badanie moczu, dla mnie ważniejsze były szczawiany, bo one prowadzą do kamicy nerkowej, trzeba dużo pić-ja też z tych mało pijących, ale w ciąży pomimo to spuchłam jak balon. Z ciekawości zrób dzieciom swoim i temu co sie urodzi równiez badanie moczu, moze ketony są u was "rodzinne" u mnie np są, koja córka ma rok i ile razy miała badany mocz-tyle razy wyszły ketony, chociaż pije normalnie...

Gość gość
Dzięki :-) Tak też zrobię.