Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy teściowa męża z którym się rozwodze może mnie wyrzucić z mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Z mieszkania którego jest właścicielką i do którego mnie zameldowała? Mieszkam tam z moim nowym partnerem, płace jej tyle ile umówiłyśmy się, jestem na dodatek w ciaży ona powiedziała mi że mam - cytuje - w********ac. Ale ja mam umowe z nia spisana, tej umowy mi nie wypowiedziala. Czy ma prawo mnie wywalac?

Gość gość
Może wejść do mieszkania które jest jej własnością i wywieźć twoje rzeczy do przechowalni.

Gość gość
Teściowa męża?? Chyba matka

Gość gość
Jak jesteś zameldowanie to.nie

Gość gość
Obowiązuje umowa. Jeśli ona chce ją zerwać z uwagi na wasz rozwód liczy się okres wypowiedzenia.. Jaki jest w umowie? Po tym czasie umowa się rozwiąże. Jeśli każe wyp... tzn że nie będzie jej chciała kontynuować..

Teściowa męża to Twoja mama!!! Chyba Ci chodziło o matkę byłego męża, czyli Twoją byłą teściową. Prawnie może Cię wymeldować w każdym momencie, a Ciebie wyeksmitować zrywając umowę. Lepiej zacznij szukać nowego mieszkania i postaraj się o meldunek nawet u swoich rodziców, abyś nie miała problemów przy załatwianiu formalności dotyczących dziecka.

Gość gość
zameldowanie nie daje żadnych praw do lokalu..

Gość gość
Ale jestem tam zameldowana i mam umowe. Zgodnie z umową okres wypowiedzenia wynosi 6 miesiecy - wiem, strasznie dlugo ale umowe podpisywalam z nia jak bylam z jej synem dlatego uznala ze taki dlugi termin bedzie ok. Czy ja moge sie nie zgodzic na to wypowiedzienie? Czy to ze nie musialam placic przez wiele miesiecy a teraz jak jest sprawa o rozwod daje mi jakies podstawy do zadania tego mieszkania?

Nie. To nie było i nie jest Wasze mieszkanie, tylko teściowej. Nie masz żadnych praw do mieszkania. Nie miałabyś praw do mieszkania nawet, gdyby mieszkanie było przepisane na męża, bo nie miałabyś współwłasności. Zacznij szukać mieszkania już teraz, bo zostaniesz na lodzie.

Gość gość
A czy musze jej placic jezeli nie placilam jej wczesniej i ona mowila ze nie musze bo to jakby rodzina?

Mieszkasz tam z obcym facetem, z którymi na dodatek spodziewasz się dziecka. Teściowa to nie jest już Twoja rodzina jeśli się rozwodzisz z jej synem. Płać jej czynsz jaki masz wyznaczony w umowie, ale szukaj już nowego mieszkania do wynajęcia.

Gość gość
Tylko że nie wiem czy zlapalas - ja jestem tam zameldowana. Normalnie w urzedzie sie tam zameldowałam!

Gość gość
Ludzie, co Wy piszecie??? Przecież dziewczyna jest tam zameldowana, ma umowę, JEST W CIĄŻY. Żeby ją eksmitować trzeba zapewnić jej lokal zastępczy. Nie można jej wywalić na bruk. Takie prawo

Nie wiem czy zrozumiałaś, ale będziesz bezdomna!!! Właściciel może wymeldować lokatorów kiedy chce. Nawet rodzice dorosłe dzieci mogą wymeldować z mieszkania bez uprzedzenia. Meldunkiem możesz się podetrzeć. Dzięki temu możesz pozałatwiać sprawy urzędowe i tylko tyle. Dużo osób już pisało Ci o meldunku więc mam wrażenie, że dalej nic nie rozumiesz i już raczej nie zrozumiesz. Prosiłaś o radę to ją otrzymałaś.

Gość gość
Nie będzie bezdomną, co Ty za głupoty wypisujesz???? Właściciel mieszkania musi zapewnić lokal zastępczy!

Gość gość
No wlasnie, czy ona nie musi mi zapewnic lokalu zastepczego? Do tego jezeli urodze a sprawa rozwodowa sie ciagnie - a bedzie sie ciagnela - to jako ojca dziecka bedzie wpisany moj maz z ktoyrm sie rozwodze i troche niepowazne jezeli tesciowa bedzie chciala wywalic swojego wnuka zgodnie z papierami.

Jeśli jeszcze rozwód jest z orzeczeniem o Twojej winie, to Twoim obowiązkiem jest zapewnić sobie nowe lokum. Teściów nawet ma prawo do sprzedaży mieszkania nawet z lokatorami w środku, wtedy nowy właściciel Cię by eksmitował. Po zakończeniu umowy z teściową musisz się sama wyprowadzić, więc lepiej zrobić to wcześniej niż później.

Gość gość
po co tak mącisz? po co wypisujesz jakieś bzdury wyssane z palca?? więzi rodzinne, rozwód, orzekanie o winie - co to ma wspólnego z umową o najem lokalu mieszkalnego i zameldowaniem? A to "Teściów nawet ma prawo do sprzedaży mieszkania nawet z lokatorami w środku, wtedy nowy właściciel Cię by eksmitował. " to już jest taka bzdura jakiej jeszcze nigdy w życiu nie słyszałam. Aż nawet nie ma co komentować, bo widać, że autor tego wpisu to osoba mająca przynajmniej skłonność do konfabulacji i wymyślania świata równoległego...

Sąd nie będzie przedłużać rozwodu jeśli jesteś z innym facetem w ciąży. A ojcostwo łatwo podważyć nawet jeszcze przed narodzinami dziecka. Wtedy nie będziesz mogła wpisać męża w akt urodzenia. Więcej byś sobie tylko syfu narobiła.

Gość gość
A natomiast świstak to siedzi i zawija w te sreberka..

Sama miałam do czynienia w najbliższej rodzinie z eksmisją zameldowanych lokatorów - rodzina z trójką synów. Lokal zastępczy znalazł się w chwilę, a moja ciotka nie musiała już płacić za zamieszkałe mieszkanie. Podstawy prawne miałam też na studiach i wiem co może czekać tą dziewczynę jak się teściowa w****i. Umowę już może zerwać, bo dziewczyna sama pisała o nie płaceniu teściowej wyznaczonego czynszu. To są silne podstawy do wypowiedzenia mieszkania w trybie natychmiastowym.

Gość gość
Nie może jeżeli jesteś zameldowana.

Gość gość
Przeciez to durne prowo, jaka umowa najmu na synową?Ludzie ogarnijcie się, nawet jełśi to na syna, a dwa to w tej syuacji teściowa wypowiada umową , wymeldowuje panną i finał sprawy.Jak panna robi problemy sprawa do śadu i już. panna ma pchacz, jest w ciazy, ale te ex teściowa z tego pwoodu nie muusi oddawać swojego ieszkania, z tego wymiksować sie jest bardzo łatwo.

Gość gość
Oczywiscie,z eprowo, w umiwie zaesze jest zapisa o spospbie zapłaty, ty piszesz,ż enie płaciłaś, a to jest podstawą do wypowiedzenia umowy, wieć spoko, wymeldowanie ciebie to minuta robity.Jak zakłądasz prwo to się lepiej ogarnij, bo to się kupy njie trzyma.

Według prawa to co opisała autorka właściciel ma prawo zerwać umowę w trybie natychmiastowym i założyć sprawę o eksmisję. Po eksmisji bez trudu ma prawo do wymeldowania lokatora. Sąd przy takiej sprawie decyduje czy osoba eksmitowana może ubiegać się o przydział mieszkania socjalnego. Wystarczy znać podstawy prawne lub czytać ze zrozumieniem ustawy o prawie meldunkowym. Po kilku opisach widać, że temat to prowokacja, chyba że dziewczyna jest naprawdę bardzo niedouczona. Ciąża to też nie jest wymówka do zatrzymania eksmisji. W takim wypadku kobieta na pół roku może trafić do takiej placówki jak dom samotnej matki.